Πώς να σαρώσετε κανάλια στο Haier TV (Πλήρης οδηγός βίντεο)

Αν θέλετε να θέσετε σε λειτουργία την τηλεόρασή σας, δείτε πώς μπορείτε να σαρώσετε κανάλια σε μια τηλεόραση Haier εάν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε ένα σήμα κεραίας για να λάβετε μια εκπομπή over-the-air. 

Πρέπει να εκτελέσετε μια σάρωση καναλιού σε μια ψηφιακή τηλεόραση για να μπορέσετε να παρακολουθήσετε. Δεν είναι όπως τις μέρες της αναλογικής που απλά συνδέεις τα αυτιά του κουνελιού (κεραία) και τα κανάλια εμφανίζονται αυτόματα.

Δεν έχει σημασία αν έχετε ένα παλαιότερο μοντέλο τηλεόρασης Haier ή ένα νεότερο, καθώς η διαδικασία ρύθμισης της αυτόματης αναζήτησης καναλιών είναι γενικά η ίδια.

Θυμηθείτε, δεν χρειάζεται να ακολουθήσετε αυτά τα βήματα εάν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε την τηλεόρασή σας Haier είτε με καλωδιακή, δορυφορική υπηρεσία παροχής είτε με συσκευή ροής μέσω μιας από τις θύρες HDMI.

1. Τοποθετήστε σωστά την κεραία

Πρώτα, βεβαιωθείτε ότι η κεραία είναι τοποθετημένη σωστά (στοχευμένη προς την κατεύθυνση των πύργων εκπομπής στην περιοχή σας). Μπορείτε πάντα να το προσαρμόσετε αργότερα, αλλά σας συνιστώ να το κάνετε πρώτα.

2. Συνδέστε την κεραία στην ομοαξονική και μετά στην τηλεόραση

Εάν αυτή είναι η πρώτη φορά που συνδέετε μια τηλεόραση Haier, μην ανησυχείτε. Είναι πιο εύκολο από όσο φαντάζεστε. Εάν η τηλεόρασή σας χρησιμοποιεί εξωτερική κεραία, το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα ομοαξονικό καλώδιο , γνωστό και ως “coax”.

Απλώς συνδέστε την κεραία στο ομοαξονικό καλώδιο και, στη συνέχεια, βιδώστε την στο πίσω μέρος του σετ. Η θύρα που βρίσκεται στο πίσω μέρος της τηλεόρασής σας φέρει συχνά την ένδειξη RF στις περισσότερες τηλεοράσεις Haier.

Εάν χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πού να συνδέσετε την κεραία στη συγκεκριμένη τηλεόραση Haier, ρίξτε μια ματιά στο διάγραμμα που συνοδεύει τη νέα σας τηλεόραση.

See also  Είναι οι τηλεοράσεις Hisense καλές για παιχνίδια; (Ειλικρινής κριτική)

Βεβαιωθείτε ότι η σύνδεση είναι ασφαλής. Μόλις το κάνετε αυτό, το πιο δύσκολο κομμάτι έχει τελειώσει.

3. Επιλέξτε “TV” ως πηγή εισόδου

Αφού συνδέσετε το καλώδιο από την κεραία σας στην ομοαξονική θύρα, θα πρέπει να επιλέξετε “TV” ως πηγή εισόδου. Για να το κάνετε αυτό, πατήστε το κουμπί INPUT στο τηλεχειριστήριο.

Εάν για κάποιο λόγο, δεν έχετε διαθέσιμο το γενικό τηλεχειριστήριο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα κουμπιά στην τηλεόραση, είτε στην αριστερή είτε στη δεξιά πλευρά της τηλεόρασης.

Επιλέξτε «TV» από τη λίστα με τις διάφορες διαθέσιμες επιλογές. Αυτή είναι η σωστή πηγή εισόδου εάν θέλετε να λαμβάνετε δωρεάν τηλεοπτικά κανάλια over-the-air μετάδοσης στην περιοχή σας.

4. Ξεκινήστε τη διαδικασία «Σάρωση καναλιών».

Αφού επιλέξετε “TV” ως πηγή εισόδου, πατήστε το κουμπί MENU στο τηλεχειριστήριο. Στο παράθυρο του μενού της τηλεόρασης, χρησιμοποιήστε τα βέλη στο τηλεχειριστήριο για να αλλάξετε από “Καλώδιο” σε “Αέρα”.

Στη συνέχεια, πρέπει να εκτελέσετε μια “Σάρωση καναλιών”, ώστε η τηλεόρασή σας να μπορεί να εμφανίζει τα κανάλια στην περιοχή σας. Χρησιμοποιήστε το κάτω βέλος στο τηλεχειριστήριο για να πλοηγηθείτε στο “Channel Scan” και πατήστε OK.

Σε ορισμένα μοντέλα, η επιλογή μπορεί να ονομάζεται “Auto Scan”.

Η τηλεόρασή σας Haier θα σαρώσει για διαθέσιμα κανάλια και θα τα αποθηκεύσει αυτόματα. Ανάλογα με τον αριθμό των διαθέσιμων καναλιών στην περιοχή σας, η διαδικασία σάρωσης μπορεί να διαρκέσει περίπου τέσσερα λεπτά.

Μόλις η γραμμή προόδου φτάσει στο 100%, η διαδικασία σάρωσης έχει ολοκληρωθεί. Τώρα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα κουμπιά πάνω και κάτω του καναλιού του τηλεχειριστηρίου για να περιηγηθείτε στα διαθέσιμα κανάλια. 

Απαιτείται η διαδικασία «Σάρωση καναλιών» για να επιτραπεί στο Haier TV να αναγνωρίσει τα διαθέσιμα κανάλια. Χωρίς να ακολουθήσετε αυτά τα βήματα, δεν θα μπορείτε να παρακολουθήσετε δωρεάν κανάλια over-the-air.

See also  Γιατί οι τηλεοράσεις TCL είναι τόσο φθηνές; (Εξήγηση)

5. Ρυθμίστε την κεραία εάν η εικόνα έχει pixel

Εάν η εικόνα στην τηλεόρασή σας Haier είναι εικονοστοιχισμένη (διασπάται σε μικροσκοπικά κομμάτια), σημαίνει ότι το σήμα είναι οριακό. Θα χρειαστεί να προσαρμόσετε την κεραία για να διορθώσετε το πρόβλημα.

Εναλλακτικά, εάν η λίστα των καναλιών δεν είναι πλήρης, δοκιμάστε να ρυθμίσετε τη θέση της κεραίας και να εκτελέσετε ξανά τη διαδικασία σάρωσης καναλιών άλλη μια φορά.

Ένας πόρος Διαδικτύου που ίσως θέλετε να εξετάσετε είναι το AntennaWeb . Αυτός ο ιστότοπος θα παρέχει μια λίστα με όλα τα κανάλια HD over-the-air στην περιοχή σας με βάση τη διεύθυνση και τον ταχυδρομικό σας κώδικα.

Θα σας παρέχει επίσης πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο ρύθμισης τυχόν κατευθυντήριων πληροφοριών που μπορεί να απαιτούνται για τη βελτίωση της υποδοχής στην περιοχή σας. Καλή τύχη.

Scroll to Top