Η Apple Music χρησιμοποιεί πολύ χώρο αποθήκευσης; (Κάνε αυτά)

Συνοπτικά: Η τοπικά αποθηκευμένη μουσική από το Apple Music καταλαμβάνει χώρο αποθήκευσης. Για να κάνετε το Apple Music να καταλαμβάνει λιγότερο χώρο αποθήκευσης, ενεργοποιήστε την επιλογή «Βελτιστοποίηση αποθήκευσης» και απενεργοποιήστε τις «Αυτόματες λήψεις».

Νιώθετε ότι η Apple Music εξαντλεί τον αποθηκευτικό χώρο του iPhone σας; Σε αυτό το άρθρο, θα εξηγήσω γιατί το Apple Music καταλαμβάνει τόσο πολύ χώρο αποθήκευσης και πώς να λύσετε το πρόβλημα.

 

Γιατί η Apple Music καταλαμβάνει τόσο πολύ χώρο αποθήκευσης;

Είτε σας αρέσει είτε όχι, τα πολυμέσα, όπως κομμάτια ήχου και βίντεο, καταλαμβάνουν πολύ χώρο.

Η Apple Music καταλαμβάνει τόσο πολύ χώρο αποθήκευσης επειδή τα τραγούδια, οι λίστες αναπαραγωγής και τα άλμπουμ έχουν ληφθεί από τον κατάλογο της Apple Music στο iPhone ή το iPad σας για ακρόαση εκτός σύνδεσης.

Το Apple Music και/ή το iTunes ενδέχεται επίσης να αποθηκεύουν προσωρινά τη μουσική που έχετε παίξει στην κρυφή μνήμη του, ώστε να μην χρειάζεται να κατεβάσει ξανά μουσική, σε περίπτωση που θέλετε να την ακούσετε ξανά.

Εάν κάποια άλλη διεργασία στη συσκευή σας χρειάζεται πραγματικά αυτόν τον χώρο, ωστόσο, η Apple Music ή/και το iTunes θα διαγράψουν αυτόματα αυτά τα δεδομένα από την προσωρινή μνήμη και ελευθερώστε το χώρο.

Πόσο αποθηκευτικό χώρο καταλαμβάνει το Apple Music;

Τα τραγούδια που λαμβάνονται από το Apple Music καταλαμβάνουν χώρο αποθήκευσης. Κατά μέσο όρο, 3.200 τραγούδια καταλαμβάνουν περίπου 16 GB αποθηκευτικού χώρου, ενώ 25.600 τραγούδια καταλαμβάνουν περίπου 128 GB αποθηκευτικού χώρου.

 • 3.200 τραγούδια θα καταλάβουν περίπου 16 GB αποθηκευτικού χώρου.
 • 6.400 τραγούδια θα καταλάβουν περίπου 32 GB αποθηκευτικού χώρου.
 • 12.800 τραγούδια θα καταλάβουν περίπου 64 GB αποθηκευτικού χώρου.
 • 25.600 τραγούδια θα καταλάβουν περίπου 128 GB αποθηκευτικού χώρου.
See also  Έλεγχος ήχου Apple Music: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Εάν ο αποθηκευτικός χώρος της συσκευής σας εξαντλείται, θα ήταν καλή ιδέα να μειώσετε τον αποθηκευτικό χώρο που καταναλώνει η Apple Music. Ακολουθούν μερικές χρήσιμες συμβουλές που μπορείτε να δοκιμάσετε σήμερα.

Πώς να μειώσετε τον χώρο αποθήκευσης Apple Music

Τα πολυμέσα, όπως κομμάτια ήχου και βίντεο, χρησιμοποιούν άφθονο χώρο αποθήκευσης. Υπάρχουν δύο τρόποι για να διαγράψετε αρχεία ήχου και βίντεο, είτε από τις Ρυθμίσεις είτε από την εφαρμογή Apple Music.

1. Διαγράψτε αρχεία ήχου από τις Ρυθμίσεις

 

Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Γενικά > [συσκευή] Αποθηκευτικός χώρος > ΜΟΥΣΙΚΗ.

Θα δείτε όλη τη μουσική που είναι αποθηκευμένη στη συσκευή σας στο κάτω μέρος. Διαγράψτε άλμπουμ ή κομμάτια σύροντας προς τα αριστερά. Εναλλακτικά, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το κουμπί Επεξεργασία για να διαγράψετε πολλά κομμάτια και άλμπουμ.

2. Διαγράψτε αρχεία ήχου από την εφαρμογή Apple Music

Μπορείτε επίσης να διαγράψετε αρχεία ήχου από την εφαρμογή Μουσική. Για να μάθετε ποια μουσική είναι αποθηκευμένη τοπικά και καταλαμβάνει χώρο αποθήκευσης, ανοίξτε την εφαρμογή Μουσική. Μετάβαση στη Βιβλιοθήκη > Λήψη.

 

Για να διαγράψετε ένα άλμπουμ, πατήστε το παρατεταμένα και ένα αναδυόμενο μενού θα περιλαμβάνει την επιλογή Διαγραφή από τη βιβλιοθήκη. Μπορείτε να κάνετε το ίδιο για ένα τραγούδι μέσα σε ένα άλμπουμ, πατήστε το μενού με τις τρεις κουκκίδες και επιλέξτε Κατάργηση.

Εάν θέλετε να επαναφέρετε τη μουσική στη συσκευή σας, ανοίξτε την εφαρμογή Μουσική και πατήστε Βιβλιοθήκη. Εντοπίστε το τραγούδι ή το άλμπουμ και, στη συνέχεια, κατεβάστε το ξανά πατώντας το εικονίδιο με το βέλος στο σύννεφο στα δεξιά.

3. Ενεργοποιήστε την επιλογή «Βελτιστοποίηση αποθήκευσης».

Η Apple Music σάς επιτρέπει να κατεβάζετε τραγούδια, άλμπουμ και λίστες αναπαραγωγής στη συσκευή σας. Αν και είναι βολικό να ακούτε τραγούδια εκτός σύνδεσης, μπορεί επίσης να καταναλώσει τον αποθηκευτικό χώρο της συσκευής σας με την πάροδο του χρόνου.

See also  Γιατί το Apple Music Blocking Curse Words; (Αναπαραγωγή Clean Songs)

 

Για να αποφύγετε την εξάντληση του αποθηκευτικού χώρου, μπορείτε να ενεργοποιήσετε την επιλογή “Βελτιστοποίηση αποθήκευσης” στη συσκευή σας. Η λειτουργία θα διαγράψει αυτόματα τα τραγούδια για να αφήσει χώρο για νέα.

 1. Εκκινήστε την εφαρμογή Ρυθμίσεις στη συσκευή σας.
 2. Πατήστε στο Μουσική.
 3. Στις Λήψεις, πατήστε Βελτιστοποίηση αποθηκευτικού χώρου.
 4. Ενεργοποιήστε τον διακόπτη Βελτιστοποίηση αποθήκευσης .

Μέσα από το μενού Βελτιστοποίηση αποθήκευσης, μπορείτε να επιλέξετε το ελάχιστο ποσό αποθήκευσης που θέλετε να διατηρήσετε για τη μουσική πριν αρχίσουν να αφαιρούνται τα τραγούδια που έχετε κατεβάσει από τη συσκευή σας.

4. Απενεργοποιήστε τις “Αυτόματες λήψεις”

Όταν είναι ενεργοποιημένη η επιλογή “Αυτόματες λήψεις”, το περιεχόμενο της Apple Music λαμβάνει αυτόματα τη λήψη στη συσκευή ή τον υπολογιστή σας όταν το προσθέτετε στη βιβλιοθήκη σας.

Όχι μόνο τα κομμάτια μεταδίδονται σε ροή στη συσκευή ή τον υπολογιστή σας, αλλά το περιεχόμενο γίνεται επίσης διαθέσιμο ακόμα κι αν δεν έχετε ενεργή σύνδεση στο διαδίκτυο ή κινητής τηλεφωνίας.

Ωστόσο, έχει επίσης ένα σημαντικό μειονέκτημα. Η ενεργοποίηση της λειτουργίας “Αυτόματες λήψεις” καταναλώνει τον τοπικό χώρο αποθήκευσης. Για να βεβαιωθείτε ότι το Apple Music δεν χρησιμοποιεί πολύ χώρο αποθήκευσης, απενεργοποιήστε το:

 1. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις στη συσκευή σας iOS.
 2. Πατήστε Μουσική.
 3. Απενεργοποιήστε την εναλλαγή Αυτόματες λήψεις.

Για να απενεργοποιήσετε τις Αυτόματες Λήψεις στο Mac σας, εκκινήστε το iTunes. Μεταβείτε στις Προτιμήσεις από τη γραμμή μενού. Στα Windows, επιλέξτε Επεξεργασία > Προτιμήσεις από τη γραμμή μενού παραθύρου iTunes.

Κάντε κλικ στην καρτέλα Λήψεις και στην περιοχή Αυτόματες λήψεις, επιλέξτε το πλαίσιο δίπλα στην επιλογή Μουσική.

Κάντε κλικ στο OK. Τώρα μπορείτε να αποτρέψετε την αυτόματη λήψη τραγουδιών της Apple Music.

See also  Η αναπαραγωγή χωρίς κενά της Apple Music δεν λειτουργεί; (ΛΥΘΗΚΕ)
Scroll to Top