Πρέπει να ενεργοποιήσετε την κανονικοποίηση ήχου στο Spotify;

Εν ολίγοις: Εάν θέλετε την καλύτερη ποιότητα ήχου, απενεργοποιήστε την κανονικοποίηση ήχου. Αλλά αν δεν σας αρέσει να αλλάζετε την ένταση κατά τη διάρκεια κάθε τραγουδιού και δεν σας ενδιαφέρει η ποιότητα του ήχου, ενεργοποιήστε το.

Τίποτα δεν συγκρίνεται με το να ακούς την καλύτερη εκδοχή ενός τραγουδιού. Εάν θέλετε να ανεβάσετε την εμπειρία ακρόασης Spotify στο επόμενο επίπεδο, θα πρέπει να αφιερώσετε χρόνο για να μάθετε για την κανονικοποίηση ήχου.

Τι σημαίνει η ενεργοποίηση της κανονικοποίησης ήχου στο Spotify;

Στο Spotify, η κανονικοποίηση ήχου είναι μια λειτουργία που προσπαθεί να παίξει όλη τη μουσική με την ίδια ένταση. Βασικά, θα προσπαθήσει να διατηρήσει την ένταση όλων των τραγουδιών σταθερή.

Τα τραγούδια στήνονται σε διαφορετικούς όγκους από τους καλλιτέχνες τους.

Για παράδειγμα, τα περισσότερα τραγούδια που ηχογραφήθηκαν τη δεκαετία του 1980 και νωρίτερα είναι πιο ήσυχα. Από την άλλη πλευρά, τα περισσότερα τραγούδια που έγιναν από τη δεκαετία του 1990 έως τις αρχές της δεκαετίας του 2010 είναι εξαιρετικά δυνατά.

Η λειτουργία κανονικοποίησης ήχου έχει σχεδιαστεί για να εμποδίζει κάποια μουσική να ακούγεται στα αυτιά σας χωρίς να το καταλαβαίνετε, επειδή ορισμένα τραγούδια είναι πιο δυνατά από άλλα.

Επιπλέον, δεν είναι διασκεδαστικό να πρέπει να αλλάζετε την ένταση μεταξύ των τραγουδιών, καθώς οι μουσικές συλλογές και οι λίστες αναπαραγωγής συνδυάζουν πολλά διαφορετικά κομμάτια μαζί.

Όταν ενεργοποιείτε τη λειτουργία κανονικοποίησης , το Spotify θα αναλύσει τη μέση ένταση ήχου κάθε κομματιού και, στη συνέχεια, θα την αυξήσει ή θα μειώσει για να ταιριάζει με τη μέση ένταση ήχου-στόχου.

Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να ακούτε όλα τα κομμάτια πάνω κάτω στην ίδια ένταση.

See also  Το Spotify δεν λειτουργεί σε δεδομένα κινητής τηλεφωνίας; (Εδώ είναι η λύση)

Πρέπει να ενεργοποιήσω την κανονικοποίηση ήχου στο Spotify;

Η κανονικοποίηση ήχου δημιουργεί μια πιο ομοιόμορφη εμπειρία ακρόασης, αλλά μειώνει την ποιότητα της εξόδου ήχου στο Spotify. Εάν θέλετε την καλύτερη ποιότητα ήχου, θα πρέπει να τον απενεργοποιήσετε.

Ωστόσο, εάν προτιμάτε την ευκολία και δεν σας ενδιαφέρει η ποιότητα του ήχου, θα πρέπει να τον ενεργοποιήσετε, ώστε να μην χρειάζεται να συνεχίζετε να προσαρμόζετε την ένταση κάθε φορά που παίζει διαφορετικό τραγούδι.

Δείτε τι είχε να πει ένας χρήστης του Reddit μετά την απενεργοποίηση της κανονικοποίησης:

«Απενεργοποίησα το Volume Normalization για πρώτη φορά και ήμουν εντελώς έκπληκτος με το πόση περισσότερη λεπτομέρεια υπήρχε. Άκουσα πράγματα που δεν άκουσα ποτέ σε τραγούδια, ακόμα και σε ήσυχες εντάσεις. Δεν έχω μεγάλη εμπειρία στον καλό ήχο, αλλά η διαφορά είναι πολύ εμφανής.”

– Χρήστης Reddit

Οποιοδήποτε είδος κανονικοποίησης ήχου, όπως αυτό που βλέπετε στο Spotify, συχνά παρεμποδίζει τον ήχο και σκοτώνει την ποιότητα του ήχου. Λάβετε αυτό υπόψη εάν σκέφτεστε να το ενεργοποιήσετε ή να το απενεργοποιήσετε.

Πώς να ενεργοποιήσετε/απενεργοποιήσετε την κανονικοποίηση ήχου στο Spotify

Η κανονικοποίηση ήχου είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή στο Spotify. Μπορείτε να το ενεργοποιήσετε ή να το απενεργοποιήσετε από τις ρυθμίσεις της εφαρμογής. Εάν θέλετε να τροποποιήσετε αυτήν τη ρύθμιση, δείτε πώς να το κάνετε με βάση τη συσκευή σας.

Πώς να ενεργοποιήσετε/απενεργοποιήσετε την κανονικοποίηση ήχου Spotify στο Android

  1. Ανοίξτε την εφαρμογή Spotify.
  2. Πατήστε το Ρυθμίσεις (εικονίδιο με το γρανάζι) στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης.
  3. Κάντε κύλιση προς τα κάτω μέχρι να δείτε την εναλλαγή “Normalize Volume”.
  4. Ενεργοποιήστε ή απενεργοποιήστε το διακόπτη.

Πώς να ενεργοποιήσετε/απενεργοποιήσετε την κανονικοποίηση ήχου του Spotify στο iOS

  1. Ανοίξτε την εφαρμογή Spotify.
  2. Πατήστε το Ρυθμίσεις (εικονίδιο με το γρανάζι) στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης.
  3. Πατήστε Αναπαραγωγή.
  4. Κάντε κύλιση προς τα κάτω μέχρι να δείτε την εναλλαγή “Ενεργοποίηση κανονικοποίησης ήχου”.
  5. Ενεργοποιήστε ή απενεργοποιήστε το διακόπτη.
See also  7 λόγοι για τους οποίους το Spotify συνεχίζει να διαγράφει τις λήψεις σας

Η εναλλαγή θα γίνει πράσινη εάν είναι ενεργοποιημένη και θα γίνει γκρι όταν είναι απενεργοποιημένη. Αφού ενεργοποιήσετε ή απενεργοποιήσετε την εναλλαγή, μπορείτε να κλείσετε το μενού και να ξεκινήσετε την αναπαραγωγή μουσικής στο Spotify.

Scroll to Top