Είναι οι τηλεοράσεις TCL καλές για παιχνίδια; (Ειλικρινής κριτική)

Βασικό πακέτο: Οι τηλεοράσεις TCL είναι εξαιρετικές για παιχνίδια, ειδικά η σειρά 6 . Η σειρά προσφέρει ανάλυση 4K HDR και μεταβλητό ρυθμό ανανέωσης 144 Hz. Αυτές οι δυνατότητες βελτιώνουν την εμπειρία παιχνιδιού σας.

Μια τηλεόραση TCL που δείχνει το παιχνίδι Call of Duty Vanguard στην οθόνη.

Καταδύεστε στον κόσμο του gaming και αναζητάτε την τέλεια τηλεόραση;

Ακολουθεί μια ειλικρινής κριτική για τις τηλεοράσεις TCL. Ανακαλύψτε αν είναι ο απόλυτος σύντροφος gaming. Από την ανάλυση 4K HDR έως τους αστραπιαίους ρυθμούς ανανέωσης, αναλύω τι φέρνει το TCL στο τραπέζι.

5 λόγοι για τους οποίους οι τηλεοράσεις TCL είναι καλές για παιχνίδια

Δεν είναι μυστικό ότι οι τηλεοράσεις TCL είναι μια δημοφιλής επιλογή για παιχνίδια. Ακολουθούν 5 λόγοι για τους οποίους οι τηλεοράσεις TCL είναι εξαιρετικές για παιχνίδια.

Ανάλυση 4K HDR

Πολλοί πιστεύουν ότι η ανάλυση 1080p είναι ιδανική για gaming, αλλά εγώ πιστεύω διαφορετικά. Εάν έχετε πρόσβαση σε ανάλυση 4K HDR, θα πρέπει να το επιλέξετε.

Το Full HD είναι απλώς ένας ακόμη όρος για 1080p ή 1920×1080. Αντίθετα, το 4K έχει ανάλυση 3840×2160. Όσο υψηλότερη είναι η ανάλυση, τόσο πιο ευκρινής θα είναι η εικόνα.

Η σειρά τηλεοράσεων gaming της TCL έχουν όλες ανάλυση 4K HDR.

Τα TCL 5-Series και 6-Series, για παράδειγμα, έχουν ανάλυση 4K HDR για καθαρές εικόνες. Ακόμη και η πιο προσιτή TCL 4-Series προσφέρει εκπληκτική ανάλυση 4K και εντυπωσιακό HDR.

Αυτός είναι ο λόγος που η TCL είναι η επίσημη τηλεόραση του Call of Duty® . Όταν παίζετε το παιχνίδι σε τηλεοράσεις TCL, βιώνετε τις πιο κινηματογραφικές στιγμές στην ιστορία του franchise.

Καταπληκτικός γρήγορος ρυθμός ανανέωσης 144 Hz

Η TCL 5-Series διαθέτει έναν αξιοσέβαστο ρυθμό ανανέωσης 60 Hz. Ωστόσο, η TCL 6-Series προσφέρει εντυπωσιακό ρυθμό ανανέωσης έως και 144Hz.

See also  Είναι καλές και αξιόπιστες οι τηλεοράσεις Element; (Ειλικρινής κριτική)

Όταν πρόκειται για gaming, είναι σημαντικός ο ρυθμός ανανέωσης. Ο ρυθμός ανανέωσης αναφέρεται στο πόσες φορές ανά δευτερόλεπτο η οθόνη μπορεί να σχεδιάσει μια νέα εικόνα. Αυτό μετριέται σε Hertz (Hz).

Εικόνα που συγκρίνει δύο οθόνες δίπλα-δίπλα ενός παιχνιδιού σκοπευτή.  Στα αριστερά, το παιχνίδι τρέχει στα 60 Hz, εμφανίζοντας ελαφρώς θολή δράση και λιγότερο ρευστή κίνηση.  Στα δεξιά, το παιχνίδι τρέχει στα 144 Hz, εμφανίζοντας καθαρά γραφικά με πιο ομαλές μεταβάσεις και κινήσεις.

 

Με απλά λόγια, περισσότερα καρέ ανά δευτερόλεπτο κάνουν πιο ομαλό παιχνίδι.

Για gaming, το ελάχιστο είναι 60Hz. Όσο πιο χαμηλά, θα δείτε τρεμόπαιγμα και ασυνάρτητη κίνηση όταν παίζετε ένα παιχνίδι. Αν ασχολείστε σοβαρά με τα παιχνίδια, τα 144Hz είναι ο καλύτερος τρόπος.

Ο ρυθμός ανανέωσης 144 Hz είναι αυτό που κάνει το TCL 6-Series εκπληκτικό. Η σειρά TCL 6 μπορεί να προσφέρει μεταβλητούς ρυθμούς ανανέωσης έως και 144 Hz σε οθόνες μεγέθους 75 ιντσών.

Πολλές οθόνες TCL έχουν μεταβλητό ρυθμό ανανέωσης (VRR)

Οι νέες Σειρά 6 (και Σειρά 5) της TCL είναι εξαιρετικές για παιχνίδια επειδή μπορούν να προσαρμοστούν σε διαφορετικούς ρυθμούς καρέ, χάρη στην τεχνολογία Μεταβλητού Ρυθμού Ανανέωσης (VRR).

Το Variable Refresh Rate είναι μια τεχνολογία που επιτρέπει στην οθόνη της τηλεόρασής σας να προσαρμόζει δυναμικά πόσο συχνά ανανεώνει την εικόνα ώστε να ταιριάζει με τον ρυθμό καρέ από την κονσόλα ή τον υπολογιστή σας.

Τι σημαίνει αυτό για σας;

Βλέπετε, μια ταινία προβάλλεται με σταθερό ρυθμό καρέ, συνήθως στα 24 fps. Ωστόσο, ο ρυθμός καρέ ενός παιχνιδιού αλλάζει συνεχώς ανάλογα με την ποσότητα επεξεργασίας που εκτελείται.

Σε ένα ήρεμο μέρος ενός παιχνιδιού, μπορεί να τρέχει στα 50 fps. Αλλά κατά τη διάρκεια μιας έκρηξης, η κονσόλα μπορεί να εργαστεί σκληρότερα, μειώνοντας τον ρυθμό καρέ στα 30 fps ή χαμηλότερα.

Αυτές οι γρήγορες αλλαγές ρυθμού καρέ μπορεί να προκαλέσουν «σκίσιμο οθόνης» σε πολλές οθόνες τηλεόρασης με σταθερούς ρυθμούς ανανέωσης. Εδώ μπαίνει ο μεταβλητός ρυθμός ανανέωσης (VRR).

See also  Είναι οι τηλεοράσεις Hisense καλές για παιχνίδια; (Ειλικρινής κριτική)
Στιγμιότυπο οθόνης ενός παιχνιδιού που εμφανίζει αξιοσημείωτο σκίσιμο οθόνης λόγω διορθωμένων προβλημάτων με τον ρυθμό ανανέωσης.
Παράδειγμα σκισίματος οθόνης κατά τη διάρκεια έκρηξης.

 

Μια οθόνη τηλεόρασης, όπως η TCL 6-Series , που υποστηρίζει VRR θα ταιριάζει δυναμικά με τον ρυθμό ανανέωσής της με τον ρυθμό καρέ του παιχνιδιού, συμβαδίζοντας με όλες αυτές τις αλλαγές.

Το αποτέλεσμα είναι ένας πολύ καλός χρόνος απόκρισης. Δεν θα χρειαστεί να αντιμετωπίσετε τραυλισμό και ασύνδετες γραφικές κινήσεις, διασφαλίζοντας ότι έχετε μια ομαλή εμπειρία παιχνιδιού με πολύ λίγο θάμπωμα.

Η σειρά 6 έχει ακόμη και πιστοποίηση AMD FreeSync™ Premium Pro, επιτρέποντάς σας να απολαμβάνετε την καλύτερη απόδοση όταν χρησιμοποιείτε συμβατές συσκευές παιχνιδιού, όπως το νέο Xbox Series X .

Οι οθόνες TCL διαθέτουν πολλές θύρες HDMI

Οι περισσότερες οθόνες διαθέτουν δύο θύρες HDMI για υποστήριξη διαφόρων συσκευών. Στην ιδανική περίπτωση, θα πρέπει να έχετε τόσες εισόδους HDMI όσες συσκευές.

Τα καλά νέα είναι ότι οι περισσότερες τηλεοράσεις TCL είναι εξοπλισμένες με τουλάχιστον 4 θύρες HDMI. Η TCL 5-Series, για παράδειγμα, έχει 4 θύρες με HDMI 2.1 και 1 θύρα με eARC/ARC.

Η TCL 6-Series διαθέτει 4 θύρες HDMI. Δύο θύρες υποστηρίζουν έως και 4K @ 144Hz, άλλες δύο υποστηρίζουν έως και 4K @ 60Hz και υπάρχει μία θύρα με eARC.

Αυτό είναι περισσότερο από αρκετό για διαφορετικές κονσόλες παιχνιδιών.

Κάθε gaming TV TCL έχει εγκατεστημένο το “Game Master”.

Οι περισσότερες τηλεοράσεις παιχνιδιών διαθέτουν “Λειτουργία παιχνιδιού”. Οι τηλεοράσεις παιχνιδιών Samsung έκαναν αυτή τη λειτουργία δημοφιλή. Η λειτουργία λειτουργεί βελτιστοποιώντας την απόδοση της τηλεόρασης όταν παίζετε παιχνίδια.

Βασικά, η λειτουργία παιχνιδιού είναι μια λύση με ένα κουμπί για παίκτες που έχουν βαρεθεί να προσαρμόζουν τις ρυθμίσεις μία προς μία. Οι τηλεοράσεις παιχνιδιών TCL ονομάζουν αυτή τη δυνατότητα “Game Master”.

See also  Γιατί οι τηλεοράσεις TCL είναι τόσο φθηνές; (Εξήγηση)

Όταν ενεργοποιείτε το “Game Master”, η τηλεόραση προσαρμόζει αυτόματα τις ρυθμίσεις. Βελτιστοποιεί την ποιότητα εικόνας, κίνησης και ήχου για παιχνίδια. Απενεργοποιεί επίσης τυχόν μη απαραίτητες εργασίες στον επεξεργαστή.

Ποια τηλεόραση TCL πρέπει να πάρετε για gaming;

Εάν θέλετε το καλύτερο από τα καλύτερα, σκεφτείτε το TCL 6-Series . Η σειρά TCL 6 προσφέρει γρήγορη απόκριση με VRR έως 144 Hz και διαθέτει πιστοποίηση AMD FreeSync™ Premium Pro.

Η νέα Σειρά 6 παρέχει κορυφαία συνδεσιμότητα 4K. Διαθέτει δύο θύρες για 4K gaming έως 144Hz και μια θύρα eARC για home cinema.

Η TCL 5-Series είναι μια καλή μέση λύση. Η TCL 5-Series προσφέρει ανάλυση 4K και τεχνολογία VRR, αλλά με ρυθμό ανανέωσης 60 Hz.

Ωστόσο, εάν έχετε έναν προϋπολογισμό, το TCL 4-Series είναι αρκετά καλό. Προσφέρει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα χάρη στο gaming 4K HDR με αποκλειστική λειτουργία παιχνιδιού και χαμηλή καθυστέρηση εισόδου.

Όποια κι αν επιλέξετε, οι οθόνες TCL είναι προσιτές αλλά αξιόπιστες .

Όπως μπορείτε να δείτε, η μάρκα TCL διαθέτει οθόνη τηλεόρασης για κάθε παίκτη. Θα έλεγα ότι οι οθόνες τηλεόρασης TCL είναι καλές για gaming, είτε είστε αρχάριος παίκτης είτε σκληροπυρηνικός ανταγωνιστής.

Scroll to Top