Είναι το Apple Music Shuffle πραγματικά τυχαίο; (Εξήγηση)

Εν ολίγοις: Το Apple Music Shuffle δεν αναπαράγει τραγούδια με πραγματικά τυχαία σειρά. Αντίθετα, θα δημιουργήσει μια ουρά με βάση τα τραγούδια που παίχτηκαν περισσότερο σε συνδυασμό με τα τραγούδια που παίχτηκαν λιγότερο.

Αναρωτιέστε αν το Apple Music Shuffle είναι πραγματικά τυχαίο ή όχι; Ως προγραμματιστής λογισμικού, αυτό το θέμα είναι κάτι που με έχει γοητεύσει εδώ και πολύ καιρό.

Έχει αλγόριθμο το Apple Music Shuffle;

Το Apple Music Shuffle χρησιμοποιεί έναν αλγόριθμο που τοποθετεί στην ουρά μια ομάδα τραγουδιών με ψευδοτυχαία σειρά, με βάση πολλά σημεία δεδομένων, όπως το ιστορικό ακρόασης και τα τραγούδια που έχετε κατεβάσει.

Είναι το Apple Music Shuffle πραγματικά τυχαίο;

Το Apple Music Shuffle δεν είναι πραγματικά τυχαίο. Στην πραγματικότητα, δεν βάζει τα τραγούδια σε τυχαία σειρά, αλλά στοχεύει να παίξει έναν καλό συνδυασμό τραγουδιών από τη βιβλιοθήκη σας με βάση πολλά σημεία δεδομένων.

Εάν ο αλγόριθμος ήταν πραγματικά τυχαίος, θα ήταν δυνατό να παίξει ένα ολόκληρο άλμπουμ με τη σειρά. Αυτό που κάνει ο Shuffle είναι να βάζει όλα τα τραγούδια σας σε μια ουρά με ψευδοτυχαία σειρά.

Ένας ψευδοτυχαίος αλγόριθμος εμφανίζεται μόνο τυχαίος, αλλά στην πραγματικότητα είναι ένας αλγόριθμος που χρησιμοποιεί μαθηματικούς τύπους για να παράγει ακολουθίες τυχαίων αριθμών.

Γιατί το Apple Music Shuffle δεν είναι πραγματικά τυχαίο;

Όταν κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το Shuffle , έπαιζε πραγματικά τραγούδια με μια πραγματικά τυχαία σειρά. Ωστόσο, πολλοί χρήστες παραπονέθηκαν ότι το Shuffle θα έπαιζε πολλά τραγούδια του ίδιου καλλιτέχνη ή του ίδιου είδους στη σειρά. 

Η αλήθεια είναι ότι ένα συγκεκριμένο τραγούδι θα μπορούσε να παίζεται κάθε φορά που βάζετε τη λίστα αναπαραγωγής ή τη βιβλιοθήκη σας στο Shuffle, απλώς και μόνο επειδή έχει εξίσου καλές πιθανότητες αναπαραγωγής με οποιοδήποτε άλλο τραγούδι.

See also  Η αναπαραγωγή χωρίς κενά της Apple Music δεν λειτουργεί; (ΛΥΘΗΚΕ)

Στον ανθρώπινο εγκέφαλο αρέσει να βρίσκει σχέδια και σχέδια. Έτσι, αν ακούτε πέντε τραγούδια του Ed Sheeran στη σειρά σε λειτουργία Shuffle, είναι πιο πιθανό να τα χαρακτηρίσετε ως “not random” όταν είναι πραγματικά τυχαία.

«Το πρόβλημα με τους συμβατικούς αλγόριθμους Shuffle είναι ότι είναι πολύ τυχαίοι. Δεν έχουν δικαιοσύνη και ομοιόμορφη κατανομή».

– Martin Fiedler, μηχανικός λογισμικού

Για να δείξω την άποψή μου, ρίξτε μια ματιά στην παρακάτω εικόνα. Η εικόνα στα αριστερά είναι ένα παράδειγμα “προσομοιωμένου τυχαίου” ενώ η εικόνα στα δεξιά είναι ένα παράδειγμα “πραγματικά τυχαίου”.

Η φωτογραφία είναι ευγενική προσφορά του ripleys.com

Ως ακροατής μουσικής, περιμένεις το Shuffle να σου σερβίρει τραγούδια με ίση διανομή, αντί να ακούς τα ίδια τραγούδια από τους ίδιους καλλιτέχνες ξανά και ξανά, αν και είναι πραγματικά τυχαίο.

Ως απάντηση στα παράπονα, η Apple Music χρησιμοποιεί τώρα το Smart Shuffle, μια λειτουργία που ελέγχει πόσο πιθανό είναι να δείτε τραγούδια από το ίδιο άλμπουμ ή καλλιτέχνη ομαδοποιημένα.

Ο στόχος του Shuffle έχει αλλάξει από την τυχαία αναπαραγωγή τραγουδιών σε μια καλή μίξη τραγουδιών σε μια βιβλιοθήκη. Ο Steve Jobs το είπε καλύτερα : «Το κάνουμε λιγότερο τυχαίο να το κάνουμε να νιώθει πιο τυχαίο».

Για κάθε τραγούδι στη βιβλιοθήκη σας, το Apple Music Shuffle θα παρακολουθεί διάφορα σημεία δεδομένων (όπως ο αριθμός των αναπαραγωγών) και θα σας το σερβίρει σε μια ουρά με βάση έναν αλγόριθμο.

Πώς λειτουργεί ο αλγόριθμος Apple Music Shuffle;

Η σειρά Shuffle της Apple Music είναι “ψευδοτυχαία” επειδή ο αλγόριθμός της επιχειρεί να κάνει μια σειρά τραγουδιών που “φαίνονται τυχαία”, αλλά στην πραγματικότητα δεν επιλέγονται τυχαία.

See also  Έλεγχος ήχου Apple Music: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Η ιδέα είναι να σας σερβίρουμε έναν συνδυασμό τραγουδιών από τη βιβλιοθήκη σας, χωρίς να παίζετε υπερβολικά ή να υποπαίζετε τραγούδια. Όταν πατάτε Shuffle, ο αλγόριθμος δημιουργεί μια ουρά με βάση το πλήθος αναπαραγωγής.

Λοιπόν, ας πούμε ότι ανακατεύετε τη βιβλιοθήκη σας σήμερα. Η Apple Music θα δημιουργήσει μια ουρά τραγουδιών με βάση τα τραγούδια που παίζονται περισσότερο σε συνδυασμό με τα τραγούδια που παίζονται λιγότερο.

Όταν ενεργοποιείτε το Shuffle για πρώτη φορά, η ουρά των τραγουδιών θα συνεχίσει να παίζει με την ίδια σειρά, ξανά και ξανά, εκτός εάν επιλέξετε να τα ανακατατάξετε ξανά. 

Εάν ανακατέψετε την ίδια ομάδα τραγουδιών 5 συνεχόμενες ημέρες, πιθανότατα θα παρατηρήσετε ένα μοτίβο στη σειρά, επειδή τα δεδομένα (πλήθος αναπαραγωγής και τελευταία αναπαραγωγή) δεν άλλαξαν πολύ στο διάστημα των 5 ημερών.

Ωστόσο, η ουρά θα φαίνεται αισθητά διαφορετική όταν κάνετε Τυχαία αναπαραγωγή σήμερα και Τυχαία αναπαραγωγή της ίδιας βιβλιοθήκης σε ένα μήνα από τώρα, ειδικά αν συνεχίσετε να ακούτε διαφορετικά τραγούδια κατά τη διάρκεια του μήνα.

Φροντίστε να πατάτε συχνά το κουμπί Τυχαία αναπαραγωγή

Ακόμη και οι αλγόριθμοι και οι «τυχαίοι» αριθμοί που δημιουργούνται από υπολογιστή δεν είναι στην πραγματικότητα τυχαίοι . Μπορούν να ακολουθήσουν διακριτικά μοτίβα που μπορούν να παρατηρηθούν σε μεγάλες χρονικές περιόδους ή σε πολλές περιπτώσεις.

Αν θέλετε να διατηρήσετε το Apple Music Shuffle φρέσκο ​​και απρόβλεπτο, δείτε πώς:

Πατήστε Τυχαία αναπαραγωγή στη βιβλιοθήκη σας όσο πιο συχνά γίνεται. Όταν το κάνετε αυτό, η Apple Music θα δημιουργήσει εκ νέου την τυχαία διαδρομή διέλευσης μέσω της λίστας αναπαραγωγής σας (ή ολόκληρης της βιβλιοθήκης).

Θυμηθείτε, όταν ενεργοποιείτε την τυχαία αναπαραγωγή για πρώτη φορά, η ουρά των τραγουδιών θα συνεχίσει να παίζει με την ίδια σειρά, ξανά και ξανά, εκτός και αν επιλέξετε να τα ανακατατάξετε ξανά. 

See also  Το Apple Music "Made For You" είναι άδειο και δεν εμφανίζεται (ΛΥΘΗΚΕ)

Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε μια Έξυπνη λίστα αναπαραγωγής και να ορίσετε κριτήρια για την αναπαραγωγή μόνο τραγουδιών που δεν έχετε ακούσει τους τελευταίους 3 ή 6 μήνες, επιλέξτε το πλαίσιο ελέγχου «Ζωντανή ενημέρωση» και, στη συνέχεια, Τυχαία αναπαραγωγή της λίστας αναπαραγωγής.

Τώρα μπορείτε να αποφύγετε να ακούτε τα ίδια τραγούδια ξανά και ξανά.

Scroll to Top