Τι συμβαίνει όταν εκκαθαρίζετε την προσωρινή μνήμη στο Spotify;

Όταν εκκαθαρίζετε την προσωρινή μνήμη στο Spotify, ουσιαστικά διαγράφετε προσωρινά αρχεία που έχει αποθηκεύσει η εφαρμογή στη συσκευή σας. Είναι ασφαλές και δεν θα διαγράψει τον λογαριασμό σας στο Spotify.

Η κρυφή μνήμη είναι όπου το Spotify αποθηκεύει ορισμένα δεδομένα, όπως εξώφυλλο άλμπουμ, λίστες αναπαραγωγής και κομμάτια που παίχτηκαν πρόσφατα, προκειμένου η εφαρμογή να εκτελείται πιο γρήγορα και να μειώσει τη χρήση δεδομένων.

Η εκκαθάριση της προσωρινής μνήμης θα αναγκάσει ουσιαστικά την εφαρμογή να ανανεώσει τα δεδομένα της, κάτι που μπορεί να βοηθήσει στην επίλυση τυχόν προβλημάτων που μπορεί να προκληθούν από κατεστραμμένα ή παλιά δεδομένα.

Επιπλέον, η εκκαθάριση της προσωρινής μνήμης στο Spotify μπορεί επίσης να επιλύσει ορισμένα προβλήματα με την εφαρμογή, όπως εάν η εφαρμογή εκτελείται αργά ή εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα αναπαραγωγής.

Λάβετε υπόψη ότι το Spotify θα φορτώνει πιο αργά αφού διαγράψετε την προσωρινή μνήμη του, καθώς αναδομεί την προσωρινή μνήμη του με την πάροδο του χρόνου καθώς το χρησιμοποιείτε. Θα πρέπει να δείτε βελτιωμένη απόδοση εφαρμογής και μειωμένη χρήση δεδομένων.

Πίνακας περιεχομένων

Είναι ασφαλές να διαγράψετε την προσωρινή μνήμη στο Spotify;

Μην ανησυχείτε, η εκκαθάριση της προσωρινής μνήμης στο Spotify είναι ασφαλής και δεν θα διαγράψει τον λογαριασμό σας ή οποιαδήποτε από τις αποθηκευμένες μουσικές ή λίστες αναπαραγωγής σας. Ο λογαριασμός σας και τα αποθηκευμένα δεδομένα θα παραμείνουν ανέπαφα.

Μπορείτε να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την εφαρμογή όπως θα κάνατε συνήθως μετά την εκκαθάριση της προσωρινής μνήμης. 

Η διαγραφή της προσωρινής μνήμης στο Spotify διαγράφει τις λίστες αναπαραγωγής;

Η διαγραφή της προσωρινής μνήμης στο Spotify δεν διαγράφει τις λίστες αναπαραγωγής σας. Η εκκαθάριση της προσωρινής μνήμης θα καταργήσει τα προσωρινά αρχεία, αλλά δεν θα επηρεάσει τις πληροφορίες του λογαριασμού σας, τις λίστες αναπαραγωγής ή την αποθηκευμένη μουσική σας.

Οι λίστες αναπαραγωγής σας αποθηκεύονται στους διακομιστές του Spotify, επομένως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Οι αποθηκευμένες λίστες αναπαραγωγής σας δεν επηρεάζονται όταν διαγράφετε την προσωρινή μνήμη στο Spotify.

Εφόσον είστε συνδεδεμένοι στον λογαριασμό σας, οι λίστες αναπαραγωγής σας θα πρέπει να είναι διαθέσιμες και ενημερωμένες όταν ανοίγετε ξανά την εφαρμογή μετά την εκκαθάριση της προσωρινής μνήμης.

Η διαγραφή της προσωρινής μνήμης στο Spotify διαγράφει τραγούδια που σας αρέσουν;

Η διαγραφή της προσωρινής μνήμης στο Spotify δεν διαγράφει τα τραγούδια που σας αρέσουν. Τα τραγούδια που σας αρέσουν αποθηκεύονται στους διακομιστές του Spotify, επομένως δεν επηρεάζονται από την εκκαθάριση της προσωρινής μνήμης στη συσκευή σας.

Εφόσον είστε συνδεδεμένοι στον λογαριασμό σας, τα τραγούδια που σας αρέσουν θα πρέπει να είναι διαθέσιμα και ενημερωμένα όταν ανοίγετε ξανά την εφαρμογή μετά την εκκαθάριση της προσωρινής μνήμης.

Η εκκαθάριση της προσωρινής μνήμης στο Spotify διαγράφει τα τραγούδια που έχετε λάβει;

Η εκκαθάριση της προσωρινής μνήμης στο Spotify δεν διαγράφει τα ληφθέντα τραγούδια. Παλαιότερα, το Spotify συνήθιζε να διαγράφει τα τραγούδια που κατεβάζατε από τον λογαριασμό σας όταν εκκαθαρίζετε την προσωρινή μνήμη. Οχι πια.

Η εφαρμογή Spotify σε Android και iOS σάς επιτρέπει τώρα να διαγράψετε την προσωρινή μνήμη χωρίς να διαγράψετε τα τραγούδια που έχετε κατεβάσει. Θα καταργήσει μόνο το εξώφυλλο άλμπουμ, τις λίστες αναπαραγωγής και τα κομμάτια που παίχτηκαν πρόσφατα.

Πώς να καθαρίσετε σωστά την προσωρινή μνήμη του Spotify

Μπορείτε να διαγράψετε την προσωρινή μνήμη του Spotify από την ίδια την εφαρμογή ή από τις ρυθμίσεις της συσκευής σας. Θα σας δείξω πώς να το κάνετε από την εφαρμογή. Για να διαγράψετε την προσωρινή μνήμη στην εφαρμογή Spotify, μπορείτε να ακολουθήσετε αυτά τα βήματα:

  1. Ανοίξτε την εφαρμογή Spotify στη συσκευή σας.
  2. Πατήστε στην καρτέλα “Αρχική σελίδα” στην κάτω αριστερή γωνία της οθόνης.
  3. Πατήστε στο εικονίδιο με το γρανάζι στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης για να αποκτήσετε πρόσβαση στις ρυθμίσεις σας.
  4. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε “Αποθήκευση”.
  5. Πατήστε «Εκκαθάριση προσωρινής μνήμης» για να διαγράψετε την προσωρινή μνήμη.

Αφού πατήσετε “Εκκαθάριση προσωρινής μνήμης”, η προσωρινή μνήμη θα διαγραφεί και τυχόν προσωρινά αρχεία που ήταν αποθηκευμένα στην κρυφή μνήμη θα διαγραφούν. Μπορείτε να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε το Spotify κανονικά.

Η παραπάνω μέθοδος λειτουργεί τόσο για iOS όσο και για Android.

See also  Σημασία Spotify Automix (Επεξήγηση για αρχάριους)
Scroll to Top