Η αναπαραγωγή χωρίς κενά της Apple Music δεν λειτουργεί; (ΛΥΘΗΚΕ)

Η αναπαραγωγή χωρίς κενά στο Apple Music σημαίνει ότι δεν υπάρχουν παύσεις μεταξύ του τέλους ενός τραγουδιού και της αρχής του επόμενου τραγουδιού σε ένα στούντιο άλμπουμ με διαδοχικά κομμάτια ήχου.  

Ορισμένα στούντιο άλμπουμ, μουσικά soundtracks και ζωντανές ηχογραφήσεις συναυλιών προορίζονται να είναι “χωρίς κενά”, πράγμα που σημαίνει ότι δεν υπάρχουν κενά μεταξύ των κομματιών μέσα στο άλμπουμ.

Με την αναπαραγωγή χωρίς κενά της Apple Music, μπορείτε να ακούσετε αυτά τα ειδικά άλμπουμ “χωρίς κενά” χωρίς παύσεις μεταξύ των κομματιών, όπως ακριβώς έπρεπε να ακουστεί το άλμπουμ από τον καλλιτέχνη.

Λάβετε υπόψη, ωστόσο, ότι η αναπαραγωγή χωρίς κενά διαφέρει από το crossfade , το οποίο επιτρέπει σε ένα τραγούδι να ξεθωριάζει (σταδιακά να αυξάνει την ένταση του ήχου) ενώ το προηγούμενο τραγούδι ξεθωριάζει.

Σε αυτό το άρθρο, ας μιλήσουμε για την αναπαραγωγή χωρίς κενά της Apple Music, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου λήψης της στη συσκευή σας καθώς και για την επίλυση του προβλήματος όποτε δεν λειτουργεί.

 

Το Apple Music έχει αναπαραγωγή χωρίς κενά;

Η Apple Music υποστηρίζει αναπαραγωγή χωρίς κενά, αλλά είναι διαθέσιμη μόνο σε iOS και macOS, όχι σε Android. Η λειτουργία μπορεί να είναι διαθέσιμη στο Android στο μέλλον, αλλά όχι ακόμη από τώρα.

Πώς να λάβετε αναπαραγωγή χωρίς κενά στο Apple Music;

Η αναπαραγωγή χωρίς κενά γίνεται αυτόματα στο Apple Music. Σε αντίθεση με το Spotify , δεν υπάρχει εναλλαγή που πρέπει να αλλάξετε για να ενεργοποιήσετε την αναπαραγωγή χωρίς κενά στην πλατφόρμα Apple Music.

Κάθε φορά που κάνετε streaming ενός ειδικού άλμπουμ χωρίς κενά, όπως το δεύτερο μισό του Abbey Road των Beatles, η Apple Music θα εφαρμόζει αυτόματα την αναπαραγωγή χωρίς κενά.

Η αναπαραγωγή χωρίς κενά της Apple Music δεν είναι μια δυνατότητα που μπορείτε να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε όποτε θέλετε. Ωστόσο, είναι διαθέσιμο μόνο σε συσκευές iOS και macOS, όχι σε συσκευές Android.

See also  Η Apple Music δεν λειτουργεί στην Tesla; (Βήματα αντιμετώπισης προβλημάτων)

Τι να κάνετε εάν η αναπαραγωγή χωρίς κενό της Apple Music δεν λειτουργεί

Η αλήθεια είναι ότι η αναπαραγωγή δυνατοτήτων χωρίς κενά της Apple Music συχνά δεν λειτουργεί. Πολλοί άνθρωποι έχουν παραπονεθεί για αυτό το ζήτημα και δυστυχώς βρισκόμαστε στο έλεος της Apple.

Κάθε δύο τραγούδια σε ένα άλμπουμ χωρίς κενά, θα έχω μια στιγμή σιωπής μεταξύ των κομματιών. Είναι πραγματικά ενοχλητικό όταν τα τραγούδια υποτίθεται ότι ρέουν ομαλά το ένα μέσα στο άλλο.

Εάν αντιμετωπίζετε αυτήν τη στιγμή το ίδιο πρόβλημα, ακολουθούν μερικοί τρόποι αντιμετώπισης που έχω ανακαλύψει για να λύσω το πρόβλημα που δεν λειτουργεί η αναπαραγωγή χωρίς κενά της Apple Music.

1. Περιμένετε για την επόμενη ενημέρωση iOS

Εάν είστε αφοσιωμένος χρήστης της Apple Music, πιθανότατα γνωρίζετε ότι η δυνατότητα αναπαραγωγής χωρίς κενά έχει σπάσει στην πλατφόρμα πολλές φορές τα τελευταία χρόνια.

Το πιο πολυσυζητημένο ζήτημα με την αναπαραγωγή χωρίς κενά συνέβη μετά την ενημέρωση του iOS 16.2, όπου υπήρχαν κενά μεταξύ των τραγουδιών σε άλμπουμ που θα έπρεπε να μεταβούν απρόσκοπτα.

Μετά την κυκλοφορία του iOS 16.3, το πρόβλημα της αναπαραγωγής χωρίς κενά φαινόταν να έχει επιλυθεί, για να επιστρέψει μόνο με το iOS 16.4, αν και τα κενά είναι τυχαία και όχι μετά από κάθε τραγούδι.

Στη συνέχεια, κάποιοι είπαν στο φόρουμ της Apple ότι το iOS 16.5 έλυσε το πρόβλημα, για να επιστρέψει ΞΑΝΑ με το iOS 16.6, καθιστώντας δύσκολη την εμπιστοσύνη των ενημερώσεων λογισμικού με συσκευές iOS.

Είναι περίεργο το γεγονός ότι η Apple εξακολουθεί να μην έχει παράσχει ισχυρή αναπαραγωγή χωρίς κενά στο Apple Music. Μια ενημέρωση iOS θα διορθώσει το σφάλμα και στη συνέχεια θα εμφανιστεί μια άλλη και θα το σπάσει ξανά.

Δεδομένου του ποσού που πληρώνουν οι πελάτες για τις συνδρομές Apple Music, θα ελπίζατε ότι οι προγραμματιστές θα μπορούσαν να είχαν βρει μια σταθερή λύση μέχρι τώρα και να της έδιναν την προσοχή που της αξίζει.

See also  Δεν λειτουργεί το Apple Music Replay; (Εδώ είναι η λύση)

Η ουσία είναι ότι είναι σημαντικό να διατηρείτε ενημερωμένο το λογισμικό της συσκευής σας. Δεν εμφανίζονται όλες οι διορθώσεις σφαλμάτων, όπως η βελτίωση της αναπαραγωγής χωρίς κενά, τελικά στις σημειώσεις έκδοσης.

2. Απενεργοποιήστε το Dolby Atmos

Αν είστε σαν εμένα και δεν σας αρέσει να κάθεστε περιμένοντας την επόμενη ενημέρωση λογισμικού, μπορείτε να δοκιμάσετε να απενεργοποιήσετε ολόκληρες τις ρυθμίσεις Dolby Atmos για να βεβαιωθείτε ότι η αναπαραγωγή χωρίς κενά λειτουργεί.

Για να απενεργοποιήσετε το Dolby Atmos, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις και πατήστε Μουσική. Στην περιοχή AUDIO, πατήστε Dolby Atmos.  Στο παράθυρο που ανοίγει, επιλέξτε Απενεργοποίηση αντί για Αυτόματο ή Πάντα ενεργό.

 

Μετά από μια συζήτηση με την υποστήριξη της Apple, μου είπε να απενεργοποιήσω το Dolby Atmos επειδή, με το Bluetooth, η εφαρμογή Apple Music προσπαθεί να ελέγξει την υποστήριξη Dolby Atmos για κάθε τραγούδι.

Και επειδή οι συσκευές μου Bluetooth δεν υποστηρίζουν Dolby Atmos, το έχω απενεργοποιήσει. Τα κενά ήταν καλύτερα μετά από αυτό και εξαφανίστηκαν εντελώς μετά την επόμενη ενημέρωση iOS. 

Έτσι τώρα, με κάθε ενημέρωση iOS, κρατάω πάντα το Dolby Atmos απενεργοποιημένο. Τα άλμπουμ χωρίς κενά στο Apple Music δεν έχουν πλέον κενά. Ίσως θα μπορούσατε να το δοκιμάσετε.

3. Απενεργοποιήστε το Bluetooth

Ένα άλλο πράγμα που μπορείτε να δοκιμάσετε είναι να απενεργοποιήσετε το Bluetooth στη συσκευή σας. Δεν μπορώ να εγγυηθώ ότι αυτό θα λειτουργήσει για εσάς, αλλά για πολλούς ανθρώπους (συμπεριλαμβανομένου του εαυτού μου), λειτούργησε για την αποκατάσταση της αναπαραγωγής χωρίς κενά.

Παρατήρησα ότι όποτε έχω ροή μουσικής Apple μέσω σύνδεσης Bluetooth (από τηλέφωνο ή tablet), η αναπαραγωγή χωρίς κενά λειτουργεί περίπου το 25% του χρόνου, ίσως και λιγότερο. 

See also  Χρειάζεστε Internet για Apple Music; (Εξήγηση)

Αφού έκανα την έρευνά μου, ανακάλυψα ότι η αναπαραγωγή χωρίς κενά μέσω Bluetooth ΔΕΝ υποστηρίζεται επίσημα στο Apple Music. Αντ’ αυτού, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε ενσύρματο εξοπλισμό.

4. Κλείστε το Apple Music από το φόντο

Εάν έχετε απενεργοποιήσει το Dolby Atmos και το Bluetooth, αλλά η αναπαραγωγή χωρίς κενά της Apple Music εξακολουθεί να μην λειτουργεί, μια συμβουλή είναι να κλείσετε την εφαρμογή Apple Music από το παρασκήνιο.

Όπως αναφέρει η Apple , η μόνη φορά που πρέπει να κλείσετε μια εφαρμογή είναι αν δεν ανταποκρίνεται. Αυτό σημαίνει ότι η εφαρμογή έχει παγώσει, δεν λειτουργεί σωστά ή διαφορετικά δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί.

Μπορείτε να το κάνετε αυτό στο iPhone μεταβαίνοντας σε όλες τις εφαρμογές παρασκηνίου, κάτι που μπορεί να γίνει στο iPhone X και αργότερα, σύροντας προς τα πάνω από το κάτω μέρος της οθόνης.

Σε παλαιότερα μοντέλα iPhone, θα χρειαστεί να πατήσετε δύο φορές το κουμπί Home. Από αυτήν την οθόνη, μπορείτε να βρείτε την εφαρμογή που δεν λειτουργεί σωστά και, στη συνέχεια, να σύρετε το δάχτυλό της προς τα πάνω για να την αναγκάσετε να κλείσει. 

5. Εγκαταστήστε ξανά την εφαρμογή Apple Music

Ένας χρήστης στο φόρουμ συζήτησης της Apple βρήκε μια εύκολη λύση. Μπορείτε να προσπαθήσετε να καταργήσετε την εφαρμογή Apple Music, στη συνέχεια να την εγκαταστήσετε ξανά από το App Store και, στη συνέχεια, να εισαγάγετε ξανά τραγούδια.

Μετά την επανεγκατάσταση, η αναπαραγωγή χωρίς κενό της Apple Music έχει αποκατασταθεί και λειτουργεί σωστά. Έχω δοκιμάσει αυτήν τη λύση στο iPhone 14 Pro και στο iPad 10ης γενιάς μου.

Για μερικούς ανθρώπους, μπορούν να πουν πότε αλλάζει κομμάτια, αλλά είναι πολύ καλύτερο και τίποτα όπως πριν. Δοκιμάστε να διαγράψετε όλη τη μουσική από το τηλέφωνό μου και στη συνέχεια να την προσθέσετε ξανά.

Scroll to Top