Πώς να διαγράψετε την προσωρινή μνήμη της Apple Music (Εξηγούνται όλες οι συσκευές)

Η εφαρμογή Apple Music αποθηκεύει προσωρινά αρχεία μουσικής (με τη μορφή cache) ενώ ακούτε για να παρέχει πιο ομαλή αναπαραγωγή και μειωμένη χρήση δεδομένων.

Μια πλήρης κρυφή μνήμη χρειάζεται μνήμη και αν είστε γεμάτη, μια βαλτωμένη μνήμη δεν λειτουργεί πολύ γρήγορα. Αυτός είναι ο λόγος που θα χρειαστεί να καθαρίσετε την προσωρινή μνήμη της Apple Music για να επιταχύνετε τα πράγματα και να διορθώσετε ορισμένα προβλήματα.

 

Πώς να καθαρίσετε την προσωρινή μνήμη της Apple Music στο iPhone

Δυστυχώς, δεν υπάρχει επιλογή εκκαθάρισης της προσωρινής μνήμης της Apple Music σε ένα iPhone. Έχετε δύο επιλογές. Πρώτον είναι να απενεργοποιήσετε τη βιβλιοθήκη συγχρονισμού και να την ενεργοποιήσετε ξανά και, δεύτερον, να εγκαταστήσετε ξανά την εφαρμογή.

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι το πώς λειτουργεί το Apple Music είναι ενοχλητικό στο iPhone.

Δεν μπορείτε να διαγράψετε αποθηκευμένη μουσική, δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε συσκευές τρίτων για πρόσβαση στο Apple Music χωρίς AirPlay ή Bluetooth (εκτός από το Sonos), όπως το Spotify Connect, και δεν μπορείτε να επιλέξετε ρυθμό μετάδοσης bit.

Τούτου λεχθέντος, υπάρχουν δύο τρόποι για να διαγράψετε την προσωρινή μνήμη της Apple Music σε ένα iPhone:

Πρώτη μέθοδος: Απενεργοποιήστε και ενεργοποιήστε ξανά την εναλλαγή της Βιβλιοθήκης συγχρονισμού

Η Βιβλιοθήκη συγχρονισμού είναι μια δυνατότητα που προσθέτει περιεχόμενο από το Apple Music και το iTunes, έτσι ώστε τα πάντα να είναι προσβάσιμα από οποιαδήποτε συσκευή που χρησιμοποιεί το ίδιο Apple ID . Δείτε πώς μπορείτε να το απενεργοποιήσετε και να το ενεργοποιήσετε:

 • Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις .
 • Πατήστε στο Μουσική.
 • Απενεργοποιήστε την εναλλαγή Συγχρονισμός βιβλιοθήκης .
 • Περιμένετε μέχρι το iPhone σας να ανακτήσει τον αποθηκευτικό χώρο.
 • Ενεργοποιήστε την εναλλαγή Συγχρονισμός βιβλιοθήκης .

Αυτό είναι. Αφού απενεργοποιήσετε τη βιβλιοθήκη συγχρονισμού στο iPhone σας και μετά την ενεργοποιήσετε ξανά, το iPhone σας θα πρέπει να έχει διαγράψει τα αποθηκευμένα αρχεία της εφαρμογής Apple Music. 

See also  Η διεύθυνση URL της Apple Music δεν βρέθηκε και δεν υποστηρίζεται (ΕΠΙΛΥΘΗΚΕ)

Δεύτερη μέθοδος: Εγκαταστήστε ξανά την εφαρμογή Apple Music

Πριν προχωρήσουμε, σημειώστε ότι η απεγκατάσταση της εφαρμογής Apple Music θα καταργήσει όλη τη μουσική που έχετε κατεβάσει στο iPhone σας. Δείτε πώς μπορείτε να εγκαταστήσετε ξανά το Apple Music για να καθαρίσετε την προσωρινή μνήμη:

 • Πατήστε παρατεταμένα στο εικονίδιο Apple Music στο iPhone σας.
 • Πατήστε στο Κατάργηση εφαρμογής από τη λίστα επιλογών.
 • Πατήστε στο Διαγραφή εφαρμογής για να απεγκαταστήσετε την εφαρμογή.
 • Ανοίξτε το App Store και κατεβάστε το Apple Music.

Αυτό είναι. Μετά την επανεγκατάσταση της εφαρμογής Apple Music, το iPhone σας θα πρέπει να έχει διαγράψει τα αποθηκευμένα αρχεία. Τώρα μπορείτε να απολαύσετε περισσότερο χώρο αποθήκευσης και να λάβετε περισσότερα από το iPhone σας.

Πώς να καθαρίσετε την προσωρινή μνήμη της Apple Music σε Mac

Θα χρειαστεί να πλοηγηθείτε σε μερικά αρχεία συστήματος στον αποθηκευτικό χώρο σας για να διαγράψετε τη χρήση της προσωρινής μνήμης στο Apple Music. Δείτε πώς μπορείτε να διαγράψετε την προσωρινή μνήμη της Apple Music στον υπολογιστή Mac σας:

 • Κάντε κλικ στο εικονίδιο Finder στο Dock.
 • Κάντε κλικ στο κουμπί Μετάβαση.
 • Κάντε κλικ στο Μετάβαση στον φάκελο… από τη λίστα επιλογών.

Εάν η συσκευή σας εκτελεί macOS Catalina ή νεότερη έκδοση, αντιγράψτε αυτήν τη διεύθυνση φακέλου:

~/Library/Caches/com.apple.Music

Εάν η συσκευή σας εκτελεί macOS Mojave ή νεότερη έκδοση, αντιγράψτε αυτήν τη διεύθυνση φακέλου:

~/Library/Caches/com.apple.itunes

Επιλέξτε τους φακέλους fsCachedData και SubscriptionPlayCache. Στη συνέχεια, κάντε δεξί κλικ πάνω τους και επιλέξτε Μετακίνηση στον Κάδο απορριμμάτων για να τα διαγράψετε. Επιλέξτε Άδειασμα κάδου απορριμμάτων για να διαγράψετε οριστικά τα αρχεία.

 

Μην ανησυχείτε, την επόμενη φορά που θα εκκινήσετε την εφαρμογή Apple Music, θα δημιουργήσει εκ νέου τους δύο διαγραμμένους φακέλους, ώστε να μπορεί να ξεκινήσει την προσωρινή αποθήκευση αρχείων μουσικής, αν και από την αρχή.

See also  Γιατί το Apple Music Blocking Curse Words; (Αναπαραγωγή Clean Songs)

Μην αγγίζετε κανένα από τα άλλα αρχεία ή υποφακέλους που βλέπετε στον φάκελο της προσωρινής μνήμης, καθώς ορισμένα από αυτά χρειάζονται για να λειτουργήσουν σωστά η εφαρμογή Apple Music και το iTunes.

Πώς να καθαρίσετε την προσωρινή μνήμη της Apple Music στο Android

Σε μια συσκευή Android, η εφαρμογή Apple Music αποθηκεύει προσωρινά μουσική (με τη μορφή προσωρινής μνήμης) ενώ ακούτε για να παρέχει πιο ομαλή αναπαραγωγή και μειωμένη χρήση δεδομένων.

 

Δείτε πώς μπορείτε να διαγράψετε την προσωρινή μνήμη της Apple Music στη συσκευή σας Android:

 • Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις στη συσκευή σας Android.
 • Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε Εφαρμογές.
 • Αναζητήστε και πατήστε “Apple Music” από τη λίστα εφαρμογών.
 • Πατήστε στο Αποθήκευση.
 • Πατήστε στο Εκκαθάριση προσωρινής μνήμης.

Αυτό είναι το μόνο που χρειάζεται να κάνετε για να διαγράψετε την προσωρινή μνήμη για το Apple Music στη συσκευή σας Android. Ένα από τα προνόμια της χρήσης μιας συσκευής Android είναι το πόσο προσαρμόσιμα είναι τα πάντα.

Πώς να περιορίσετε την προσωρινή μνήμη της Apple Music στο Android

Γνωρίζατε ότι μπορείτε να ορίσετε ένα όριο για την αποθήκευση της προσωρινής μνήμης της Apple Music στη συσκευή σας Android;

Εάν αισθάνεστε ότι η Apple Music καταλαμβάνει υπερβολικό χώρο στη συσκευή σας Android και αν έχετε κουραστεί να καθαρίζετε συχνά την προσωρινή μνήμη, αυτά τα βήματα μπορούν να κάνουν τη ζωή σας πιο εύκολη:

 • Ανοίξτε την εφαρμογή Apple Music στη συσκευή σας Android.
 • Πατήστε το εικονίδιο με τις τρεις κουκκίδες στην επάνω δεξιά γωνία.
 • Πατήστε στο Ρυθμίσεις.
 • Κάντε κύλιση προς τα κάτω και επιλέξτε Αναπαραγωγή προσωρινής μνήμης στην περιοχή Δεδομένα.
 • Επιλέξτε το όριο της προσωρινής μνήμης αναπαραγωγής από τη λίστα επιλογών.

Αφού επιλέξετε το όριο για την προσωρινή μνήμη αναπαραγωγής, η εφαρμογή Apple Music στη συσκευή σας Android δεν θα υπερβεί το όριο και θα διατηρήσει τη συσκευή σας να λειτουργεί όσο το δυνατόν πιο ομαλά.

See also  Σφάλμα και αποκοπή της Apple Music (Επίλυση)

 

Χρησιμοποιήστε το λογισμικό iMazing για να διαγράψετε τις κρυφές μνήμες της Apple Music

Μιλώ σίγουρα για λογαριασμό πολλών χρηστών της Apple Music εδώ, οπότε εύχομαι η εφαρμογή να απελευθερώνεται αυτόματα εάν το τηλέφωνό μου έχει χαμηλή αποθήκευση και μπορώ να αδειάσω με μη αυτόματο τρόπο την προσωρινή μνήμη στο iOS.

Μέχρι σήμερα, δεν έχω βρει ακόμη μια εφαρμογή iOS που να μπορεί να εκκαθαρίσει τις κρυφές μνήμες (ίσως λόγω του ότι η Apple δεν επιτρέπει στους προγραμματιστές εφαρμογών πρόσβαση σε αυτά τα εργαλεία συστήματος). Επομένως, το επόμενο καλύτερο πράγμα είναι να χρησιμοποιήσετε ένα εργαλείο τρίτου κατασκευαστή.

Ανακάλυψα το iMazing, το οποίο είναι ένα λογισμικό που μπορεί να μεταφέρει αρχεία και δεδομένα μεταξύ συσκευών iOS και υπολογιστών macOS ή Windows. Μπορεί να έχει πρόσβαση σε αυτούς τους φακέλους που είναι αποθηκευμένοι στην προσωρινή μνήμη, ώστε να μπορώ να τους διαγράψω.

Η δωρεάν έκδοση έχει αρκετά για να κάνει τη δουλειά. Στην πραγματικότητα, η δωρεάν έκδοση έχει αρκετή δυνατότητα να σας επιτρέπει να έχετε πρόσβαση στους φακέλους του συστήματος iPhone, να βρείτε αυτές τις κρυφές μνήμες και να τις διαγράψετε.

Υπάρχουν μόνο δύο φάκελοι από τους οποίους πρέπει να διαγράψετε – ο ένας είναι το εξώφυλλο του άλμπουμ μεταδεδομένων και ο άλλος τα ίδια τα μουσικά κομμάτια. Δεν θα μπλέξω με άλλους φακέλους.

Υπήρξε μια περίοδος που έπρεπε να καθαρίσω περίπου 28.000 αποθηκευμένα κομμάτια, συν τα μεταδεδομένα για όλα αυτά, συμπεριλαμβανομένου του διπλότυπου εξώφυλλου άλμπουμ σε κάθε δυνατή ανάλυση και μέγεθος.

Μόνο το εξώφυλλο του άλμπουμ ήταν πάνω από 35 GB την τελευταία φορά που έκανα εκκαθάριση. Εάν το iPhone σας έχει αποθηκευτικό χώρο 512 GB, θα πρέπει να το κάνετε μόνο μία φορά κάθε λίγους μήνες.

Scroll to Top