Πώς μετράει το Spotify τις ροές (επεξήγηση)

Αναρωτιέστε πώς υπολογίζονται οι ροές στο Spotify; Σε αυτό το άρθρο, ας μιλήσουμε για το τι μετράει ως ροή στο Spotify, συμπεριλαμβανομένων ειδικών περιπτώσεων όπως σίγαση, επανάληψη ή εκτός σύνδεσης.

Τι μετράει ως ροή στο Spotify;

Σύμφωνα με το Spotify , μια ροή μετράται όταν ακούτε ένα τραγούδι για 30 δευτερόλεπτα ή περισσότερο. Εάν ένα τραγούδι εμφανίζεται σε πολλές κυκλοφορίες, μετράει στον αριθμό ροής σε κάθε κυκλοφορία.

Το Spotify μετράει τις ροές σε σίγαση;

Το Spotify μετράει τις ροές σε σίγαση, εφόσον το τραγούδι έχει παιχτεί για 30 δευτερόλεπτα ή περισσότερο. Η εφαρμογή δεν μπορεί να ελέγξει τα επίπεδα έντασης στο υλικό της συσκευής σας.

Είτε το τραγούδι έχει τεθεί σε σίγαση από την εφαρμογή Spotify είτε το επίπεδο έντασης της συσκευής σας έχει μειωθεί στο μηδέν, εξακολουθεί να μετράει ως ροή και θα επηρεάσει τις προτάσεις μουσικής σας.

Έχω δει πολλά άρθρα να λένε ότι το Spotify δεν υπολογίζει τις ροές στη σίγαση, αλλά αυτό δεν είναι σωστό. Όχι μόνο το επιβεβαίωσε ένας συντονιστής του Spotify, αλλά το έχω δοκιμάσει προσωπικά στον λογαριασμό μου στο Spotify.

Το Spotify μετράει τις ροές σε επανάληψη/βρόχο;

Το Spotify μετράει τις ροές σε επανάληψη, είτε έχετε το τραγούδι σε επανάληψη είτε το παίζετε ξανά χειροκίνητα, εφόσον το τραγούδι έχει αναπαραχθεί για 30 δευτερόλεπτα ή περισσότερο.

Το Spotify μετράει τις ροές εκτός σύνδεσης;

Το Spotify μετράει τις ροές εκτός σύνδεσης. Ένα τραγούδι που έχει παιχτεί εκτός σύνδεσης για τουλάχιστον 30 δευτερόλεπτα θα μετρηθεί ως ροή και θα προστεθεί στα στατιστικά ακρόασης αφού επιστρέψετε στο διαδίκτυο.

Όταν κάνετε ροή ενός τραγουδιού στο Spotify χωρίς σύνδεση στο διαδίκτυο, τα δεδομένα αποθηκεύονται στην εφαρμογή. Την επόμενη φορά που θα επιστρέψετε στο διαδίκτυο, το Spotify θα στείλει τα δεδομένα στους διακομιστές του.

See also  Γιατί η ουρά μου στο Spotify συνεχίζει να εκκαθαρίζεται; (Λύθηκε)

Σύμφωνα με το Spotify, οι χρήστες πρέπει να συνδέονται στο διαδίκτυο τουλάχιστον μία φορά κάθε 30 ημέρες. Τα τραγούδια που ακούτε εκτός σύνδεσης θα ληφθούν επίσης υπόψη για το Spotify Wrapped. 

Το Spotify μετρά ροές σε φορητό υπολογιστή/ιστό;

Απολύτως. Το Spotify μετράει τις ροές στον φορητό υπολογιστή και στο Web Player, εφόσον το τραγούδι έχει αναπαραχθεί για τουλάχιστον 30 δευτερόλεπτα και η συσκευή είναι συνδεδεμένη στον λογαριασμό σας Spotify.

Η ροή θα μετρήσει ανεξάρτητα από την ένταση της αναπαραγωγής. Ακόμη και αν χαμηλώσετε την ένταση ή σίγαση του τραγουδιού, το Spotify θα μετρήσει τη ροή όταν παίζετε το τραγούδι στον φορητό υπολογιστή σας.

Το Spotify μετράει τις ροές στην τηλεόραση;

Απολύτως. Το Spotify μετράει τις ροές στην τηλεόρασή σας, εφόσον το τραγούδι έχει αναπαραχθεί για τουλάχιστον 30 δευτερόλεπτα και η συσκευή είναι συνδεδεμένη στον λογαριασμό σας στο Spotify.

Η ροή θα μετρήσει ανεξάρτητα από την ένταση της αναπαραγωγής. Ακόμα κι αν χαμηλώσετε την ένταση ή σίγαση το τραγούδι, το Spotify θα μετρήσει τη ροή όταν παίζετε το τραγούδι στην τηλεόρασή σας.

Το Spotify μετρά ροές στην Alexa;

Το Spotify επιβεβαίωσε ότι όλα τα τραγούδια που ακούτε χρησιμοποιώντας έξυπνα ηχεία, όπως το Amazon Echo και το Alexa, υπολογίζονται στον αριθμό των ροών σας, εφόσον είναι συνδεδεμένα στον λογαριασμό σας στο Spotify.

Οποιοδήποτε τραγούδι παίζετε σε ένα έξυπνο ηχείο Bluetooth χρησιμοποιώντας φωνητικό έλεγχο θα προστεθεί στον αριθμό ροών σας και θα επηρεάσει τις προτάσεις σας στο Discover Weekly, στο Release Radar κ.λπ.

Το Spotify μετρά ροές σε ιδιωτικές συνεδρίες;

Ενώ οι ροές Ιδιωτικής συνεδρίας μετράνε για τα λεπτά ακρόασης, αυτά δεν θα πρέπει να υπολογίζονται για τσαρτ, τραγούδια και μουσικές προτάσεις, π.χ. Discover Weekly.

See also  Γιατί η ουρά μου στο Spotify συνεχίζει να εκκαθαρίζεται; (Λύθηκε)

Μια ιδιωτική συνεδρία στο Spotify αποκρύπτει τη δραστηριότητα ακρόασης από τους ακόλουθους και τους αλγόριθμους του Spotify. Βασικά, το Spotify μετράει τα λεπτά του τραγουδιού, αλλά δεν θα δει ποιο είναι το τραγούδι.

Scroll to Top