Σφάλμα και αποκοπή της Apple Music (Επίλυση)

Εν ολίγοις: Εάν το Apple Music σας παρουσιάζει προβλήματα και κόβει, σας βοηθά να κάνετε εναλλαγή μεταξύ της ποιότητας ήχου με υποβάθμιση από Hi-Res Lossless σε Lossless και, στη συνέχεια, αναβάθμισή του ξανά.

Υπάρχει πρόβλημα στο Apple Music και δεν είστε σίγουροι πώς να το διορθώσετε; Μερικές φορές θα παίζει τραγούδια, άλλες φορές θα τα ανακατεύει. Ακολουθούν επτά λόγοι για τους οποίους η Apple Music δυσλειτουργεί:

1. Η συσκευή σας χρειάζεται μια απλή επανεκκίνηση

Πριν κάνετε οτιδήποτε, δοκιμάστε να σταματήσετε και, στη συνέχεια, να ανοίξετε ξανά την εφαρμογή Apple Music. Εάν το Apple Music εξακολουθεί να παρουσιάζει προβλήματα και να διακόπτεται μετά από αυτό το βήμα, ίσως χρειαστεί να επανεκκινήσετε τη συσκευή σας.

Όσο απλό κι αν είναι, μερικές φορές το μόνο που χρειάζεστε είναι μια απλή επανεκκίνηση . Αν και η επανεκκίνηση μπορεί να ακούγεται σαν απρόοπτη, μπορεί συχνά να βοηθήσει στην επίλυση ορισμένων απροσδόκητων ζητημάτων όπως αυτό.

Εάν το iPhone ή το Mac σας δεν λειτουργεί όπως αναμένεται, μπορείτε να δοκιμάσετε να το επανεκκινήσετε απενεργοποιώντας το και στη συνέχεια ενεργοποιώντας το ξανά. Εάν η απενεργοποίηση και η ενεργοποίηση δεν επιλύσει το πρόβλημα, δοκιμάστε να το αναγκάσετε να επανεκκινήσει .

Ευτυχώς, πολλοί χρήστες της Apple Music δεν αντιμετωπίζουν πλέον προβλήματα μετά την επανεκκίνηση της συσκευής τους, είτε πρόκειται για iPhone είτε για Mac. Δοκιμάστε το, ίσως το μόνο που χρειάζεστε είναι μια απλή επανεκκίνηση.

2. Η έκδοση iOS δεν είναι ενημερωμένη

Εάν μια απλή επανεκκίνηση δεν βοηθά, ελέγξτε αν η έκδοση iOS είναι ενημερωμένη. Οι παλαιότερες εκδόσεις iOS είναι συχνά γεμάτες με σφάλματα και δυσλειτουργίες που προκαλούν προβλήματα στο Apple Music.

See also  Γιατί το Apple Music Blocking Curse Words; (Αναπαραγωγή Clean Songs)

Οι ενημερώσεις λογισμικού παρέχουν κάθε είδους βελτιώσεις, νέες δυνατότητες και διορθώσεις σφαλμάτων. Επομένως, εάν το Apple Music παρουσιάζει πρόβλημα και διακόπτεται λόγω σφάλματος, τότε η ενημέρωση της έκδοσης iOS σας θα πρέπει να σας βοηθήσει.

Για να ελέγξετε για ενημερώσεις στη συσκευή σας, ανοίξτε τις Ρυθμίσεις και μεταβείτε στα Γενικά. Στη συνέχεια, πατήστε Ενημέρωση λογισμικού. Αφού ενημερώσετε την έκδοση iOS, δοκιμάστε ξανά την Apple Music.

3. Προβλήματα με τον πάροχο του δικτύου σας

Μερικές φορές, το πρόβλημα δεν προέρχεται από την ίδια την Apple Music, αλλά από τον πάροχο του δικτύου σας. Αλλάξατε πρόσφατα πάροχο δικτύου; Αν ναι, μπορεί να είναι ο ένοχος.

Ποτέ δεν είχα προβλήματα με το Apple Music όταν χρησιμοποιούσα την Verizon. Τώρα που πέρασα στην AT&T άρχισε να συμβαίνει. Πιστεύω ότι έχει να κάνει με το σήμα.

Για κάθε δίκαιο, η ασύρματη υπηρεσία Verizon μου ήταν πολύ καλύτερη από αυτή που έχω τώρα. Είναι πραγματικά απογοητευτικό, ειδικά από τη στιγμή που γίνεται λήψη της μουσικής, οπότε δεν πρέπει να κολλάει και να κόβεται.

Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε άλλον πάροχο δικτύου και μπορεί να λύσει το πρόβλημα σφάλματος.

4. Σφάλμα ποιότητας ήχου

Εάν έχετε επανεκκινήσει τη συσκευή σας, η έκδοση iOS είναι ενημερωμένη και δεν υπάρχουν προβλήματα με τον πάροχο του δικτύου σας, τότε πρέπει να υπήρξε σφάλμα στη ροή του ήχου Hi-Res.

Μια λύση είναι η υποβάθμιση από Hi-Res Lossless (ALAC έως 24-bit/192 kHz) σε Lossless (ALAC έως 24-bit/48 kHz) και, στη συνέχεια, αναβάθμιση ξανά σε Hi-Res Lossless.

  • Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Μουσική
  • Πατήστε Ποιότητα ήχου
  • Πατήστε Lossless Audio για να τον ενεργοποιήσετε ή να τον απενεργοποιήσετε
  • Από εδώ, επιλέξτε την ποιότητα ήχου
See also  Χαμηλή και αθόρυβη ένταση ήχου της Apple Music; (Ελέγξτε αυτές τις ρυθμίσεις)

Η αλλαγή φαίνεται να είναι άμεση όταν κάνετε εναλλαγή μεταξύ των δύο ποιοτήτων ήχου, οπότε αν ακούτε ένα τραγούδι, θα το ακούσετε να διακόπτεται για λίγο ενώ αλλάζει μεταξύ των 2 λειτουργιών.

Για κάποιον ανεξήγητο λόγο, η εναλλαγή της ποιότητας μεταξύ Hi-Res Lossless και Lossless φάνηκε να μου το διορθώνει αμέσως. Δεν είχα το θέμα από τότε.

Ωστόσο, έχετε υπόψη σας ότι η εναλλαγή μεταξύ των δύο ρυθμίσεων ποιότητας ήχου θα διαγράψει πιθανώς όλα τα τραγούδια που έχετε κατεβάσει. Θα χρειαστεί να τα κατεβάσετε ξανά.

5. Η επιλογή “Lossless audio” δεν είναι ενεργοποιημένη

Πολλοί χρήστες της Apple Music έχουν αντιμετωπίσει δυσλειτουργίες και διακοπή της μουσικής απλώς και μόνο επειδή η επιλογή “Lossless audio” στην Ποιότητα ήχου είναι απενεργοποιημένη. Παρακαλώ ενεργοποιήστε το.

Ασχολούμαι με το πρόβλημα της Apple Music εδώ και πολύ καιρό και επιλέγοντας το πλαίσιο ελέγχου “Ήχος χωρίς απώλειες” κάτω από την Ποιότητα ήχου, έκανε το κόλπο. Δεν χρειάζεται να κάνετε εναλλαγή μεταξύ υψηλής ποιότητας και ποιότητας χωρίς απώλειες. 

Αφού ενεργοποιήσετε τον ήχο χωρίς απώλειες, απλώς διαγράψτε τη μουσική και κατεβάστε την ξανά από τον κατάλογο της Apple Music για να λάβετε την έκδοση χωρίς απώλειες της μουσικής που έχετε ήδη κατεβάσει από το Apple Music, 

Η κατάργηση επιλογής του πλαισίου ελέγχου συχνά επαναφέρει το πρόβλημα.

Οι περισσότερες τεχνικές συμπίεσης ήχου χάνουν κάποια ποσότητα δεδομένων που περιέχονται στο αρχικό αρχείο προέλευσης. Ο ήχος χωρίς απώλειες, σύμφωνα με την Apple , διατηρεί όλα τα αρχικά δεδομένα. 

Ωστόσο, λάβετε υπόψη ότι η ροή ήχου χωρίς απώλειες μέσω του Διαδικτύου καταναλώνει περισσότερα δεδομένα και η λήψη ήχου χωρίς απώλειες καταναλώνει πολύ περισσότερο χώρο στη συσκευή σας.

See also  Χρειάζεστε Internet για Apple Music; (Εξήγηση)

Επομένως, εάν αντιμετωπίζετε το πρόβλημα Εφαρμογή μουσικής για κάποιο χρονικό διάστημα, δοκιμάστε να ενεργοποιήσετε το πλαίσιο ελέγχου “Ήχος χωρίς απώλειες”. Εννέα στις δέκα φορές, το πρόβλημα πρέπει να λυθεί.

6. Έχετε απενεργοποιήσει το Sync Library

Η βιβλιοθήκη συγχρονισμού σάς επιτρέπει να έχετε πρόσβαση στη μουσική βιβλιοθήκη σας, συμπεριλαμβανομένων των λιστών αναπαραγωγής σας, σε οποιαδήποτε συσκευή διαθέτει την εφαρμογή Apple Music και είναι συνδεδεμένη με το ίδιο Apple ID.

Μπορεί να μην έχετε ενεργοποιημένη τη Βιβλιοθήκη συγχρονισμού, ειδικά αν χρησιμοποιείτε πολλές συσκευές με το ίδιο Apple ID. Ενεργοποιήστε το και δοκιμάστε να παίξετε ξανά το Apple Music.

Εάν έχετε ήδη ενεργοποιημένη τη Βιβλιοθήκη συγχρονισμού, απενεργοποιήστε τη Βιβλιοθήκη συγχρονισμού, περιμένετε μερικά λεπτά και, στη συνέχεια, ενεργοποιήστε ξανά τη Βιβλιοθήκη συγχρονισμού με το Apple Music. Δώστε του χρόνο για συγχρονισμό σε όλες τις συσκευές σας.

7. Κατεβάστε τραγούδια και ακούστε εκτός σύνδεσης

Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα στην Apple Music σε δεδομένα κινητής τηλεφωνίας ή στο διαδίκτυο, ίσως θελήσετε να κατεβάσετε τραγούδια στη συσκευή σας, ώστε να μπορείτε να τα ακούσετε εκτός σύνδεσης .

Με τη λήψη τραγουδιών στη συσκευή σας, η Apple Music μπορεί να αναπαράγει τραγούδια χωρίς να βασίζεται σε σύνδεση στο διαδίκτυο. Έχει σημασία αν τα δεδομένα είναι αξιόπιστα ή όχι, το τραγούδι θα παίξει παρόλα αυτά.

Πολλοί χρήστες της Apple Music αντιμετωπίζουν λιγότερα προβλήματα σφάλματος εάν έχουν ήδη κατεβάσει τη μουσική. Απλώς βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετό αποθηκευτικό χώρο στη συσκευή σας.

Scroll to Top