Το Spotify δεν λειτουργεί σε δεδομένα κινητής τηλεφωνίας; (Εδώ είναι η λύση)

Πολλοί άνθρωποι έχουν βιώσει ότι το Spotify δεν λειτουργεί σε δεδομένα κινητής τηλεφωνίας (κινητά) και συνεχίζει να λειτουργεί εκτός σύνδεσης. Εμφανίζει, “Δεν υπάρχει διαθέσιμη σύνδεση στο Διαδίκτυο”. Ωστόσο, στο Wi-Fi, λειτουργεί απολύτως καλά.

Εάν το Spotify δεν λειτουργεί σε δεδομένα κινητής τηλεφωνίας, κάντε τα εξής πρώτα:

 1. Βεβαιωθείτε ότι το Spotify δεν έχει αποκλειστεί από τη χρήση δεδομένων κινητής τηλεφωνίας.
 2. Βεβαιωθείτε ότι το πρόγραμμα δεδομένων κινητής τηλεφωνίας σας είναι ενεργό και ότι έχει αρκετά διαθέσιμα δεδομένα.
 3. Ελέγξτε ότι η εφαρμογή Spotify είναι ενημερωμένη στην πιο πρόσφατη έκδοση.
 4. Δοκιμάστε να καθαρίσετε την προσωρινή μνήμη και τα δεδομένα της εφαρμογής Spotify στη συσκευή σας.
 5. Δοκιμάστε να απενεργοποιήσετε και να ενεργοποιήσετε ξανά τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας για την εφαρμογή Spotify.
 6. Δοκιμάστε να απενεργοποιήσετε και να ενεργοποιήσετε ξανά τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας για τη συσκευή σας.
 7. Δοκιμάστε να επανεκκινήσετε τη συσκευή σας.

Μπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε με την υποστήριξη του Spotify . Μπορούν να σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα ελέγχοντας τον λογαριασμό σας και τις ρυθμίσεις δικτύου και να σας βοηθήσουν να κατανοήσετε ζητήματα δεδομένων κινητής τηλεφωνίας.

Ωστόσο, έχω κάνει το μερίδιο δοκιμών και σφαλμάτων μου για να δημιουργήσω τον απόλυτο οδηγό αντιμετώπισης προβλημάτων κάθε φορά που το Spotify δεν λειτουργεί σε δεδομένα κινητής τηλεφωνίας. Εδώ είναι μερικοί λόγοι.

Δεν έχετε αρκετά διαθέσιμα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας

Μπορεί να ακούγεται απλό, αλλά συχνά, το Spotify δεν λειτουργεί σε δεδομένα κινητής τηλεφωνίας επειδή δεν έχετε αρκετά δεδομένα. Βεβαιωθείτε ότι το πρόγραμμα δεδομένων κινητής τηλεφωνίας σας είναι ενεργό και ότι έχει αρκετά διαθέσιμα δεδομένα.

Εάν έχετε αρκετά δεδομένα, δοκιμάστε να απενεργοποιήσετε και να ενεργοποιήσετε ξανά τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας για τη συσκευή σας και, στη συνέχεια, επανεκκινήστε τη συσκευή σας. Συχνά, αυτά τα απλά βήματα είναι αρκετά για να λειτουργήσουν ξανά τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας σας.

Θα μπορούσατε επίσης να επικοινωνήσετε με τον πάροχο υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας σας για να δείτε εάν μπορεί να προσφέρει λύσεις ή εάν υπάρχουν γνωστές διακοπές λειτουργίας στην περιοχή σας που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας σας.

Η εξοικονόμηση δεδομένων είναι ενεργοποιημένη

Εάν το Spotify δεν λειτουργεί σε δεδομένα κινητής τηλεφωνίας και συνεχίζει να λειτουργεί εκτός σύνδεσης, η λειτουργία εξοικονόμησης δεδομένων μπορεί να ενεργοποιηθεί. Βεβαιωθείτε ότι οποιαδήποτε μορφή επιλογής εξοικονόμησης δεδομένων είναι απενεργοποιημένη στην κινητή συσκευή σας.

Στο Android, αυτό το μενού ονομάζεται «Εξοικονόμηση δεδομένων» ενώ στο iPhone ονομάζεται «Λειτουργία χαμηλών δεδομένων». Όταν κάποια από αυτές τις λειτουργίες είναι ενεργοποιημένη, η κινητή συσκευή σας θα περιορίσει τη χρήση δεδομένων του Spotify.

Δείτε πώς μπορείτε να απενεργοποιήσετε την Εξοικονόμηση δεδομένων στο τηλέφωνό σας Android:

 1. Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις.
 2. Ανοίξτε τις Συνδέσεις.
 3. Πατήστε Χρήση δεδομένων.
 4. Κάτω από τη στήλη Χρήση, πατήστε Εξοικονόμηση δεδομένων.
 5. Βεβαιωθείτε ότι είναι απενεργοποιημένο.

Η λειτουργία εξοικονόμησης δεδομένων στο Android σας βοηθά να μειώσετε τη χρήση δεδομένων αποτρέποντας τις εφαρμογές από τη χρήση δεδομένων στο παρασκήνιο. Όταν είναι ενεργοποιημένο, ενδέχεται να περιορίσει σοβαρά την εφαρμογή Spotify.

See also  Γιατί το Spotify Shuffle συνεχίζει να παίζει τα ίδια τραγούδια;

Δείτε πώς μπορείτε να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία χαμηλών δεδομένων στο iPhone σας:

 1. Πατήστε την εφαρμογή Ρυθμίσεις.
 2. Πατήστε το εικονίδιο Mobile Data.
 3. Μεταβείτε στις Επιλογές δεδομένων κινητής τηλεφωνίας.
 4. Πατήστε Λειτουργία δεδομένων.
 5. Επιλέξτε Τυπικό ή Να επιτρέπονται περισσότερα δεδομένα στο 5G.

Σε ένα iPhone, θα δείτε τρεις επιλογές Λειτουργίας δεδομένων. Το πρώτο είναι το “Allow More Data on 5G”, το οποίο είναι πιο κατάλληλο για ενημερώσεις λογισμικού και μέσα υψηλής ποιότητας.

Το δεύτερο είναι το “Standard” που εξακολουθεί να επιτρέπει αυτόματες ενημερώσεις και εργασίες παρασκηνίου σε δεδομένα κινητής τηλεφωνίας, αλλά περιορίζει την ποιότητα βίντεο και FaceTime. Δεν θα περιορίσει την εφαρμογή Spotify.

Και τέλος, θα δείτε τη “Λειτουργία χαμηλών δεδομένων” η οποία συμβάλλει στη μείωση της χρήσης δεδομένων κινητής τηλεφωνίας με την παύση των αυτόματων ενημερώσεων και των εργασιών στο παρασκήνιο. Περιορίζει σοβαρά την εφαρμογή Spotify.

Βεβαιωθείτε ότι η “Λειτουργία χαμηλών δεδομένων” δεν είναι επιλεγμένη εάν θέλετε το Spotify να λειτουργεί σε δεδομένα κινητής τηλεφωνίας.

Το Spotify δεν επιτρέπεται η χρήση δεδομένων παρασκηνίου

Οι εφαρμογές που αναπαράγουν ήχο, όπως το Spotify, χρειάζονται άδεια για να εκτελούνται στο παρασκήνιο. Εάν δεν έχετε δώσει στην εφαρμογή άδεια να εκτελείται στο παρασκήνιο, ενδέχεται να μην λειτουργεί σε δεδομένα κινητής τηλεφωνίας.

Στο iOS, ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις στο iPhone σας και μεταβείτε στα Γενικά. Τώρα μεταβείτε στο Background App Refresh. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και ενεργοποιήστε το Spotify εναλλάσσοντας το διακόπτη που βρίσκεται δίπλα του.

Εάν χρησιμοποιείτε Android, μπορείτε να κρατήσετε πατημένο το εικονίδιο της εφαρμογής Spotify και, στη συνέχεια, να κάνετε κλικ στο “Πληροφορίες εφαρμογής”. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο «Δεδομένα κινητής τηλεφωνίας» και ενεργοποιήστε το «Να επιτρέπεται η χρήση δεδομένων παρασκηνίου» .

Αυτά τα βήματα θα επέτρεπαν σε εφαρμογές με μεγάλο εύρος ζώνης, όπως το YouTube και το Spotify, να χρησιμοποιούν δεδομένα κινητής τηλεφωνίας όταν εκτελούνται στο παρασκήνιο. Επιπλέον, δεν θα τους περιορίσει μόνο σε Wi-Fi.

Το VPN παρεμβαίνει στα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας σας

Εάν χρησιμοποιείτε VPN, μπορεί να παρεμβαίνει στα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας σας. Το Spotify δεν υποστηρίζει επίσημα VPN, πράγμα που σημαίνει ότι τα προβλήματα με την εφαρμογή κατά τη χρήση VPN είναι αναμενόμενη συμπεριφορά.

Ακόμα κι αν το έχετε απενεργοποιήσει, το VPN σας θα μπορούσε να ρυθμιστεί σε “πάντα ΕΝΕΡΓΟ”, πράγμα που σημαίνει ότι ακόμη και σε δεδομένα κινητής τηλεφωνίας, η κινητή συσκευή σας είναι πάντα συνδεδεμένη στο VPN ανά πάσα στιγμή.

Πρέπει να απενεργοποιήσετε το «πάντα ενεργό» VPN.

Στο Android, ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις. Πατήστε Δίκτυο και διαδίκτυο και μετά VPN. Δίπλα στο VPN που θέλετε να αλλάξετε, πατήστε Ρυθμίσεις. Απενεργοποιήστε το Always-on VPN .

Σε ένα τηλέφωνο Samsung Galaxy, ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις. Πατήστε Συνδέσεις και μετά Περισσότερες ρυθμίσεις σύνδεσης. Πατήστε VPN, κάντε κλικ στο εικονίδιο με το γρανάζι και, στη συνέχεια, απενεργοποιήστε το Always-on VPN .

Στο iOS, ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και κάντε κύλιση προς τα κάτω για να πατήσετε Γενικά και, στη συνέχεια, κάντε κύλιση για να πατήσετε VPN και Διαχείριση συσκευής. Πατήστε VPN στο επάνω μέρος της σελίδας.

See also  Spotify Web Player (Επεξήγηση για αρχάριους)

Πατήστε τον διακόπτη εναλλαγής κατάστασης για να τον απενεργοποιήσετε. Θα πρέπει να δείτε ένα μήνυμα Αποσύνδεση… και, στη συνέχεια, ο διακόπτης θα γυρίσει προς τα αριστερά. Το VPN σας είναι πλέον απενεργοποιημένο.

Στη συνέχεια, θα πρέπει επίσης να απενεργοποιήσετε τη δυνατότητα “Σύνδεση κατ’ απαίτηση”. Μπορείτε να το απενεργοποιήσετε πατώντας το εικονίδιο “i” δίπλα στο όνομα του VPN σας και απενεργοποιώντας το διακόπτη Connect On Demand .

Τώρα το VPN σας δεν πρέπει να παρεμβαίνει στα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας και στην εφαρμογή Spotify. Θα πρέπει να μπορείτε να ακούτε μουσική χρησιμοποιώντας δεδομένα κινητής τηλεφωνίας ακόμη και χωρίς σύνδεση Wi-Fi.

Πρόβλημα δικτύου

Μπορεί να υπάρχει πρόβλημα δικτύου που εμποδίζει το Spotify να λειτουργεί με δεδομένα κινητής τηλεφωνίας. Αν ναι, δοκιμάστε με άλλο δίκτυο. Για παράδειγμα, εάν χρησιμοποιείτε 3G, δοκιμάστε το 4G και το αντίστροφο.

Μερικές φορές μια γρήγορη επανεκκίνηση ή η εναλλαγή της λειτουργίας πτήσης μπορεί επίσης να διορθώσει δυσλειτουργίες.

Εάν το πρόβλημα παραμένει με τη συνδεσιμότητα κινητής τηλεφωνίας, θα χρειαστεί να επαναφέρετε τις ρυθμίσεις δικτύου στο τηλέφωνό σας. Η επαναφορά δικτύου είναι απλή και δεν διαγράφει όλο το περιεχόμενο του τηλεφώνου σας.

Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να επαναφέρετε τις ρυθμίσεις δικτύου σε ένα iPhone:

 1. Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις στο iPhone.
 2. Κάντε κύλιση στο Γενικό.
 3. Επιλέξτε Μεταφορά ή Επαναφορά iPhone.
 4. Πατήστε Επαναφορά.
 5. Επιλέξτε Επαναφορά ρυθμίσεων δικτύου.
 6. Εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης της συσκευής σας για να επιβεβαιώσετε την απόφαση.

Αυτά τα βήματα λειτουργούν σε iPhone και iPad με iOS και iPadOS 11 και νεότερες εκδόσεις. Εάν χρησιμοποιείτε παλαιότερη έκδοση του iOS, πληκτρολογήστε δίκτυο στη γραμμή αναζήτησης Ρυθμίσεις για να το βρείτε.

Ακολουθούν τα βήματα για να επαναφέρετε τις ρυθμίσεις δικτύου στο τηλέφωνό σας Android:

 1. Πατήστε την εφαρμογή Ρυθμίσεις (αυτή με εικονίδιο με το γρανάζι).
 2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε Σύστημα.
 3. Επιλέξτε Επαναφορά επιλογών.
 4. Επιλέξτε Επαναφορά Wi-Fi, κινητής τηλεφωνίας και Bluetooth
 5. Πατήστε Επαναφορά ρυθμίσεων από το παρακάτω μενού.

Τα βήματα για την επαναφορά των ρυθμίσεων δικτύου διαφέρουν σε ένα τηλέφωνο Samsung Galaxy. Δείτε πώς:

 1. Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις.
 2. Πατήστε Γενική διαχείριση.
 3. Επιλέξτε Επαναφορά.
 4. Επιλέξτε Επαναφορά ρυθμίσεων δικτύου.
 5. Πατήστε το κουμπί Επαναφορά ρυθμίσεων από το παρακάτω μενού.

Μην ανησυχείτε, η επαναφορά δικτύου είναι απλή και δεν διαγράφει όλο το περιεχόμενο του τηλεφώνου σας.

Η επαναφορά των ρυθμίσεων δικτύου επηρεάζει μόνο τις συνδέσεις του τηλεφώνου σας, όπως Wi-Fi, δεδομένα κινητής τηλεφωνίας και Bluetooth. Δεν θα χάσετε δεδομένα εφαρμογής με καμία από αυτές τις επιλογές.

Έχω ακούσει πολλούς χρήστες του Spotify να ενεργοποιούν ξανά την εφαρμογή ακολουθώντας αυτά τα βήματα. Επαναφέρετε τις ρυθμίσεις δικτύου και θα μπορείτε να απολαμβάνετε τη μουσική σας σε δεδομένα κινητής τηλεφωνίας.

Πρόβλημα με την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας

Ένας φίλος μου έχει να κάνει με το Spotify που δεν λειτουργεί σε δεδομένα κινητής τηλεφωνίας. Μετά από πολλές ώρες δοκιμής και λάθους, ανακάλυψε ότι ήταν στην πραγματικότητα ένα ζήτημα παρόχου που σχετίζεται με τη Vodafone.

See also  Το Spotify συνεχίζει να μεταβαίνει στο Web Player; (Λύθηκε)

Έκανε τη μετάβαση από τη Vodafone στην Airtel και τώρα το Spotify λειτουργεί άψογα στα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας, κάτι που δείχνει ότι είναι πρόβλημα αποκλειστικής εταιρείας κινητής τηλεφωνίας.

Φυσικά, ο καλύτερος τρόπος δράσης είναι να μεταβείτε σε άλλη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, αλλά δεν είναι πρακτικό για όλους. Το επόμενο καλύτερο πράγμα είναι να απενεργοποιήσετε το 4G VoLTE (Voice over LTE).

Στο Android, ανοίξτε τις Ρυθμίσεις > Συνδέσεις > Δίκτυα κινητής τηλεφωνίας. Πατήστε στην Κύρια SIM σας. Βρείτε το κουμπί εναλλαγής VoLTE και απενεργοποιήστε το. Είναι απενεργοποιημένο τώρα.

Οι χρήστες iPhone μπορούν να βρουν την επιλογή στις επιλογές δεδομένων κινητής τηλεφωνίας. Σημειώστε ότι ο τρόπος με τον οποίο ενεργοποιείτε ή απενεργοποιείτε το VoLTE στο iPhone σας μπορεί να διαφέρει εάν η συσκευή σας έχει εγκατεστημένες δύο κάρτες SIM.

Στο iOS, ανοίξτε τις Ρυθμίσεις > Κυψέλη > Επιλογές δεδομένων κινητής τηλεφωνίας > Φωνή και δεδομένα και από εκεί, βεβαιωθείτε ότι η εναλλαγή VoLTE είναι απενεργοποιημένη. Θα πρέπει να απενεργοποιηθεί τώρα.

Μην ανησυχείτε, η απενεργοποίηση του VoLTE σημαίνει μόνο ότι η ταχύτητά σας στο διαδίκτυο θα είναι χαμηλότερη καθώς η συσκευή σας μεταβαίνει στο φάσμα 3G ή 2G των οποίων οι εμβέλειες είναι χαμηλότερες από το αντίστοιχο 4G.

Αυτή είναι μια προσωρινή λύση έως ότου η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας σας παρέχει μια καλή ενημέρωση. Προς το παρόν, αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να ενεργοποιήσετε το Spotify να λειτουργεί χρησιμοποιώντας δεδομένα κινητής τηλεφωνίας, εάν αντιμετωπίζετε πρόβλημα με την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας.

Το δίκτυο IPv6 της εταιρείας σας δεν έχει ρυθμιστεί σωστά ή έχει πρόβλημα

Εάν το Spotify εξακολουθεί να μην λειτουργεί σε δεδομένα κινητής τηλεφωνίας, ακόμη κι αν έχετε απενεργοποιήσει το VoLTE, αυτό θα μπορούσε να αποτελεί ένδειξη ότι το δίκτυο IPv6 του παρόχου σας δεν έχει διαμορφωθεί σωστά ή έχει πρόβλημα.

Θα πρέπει να δοκιμάσετε να αλλάξετε το πρωτόκολλο περιαγωγής APN μόνο σε IPV4.

Το IPv4 απαιτείται για πρόσβαση σε μεγάλο μέρος του Διαδικτύου και δεν πρέπει να απενεργοποιηθεί. Το IPv6 δεν χρησιμοποιείται ακόμη ευρέως στο σημερινό Διαδίκτυο, επειδή πολλές συσκευές και δίκτυα εξακολουθούν να υποστηρίζουν μόνο το IPv4.

Η υποστήριξη IPv6 θα είναι πιο χρήσιμη στο μέλλον εάν και όταν αρχίσουν να την υιοθετούν περισσότεροι ιστότοποι ή άλλες υπηρεσίες, αλλά από τώρα, θα μπορούσατε να μεταβείτε στο IPV4 για να κάνετε το Spotify να λειτουργεί σε δεδομένα κινητής τηλεφωνίας.

Στις ρυθμίσεις δικτύου κινητής τηλεφωνίας, μεταβείτε στα «Ονόματα σημείων πρόσβασης» και, στη συνέχεια, στο APN του παρόχου κινητής τηλεφωνίας σας, αλλάξτε το Πρωτόκολλο περιαγωγής APN και APN σε IPV4 μόνο. Το Spotify θα πρέπει να λειτουργήσει μετά από αυτό.

Δεν είναι δυνατό να απενεργοποιήσετε το IPv6 στις πλατφόρμες κινητής τηλεφωνίας της Apple σε επίπεδο συστήματος, επομένως εάν χρησιμοποιείτε συσκευή iOS, πρέπει να επικοινωνήσετε με τον διαχειριστή της κινητής συσκευής σας για να αλλάξετε το APN σας .

Scroll to Top