Χαμηλή και αθόρυβη ένταση ήχου της Apple Music; (Ελέγξτε αυτές τις ρυθμίσεις)

Εν συντομία: Εάν η ένταση του ήχου της Μουσικής Apple ακούγεται χαμηλή και αθόρυβη, ενδέχεται να είναι ενεργοποιημένη η ” Έλεγχος ήχου ” στην εφαρμογή Apple Music. Απενεργοποιήστε το “Sound Check” στις ρυθμίσεις και η ένταση πρέπει να είναι πιο δυνατή. Άλλες κοινές αιτίες περιλαμβάνουν την επιλογή της επιλογής “Μείωση δυνατών ήχων” ή τη μη χρήση της ποιότητας ήχου “Χωρίς απώλειες”.

 

Είτε νιώθετε ότι η ένταση του τραγουδιού πέφτει μετά από λίγα δευτερόλεπτα είτε ο συνολικός ήχος είναι πολύ χαμηλός στο Apple Music, μπορείτε να λύσετε το πρόβλημα. Ακολουθούν 5 κοινά προβλήματα και οι λύσεις τους.

1. Η λειτουργία “Έλεγχος ήχου” είναι ενεργοποιημένη

Ο πιο συνηθισμένος λόγος για τον οποίο η ένταση ήχου της Apple Music ακούγεται πολύ χαμηλή οφείλεται στον Έλεγχο ήχου, που είναι μια επιλογή που βρίσκεται στις ρυθμίσεις κάτω από τη μουσική. Τι είναι όμως ακριβώς το Sound Check;

Ο Έλεγχος ήχου είναι μια λειτουργία που επιτρέπει την αναπαραγωγή διαφορετικών τραγουδιών στην ίδια ένταση. Βασικά, προσαρμόζει την ένταση μεταξύ των τραγουδιών και κάνει την ένταση μεταξύ κάθε τραγουδιού συνεπή.

Μερικά τραγούδια δημιουργούνται πιο δυνατά από άλλα. Η ασυνέπεια στην ένταση μεταξύ των κομματιών μπορεί να οφείλεται σε διαφορά στην ποιότητα του αρχείου, της εγγραφής ή του είδους της μουσικής που αναπαράγεται.

Έτσι, εάν ακούτε πολλά τραγούδια και ένα έχει πολύ πιο δυνατό περιεχόμενο, το Sound Check θα προσαρμόσει τη μέση ένταση όλων των κομματιών ώστε να είναι περίπου η ίδια.

Το θέμα είναι ότι η λειτουργία Έλεγχος ήχου συχνά κάνει ορισμένα τραγούδια να ακούγονται ήσυχα, επειδή η ένταση είναι ελαφρώς σίγαση και μειώνεται, με αποτέλεσμα η ένταση του ήχου να είναι χαμηλότερη.

 

Πώς να απενεργοποιήσετε τον Έλεγχο ήχου σε iPhone ή iPad

 1. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις.
 2. Πατήστε Μουσική.
 3. Απενεργοποιήστε τον Έλεγχο ήχου.
See also  Γιατί το Apple Music Blocking Curse Words; (Αναπαραγωγή Clean Songs)

Πώς να απενεργοποιήσετε τον έλεγχο ήχου σε Mac

 1. Ανοίξτε την εφαρμογή Apple Music.
 2. Στη γραμμή μενού, επιλέξτε Μουσική > Προτιμήσεις ή Μουσική > Ρυθμίσεις.
 3. Κάντε κλικ στην καρτέλα Αναπαραγωγή.
 4. Αποεπιλέξτε τον Έλεγχο ήχου.

Εννέα στις δέκα φορές, κάθε τραγούδι στην εφαρμογή Apple Music θα πρέπει να τρέχει στην αρχική του ένταση και δεν θα πρέπει να αισθάνεται ότι ο ήχος είναι πολύ χαμηλός. Δοκιμάστε το και ελπίζω αυτή η απλή συμβουλή να λειτουργήσει.

2. Η ένταση μειώθηκε λόγω της λειτουργίας “Ασφάλεια ακουστικών”.

Ένας άλλος λόγος για τον οποίο η ένταση του ήχου της Apple Music φαίνεται τόσο χαμηλή οφείλεται στη λειτουργία “Ασφάλεια ακουστικών”. Εάν αγνοήσετε τις προειδοποιήσεις χρήσης ακουστικών, η ένταση μειώνεται αυτόματα.

Για την προστασία της ακοής σας, το iPhone σας θα μετρήσει τα επίπεδα ήχου των ακουστικών. Εάν υπερβείτε το προτεινόμενο όριο των 7 ημερών, αποστέλλεται μια ειδοποίηση και η ένταση μειώνεται αυτόματα.

 

Αφού λάβετε μια ειδοποίηση, την επόμενη φορά που θα συνδέσετε τα ακουστικά σας ή θα τα συνδέσετε χρησιμοποιώντας Bluetooth, η ένταση ήχου της Apple Music ρυθμίζεται αυτόματα σε χαμηλότερο επίπεδο.

Μπορείτε να αυξήσετε ξανά την ένταση αν το επιλέξετε. Εάν δεν θέλετε το iPhone σας να μειώνει αυτόματα την ένταση του Apple Music για εσάς, θα πρέπει να απενεργοποιήσετε το “Reduce Loud Sounds”.

 1. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις.
 2. Πατήστε Sounds & Haptics (iPhone 7 και νεότερη έκδοση) ή Sounds (προηγούμενα μοντέλα).
 3. Πατήστε Ασφάλεια ακουστικών.
 4. Αποεπιλέξτε Μείωση δυνατών ήχων.

Μόλις αποεπιλεγεί η δυνατότητα “Μείωση δυνατών ήχων”, το iPhone σας δεν θα περιορίζει πλέον το μέγιστο επίπεδο ντεσιμπέλ και θα μειώνει αυτόματα την ένταση του Apple Music.

See also  Είναι το Apple Music Shuffle πραγματικά τυχαίο; (Εξήγηση)

Σημαντικό: Ανάλογα με τη χώρα ή την περιοχή σας, οι Ειδοποιήσεις ακουστικών ενδέχεται να είναι ενεργοποιημένες από προεπιλογή και σε ορισμένες χώρες ή περιοχές ενδέχεται να μην μπορείτε να τις απενεργοποιήσετε.

3. Δεν χρησιμοποιείται η ποιότητα ήχου “Lossless”.

Εάν καταργήσατε την επιλογή και των δύο δυνατοτήτων “Έλεγχος ήχου” και “Μείωση δυνατών ήχων”, αλλά η ένταση του ήχου της Apple Music εξακολουθεί να είναι πολύ χαμηλή, ενδέχεται να μην χρησιμοποιούσατε την ποιότητα ήχου “Χωρίς απώλειες”.

Πολλοί χρήστες Mac ήρθαν σε εμένα σχετικά με αυτό το ζήτημα. Μετά την έναρξη ενός τραγουδιού στο Apple Music, η ένταση του ήχου πέφτει από 20% έως 40% μετά από 4 ή 5 δευτερόλεπτα. Ενοχλητικός.

Σύντομη απάντηση: Ρυθμίστε το ρυθμό ροής σας να είναι χωρίς απώλειες ή υψηλής ποιότητας. Δεν είμαι σίγουρος γιατί λειτουργεί, αλλά λειτουργεί και μπορώ να αναδημιουργήσω το πρόβλημα όταν δεν επιλέγω αυτούς τους τύπους ρυθμών ροής.

 

Εκτενής απάντηση: Ανοίξτε τη Μουσική, μεταβείτε στο στοιχείο μενού Μουσική > Προτιμήσεις (ή πατήστε το πλήκτρο εντολών συν ένα κόμμα). Μεταβείτε στην καρτέλα Αναπαραγωγή που βρίσκεται ανάμεσα στις καρτέλες Γενικά και Αρχεία. Επιλέξτε το πλαίσιο ελέγχου “Ήχος χωρίς απώλειες”. Στο αναπτυσσόμενο μενού Ροή, θα παρατηρήσετε τρεις επιλογές που μπορείτε να επιλέξετε. Επιλέξτε είτε τη 2η είτε την 3η επιλογή, δηλαδή Lossless ή Hi-Res Lossless για να εξαλείψετε το πρόβλημα.

Μόλις έκανα την αλλαγή, η ένταση ανέβηκε στο κανονικό. Ωστόσο, θα χρησιμοποιήσει περισσότερα δεδομένα. Και πάλι, δεν μπορώ να εξηγήσω γιατί αυτό λειτουργεί, απλά ξέρω ότι λειτουργεί, οπότε δοκιμάστε το.

Απλώς φροντίστε να επιλέξετε “Χωρίς απώλειες (ALAC έως 24-bit/48 kHz)” ή “High-Resolution Lossless (ALAC έως 24-bit/192 kHz)” στο αναπτυσσόμενο μενού ροής.

4. Η επιλογή «EQ» μπορεί να μειώσει την ένταση του Apple Music

Συχνά, η επιλογή EQ (Equalizer) μπορεί να μειώσει την ένταση του Apple Music. Για να αυξήσετε τα ντεσιμπέλ των τραγουδιών που παίζονται στο Apple Music με συνέπεια, απενεργοποιήστε την επιλογή EQ.

 1. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις.
 2. Πατήστε Μουσική.
 3. Απενεργοποιήστε την επιλογή EQ.
See also  Έλεγχος ήχου Apple Music: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Αν και είναι αλήθεια ότι η επιλογή και η προσαρμογή του Equalizer μπορεί να οδηγήσει σε καλύτερους τύπους μουσικής για ορισμένα τραγούδια, μπορεί επίσης να εμποδίσει την ένταση των τραγουδιών στο Apple Music.

5. Άλλες εφαρμογές μειώνουν την ποιότητα ήχου της Apple Music

Πολλοί χρήστες της Apple διαπίστωσαν ότι ορισμένες εφαρμογές βαρέων δεδομένων, όπως το Facebook ειδικότερα, μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά την ένταση του ήχου της Apple Music και να «παρασύρουν» την έξοδο ήχου.

Υπάρχουν δύο τρόποι για να λυθεί αυτό το ζήτημα. Είτε απενεργοποιείτε τον ήχο εντός εφαρμογής του Facebook είτε κλείσετε την εφαρμογή που μπορεί να εκτελείται στο παρασκήνιο μαζί με το Apple Music.

Για να απενεργοποιήσετε τον ήχο εντός εφαρμογής του Facebook, εκκινήστε την εφαρμογή Facebook στο iPhone σας. Πατήστε στο εικονίδιο του χάμπουργκερ (τρεις οριζόντιες γραμμές) από κάτω δεξιά και μετά πατήστε Ρυθμίσεις & Απόρρητο.

Στη συνέχεια, πατήστε Ρυθμίσεις και μετά πατήστε Ήχοι. Απενεργοποιήστε τον ήχο εντός εφαρμογής.

 

Για να κλείσετε την εφαρμογή Facebook που εκτελείται στο παρασκήνιο, σύρετε το δάχτυλό σας προς τα πάνω από το κάτω μέρος της οθόνης και κρατήστε πατημένο το iPhone X ή πατήστε δύο φορές το κουμπί Home στο iPhone 8 και παλαιότερες εκδόσεις.

Η οθόνη του iPhone σας θα εμφανίσει μια λίστα με εφαρμογές που εκτελούνται στο παρασκήνιο. Σύρετε προς τα πάνω την κάρτα Facebook για να την κλείσετε. Αυτό θα πρέπει να διορθώσει τα προβλήματα έντασης στην εφαρμογή Apple Music στο iPhone σας.

Scroll to Top