7 λόγοι για τους οποίους το Spotify συνεχίζει να διαγράφει τις λήψεις σας

Ένα από τα προνόμια της αγοράς μιας συνδρομής Spotify Premium είναι η δυνατότητα ακρόασης τραγουδιών εκτός σύνδεσης. Είναι βολικό γιατί δεν χρειάζεται να βασίζεστε σε σύνδεση στο διαδίκτυο για να απολαύσετε μουσική.

Ωστόσο, συχνά η ληφθείσα μουσική θα διαγράφεται από το Spotify. Είτε χρησιμοποιείτε Android είτε iPhone, ας αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα “Το Spotify συνεχίζει να διαγράφει τις λήψεις σας”.

 

Γιατί το Spotify συνεχίζει να διαγράφει τις λήψεις σας

Πολλοί άνθρωποι έχουν βιώσει το Spotify να διαγράφει τις λήψεις τους πολλές φορές. Αν παρατηρήσετε ότι το Spotify διαγράφει τις λήψεις σας, ακολουθούν μερικοί λόγοι.

1. Το τραγούδι έχει αφαιρεθεί από τον καλλιτέχνη

Το Spotify μπορεί να προβάλλει μόνο μουσική που έχει άδεια χρήσης. Εάν το τραγούδι δεν έχει πλέον άδεια για το Spotify, τότε το τραγούδι θα αφαιρεθεί από την πλατφόρμα, συμπεριλαμβανομένης της λίστας που έχετε λάβει.

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους ένα τραγούδι ή άλμπουμ σταματά να έχει άδεια χρήσης από το Spotify.

Πρώτον, οι κάτοχοι της μουσικής αποφάσισαν να την αφαιρέσουν από το Spotify. Αυτό θα μπορούσε να συμβεί όταν οι ιδιοκτήτες αποφασίσουν ότι προτιμούν να διαθέσουν ορισμένα τραγούδια μόνο προς πώληση αντί για ροή.

Δεύτερον, το τραγούδι ή το άλμπουμ μπορεί να βγει εκτός εκτύπωσης.

Αυτό σημαίνει ότι η μουσική δεν είναι διαθέσιμη στο Spotify ή σε οποιονδήποτε άλλο. Θα μπορούσαν επίσης να υπάρξουν περιπτώσεις όπου οι κάτοχοι πνευματικών δικαιωμάτων αλλάζουν τους όρους της άδειας χρήσης που δεν είναι ευνοϊκοί για το Spotify.

Το Spotify είναι τελικά μια υπηρεσία ροής μουσικής. Εάν θέλετε να έχετε πρόσβαση σε ορισμένα τραγούδια συνεχώς, είναι καλύτερο να τα «αγοράζετε» από μια υπηρεσία όπως το Amazon ή το iTunes store.

2. Βγήκατε εκτός σύνδεσης για περισσότερες από 30 ημέρες

Πότε ήταν η τελευταία φορά που συνδεθείτε στο Spotify; Σύμφωνα με το Spotify, θα πρέπει να συνδεθείτε στο διαδίκτυο τουλάχιστον μία φορά κάθε 30 ημέρες για να διατηρήσετε τον λογαριασμό σας ενεργό και να διατηρήσετε τις λήψεις σας.

Εάν μείνετε εκτός σύνδεσης για περισσότερες από 30 ημέρες, το Spotify δεν μπορεί να συλλέξει τα δεδομένα σας για να αποζημιώσει τους καλλιτέχνες. Η εφαρμογή πρέπει επίσης να συλλέγει τα δεδομένα σας για να μετρήσει ροές στον λογαριασμό σας.

See also  Όνομα χρήστη Spotify Επεξήγηση τυχαίων αριθμών και γραμμάτων

3. Ξεπεράσατε το όριο λήψης

Στο Premium, μπορείτε να κάνετε λήψη άλμπουμ, λίστες αναπαραγωγής και podcast. Στη δωρεάν έκδοση, μπορείτε να κάνετε λήψη μόνο podcast. Ωστόσο, το Spotify έχει όριο λήψης.

Μπορείτε να κατεβάσετε έως και 10.000 κομμάτια σε καθεμία από έως και 5 διαφορετικές συσκευές. Εάν υπερβείτε αυτό το όριο, ενδέχεται να χάσετε τις λήψεις στον αποθηκευτικό χώρο σας.

Εάν κάνετε λήψη μουσικής από το Spotify σε περισσότερες από 5 διαφορετικές συσκευές, τα τραγούδια που κατεβάσατε θα αφαιρεθούν από τη συσκευή που χρησιμοποιείτε λιγότερο.

4. Η εφαρμογή Spotify δεν είναι ενημερωμένη

Είμαι βέβαιος ότι είστε κάποιος που διατηρεί τις εφαρμογές του ενημερωμένες, αλλά βεβαιωθείτε ότι η εφαρμογή Spotify που έχετε είναι η πιο πρόσφατη έκδοση. Τα ληφθέντα τραγούδια θα διαγραφούν εάν η εφαρμογή δεν είναι ενημερωμένη.

5. Μόλις επανεγκαταστήσατε την εφαρμογή

Έχετε επανεγκαταστήσει την εφαρμογή πρόσφατα; Αν ναι, τότε τα τραγούδια που έχετε κατεβάσει θα διαγραφούν. Κάθε φορά που επανεγκαθίσταται η εφαρμογή Spotify, όλα τα ληφθέντα τραγούδια θα διαγράφονται.

6. Αποσυνδεθήκατε από τον λογαριασμό σας στο Spotify

Εάν αποσυνδεθήκατε κατά λάθος από τον λογαριασμό σας στο Spotify, τα τραγούδια που έχετε κατεβάσει θα διαγραφούν. Έχω δει πολλούς ανθρώπους να αποσυνδέονται αυτόματα από τους λογαριασμούς τους.

Αυτό από μόνο του είναι ένα πρόβλημα επειδή αποσυνδεθώ τυχαία σε περιπτώσεις που δεν είχα πρόσβαση στο διαδίκτυο, οπότε δεν μπορούσα να χρησιμοποιήσω την υπηρεσία που πλήρωνα εδώ και χρόνια.

Αλλά μόλις μπω στο Διαδίκτυο και καταφέρω να συνδεθώ, συμβαίνει πάντα το ίδιο:

Όλα τα τραγούδια που κατέβασα έχουν φύγει. Όταν ελέγχω τις ρυθμίσεις, η προεπιλεγμένη τοποθεσία λήψης έχει αλλάξει σε εσωτερικό χώρο αποθήκευσης (όπου δεν υπάρχει αρκετός χώρος) χωρίς δική μου παρέμβαση.

Είμαι χρήστης του Spotify Premium. Διατηρώ την εφαρμογή Spotify ενημερωμένη, χρησιμοποιώ διαφορετικές κάρτες SD, χρησιμοποιώ διαφορετικά δίκτυα (ακόμη και χρησιμοποιημένα δεδομένα) και δεν πραγματοποιώ λήψη σε καμία άλλη συσκευή.

Υπάρχουν χιλιάδες, αν όχι εκατομμύρια, χρήστες του Spotify που βιώνουν το ίδιο πράγμα. Τόσο πολύ που το Spotify έχει ένα νήμα όπου οι χρήστες μπορούν να μιλήσουν για τα διαγραμμένα ληφθέντα τραγούδια εδώ.

See also  Το Spotify Pay by Mobile δεν λειτουργεί; (Λύθηκε)

7. Μόλις επανεκκινήσατε το τηλέφωνό σας

Κάθε φορά που επανεκκινείτε το τηλέφωνό σας, το Spotify μπορεί να ξεκινήσει προτού το τηλέφωνό σας μπορέσει να διαβάσει την κάρτα SD σας και επομένως, το Spotify δεν θα εντοπίσει την κάρτα SD σας (όπου αποθηκεύετε τα τραγούδια που έχετε κατεβάσει).

Αυτό μπορεί επίσης να συμβεί όταν επανατοποθετείτε την κάρτα SD.

Επειδή το Spotify δεν εντοπίζει την κάρτα SD σας, δεν μπορεί να εντοπίσει τα τραγούδια που έχετε κατεβάσει και να αλλάξει αυτόματα τη θέση λήψης στον εσωτερικό χώρο αποθήκευσης του τηλεφώνου.

Δεν θα έχετε αυτό το πρόβλημα εάν αποθηκεύσετε τα τραγούδια που έχετε κατεβάσει στον εσωτερικό χώρο αποθήκευσης, αλλά ενδέχεται να μην έχει αρκετό χώρο για να αποθηκεύσει χιλιάδες τραγούδια από το Spotify.

Λύση 1: Καθυστέρηση εκκίνησης του Spotify (Android)

Όταν ένα τηλέφωνο Android επανεκκινείται, το Spotify ξεκινά αμέσως μετά την εκκίνηση του συστήματος.

Τώρα, γιατί είναι αυτό ένα πρόβλημα;

Τα ληφθέντα τραγούδια θα διαγραφούν εάν τα αποθηκεύσετε στην κάρτα SD σας, επειδή το Spotify δεν μπορεί να εντοπίσει τα τραγούδια, καθώς η κάρτα SD δεν έχει αναγνωριστεί από το τηλέφωνο Android.

Κατάφερα να διορθώσω αυτό το πρόβλημα κατεβάζοντας μια εφαρμογή που εμποδίζει την άμεση εκκίνηση άλλων εφαρμογών (καθυστερημένη εκκίνηση) μετά την επανεκκίνηση του τηλεφώνου και, στη συνέχεια, προσθέτοντας το Spotify στη λίστα.

Αυτή είναι η εφαρμογή Android που χρησιμοποιώ.

Χρησιμοποιώντας την εφαρμογή, μπόρεσα να καθυστερήσω την εκκίνηση της εφαρμογής Spotify μετά από επανεκκίνηση του τηλεφώνου. Καθυστερώντας την εκκίνηση, το Spotify μπορεί να διαβάσει την κάρτα SD και να μην διαγράψει τις λήψεις.

Το Spotify πρέπει να διορθώσει αυτό το σφάλμα. Θα πρέπει να υπάρχει καθυστέρηση ή δυνατότητα απενεργοποίησης της αυτόματης εκκίνησης εφαρμογών κατά την εκκίνηση, αλλά είμαι χαρούμενος που βρήκα μια εύκολη λύση στο Android μου.

Λύση 2: Δημιουργήστε ένα αντίγραφο ασφαλείας της εφαρμογής Spotify (χρειάζεται πρόσβαση root)

Υπάρχει μια άλλη λύση που λειτουργεί κάθε φορά, αλλά πρέπει να δώσετε στην εφαρμογή πρόσβαση root. Αυτή η μέθοδος λειτουργεί για iPhone και Android.

See also  Γιατί το Spotify ξεθωριάζει μέσα και έξω; (Εξήγηση)

Χρησιμοποιώ το Titanium Backup για Android και το Degoo για iPhone. Και οι δύο δεν δημιουργούν αντίγραφα ασφαλείας των τραγουδιών. Αντίθετα, δημιουργούν ένα αντίγραφο ασφαλείας της εφαρμογής Spotify, ώστε να μην χρειάζεται πολλή μνήμη.

Αφού επανεκκινήσω το τηλέφωνό μου, ανοίγω το Titanium Backup και επαναφέρω το αντίγραφο ασφαλείας πριν ξεκινήσω το Spotify. Χρησιμοποιώντας αυτήν τη μέθοδο, όλα τα τραγούδια που κατέβασα παραμένουν στην κάρτα SD μου.

Κάθε φορά που ενημερώνω την εφαρμογή Spotify ή όταν το Spotify πραγματοποιεί λήψη νέων τραγουδιών (δεν είναι όλα διαθέσιμα), διαγράφω το αντίγραφο ασφαλείας και δημιουργώ ένα νέο χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Titanium Backup.

Για να σας δείξω ότι λειτουργεί, σκούπισα πλήρως (μορφοποίησα) το τηλέφωνό μου Android και επαναφέρω το αντίγραφο ασφαλείας του Spotify σε ένα νέο, νέο σύστημα και παραμένουν όλα τα τραγούδια που κατέβασα.

Είναι απογοητευτικό γιατί αυτό είναι ένα ζήτημα που θα μπορούσε να επιλυθεί εύκολα μέσω κωδικοποίησης. Είμαι βέβαιος ότι το Spotify έχει πολλούς ταλαντούχους προγραμματιστές λογισμικού που μπορούν να λύσουν αυτό το πρόβλημα.

Το Spotify είναι τελικά μια υπηρεσία ενοικίασης

Δεν συνιστώ να κάνετε λήψη χιλιάδων τραγουδιών από το Spotify και να βασίζεστε σε λήψεις εκτός σύνδεσης, επειδή θα διαγράφονται όλα κάθε φορά που επανεγκαθιστάτε την εφαρμογή.

Η διαγραφή της ληφθείσας μουσικής είναι μια ΚΑΝΟΝΙΚΗ συμπεριφορά για εφαρμογές ροής μουσικής. Εξάλλου, το Spotify είναι μια συνδρομητική υπηρεσία ροής μουσικής, αλλά περισσότερο σαν υπηρεσία ενοικίασης.

Ενώ η εταιρεία δεν εξηγεί ποτέ ρητά τι συμβαίνει, τελικά πληρώνετε για άδεια ροής, όχι για δικά σας τραγούδια. Έτσι, κάθε λήψη εκτός σύνδεσης έχει ημερομηνία λήξης.

Παρόμοια με το Netflix και άλλες εφαρμογές ροής βίντεο, τα τραγούδια που έχουν ληφθεί εκτός σύνδεσης διαρκούν μόνο περίπου 30 ημέρες πριν διαγραφούν από το Spotify λόγω συμφωνιών αδειοδότησης.

Εάν το θυμάστε αυτό και θυμάστε ότι μια λήψη εκτός σύνδεσης δεν γίνεται για πάντα λήψη, θα έχετε πολύ λιγότερη απογοήτευση στο μέλλον. Είναι απλώς μέρος του κόσμου ροής.

Scroll to Top