Είναι οι μικρότερες τηλεοράσεις καλύτερες για παιχνίδια; (Επεξήγηση για αρχάριους)

Εν ολίγοις: Εξαρτάται από το παιχνίδι που παίζετε. Αν παίζετε καθηλωτικά, περιστασιακά παιχνίδια όπως το Sims ή το Minecraft, θα θέλατε μια μεγαλύτερη οθόνη. Αλλά αν παίζετε παιχνίδια shooter πρώτου προσώπου όπως το Battelfield και το Call of Duty, θα θέλατε μια μικρότερη οθόνη, στην περιοχή 19 έως 32 ιντσών από την εμπειρία μου.

Όταν πρόκειται για gaming σε τηλεόραση, υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη, όπως ο ρυθμός ανανέωσης, ο χρόνος απόκρισης και η καθυστέρηση εισόδου. Ωστόσο, θέλω να μιλήσω περισσότερο για την εμπειρία θέασης.

Για να βεβαιωθώ ότι βρισκόμαστε στην ίδια σελίδα, θα ήθελα να διαπιστώσω ότι μια μικρή τηλεόραση έχει μέγεθος οθόνης από 24 έως 32 ιντσών, που είναι το προτεινόμενο μέγεθος για ανταγωνιστικά παιχνίδια.

Ας το συζητήσουμε.

Γιατί οι παίκτες παίζουν σε μικρές οθόνες;

Μια μικρότερη οθόνη τηλεόρασης επιτρέπει στους παίκτες να βλέπουν τα πάντα χωρίς να στρέφουν το κεφάλι τους πολύ δραστικά, επειδή κάθε μέρος της οθόνης βρίσκεται εντός του οπτικού πεδίου του παίκτη.

Με άλλα λόγια, μπορείτε να δείτε ολόκληρη την οθόνη όταν κοιτάτε στο κέντρο της οθόνης.

Στην πραγματικότητα, οι μικρότερες οθόνες είναι δημοφιλείς μεταξύ των παικτών PC, με πολλούς ανθρώπους να λένε ότι μπορούν να δουν ολόκληρη την οθόνη καλύτερα σε μια οθόνη τηλεόρασης 24 ιντσών παρά σε μια οθόνη τηλεόρασης 50 ιντσών.

Ασε με να σου κάνω μια ερώτηση. Θα μπορούσατε να δείτε το τέλος αυτής της μεγάλης οθόνης όταν παίζετε; Προσωπικά δεν θα μπορούσα να δω το τέλος μιας μεγάλης οθόνης όταν παίζω.

Όταν παίζω παιχνίδια στον υπολογιστή, γνωρίζω από κοντά την οθόνη μου, ειδικά όταν είμαι έντονα συγκεντρωμένος σε κάτι. Το να κοιτάς μια τεράστια οθόνη δεν θα ήταν ευχάριστο.

Ας ρίξουμε μια ματιά στο πώς βλέπει το ανθρώπινο μάτι. Το ανθρώπινο μάτι έχει έναν κεντρικό κώνο 20–30° που είναι σχεδόν περιφερειακός. Αυτό είναι το σαφές, ευανάγνωστο, εστιασμένο μέρος του οράματός σας.

See also  Είναι καλές και αξιόπιστες οι τηλεοράσεις Element; (Ειλικρινής κριτική)

Εάν διαβάζετε αυτό το άρθρο από υπολογιστή, δοκιμάστε να κοιτάξετε το κέντρο της οθόνης και να καταλάβετε πόσο μακριά μπορείτε να διαβάσετε χωρίς να μετακινήσετε τα μάτια σας. Θα πρέπει να είναι περίπου 20°.

Οι μικρότερες τηλεοράσεις είναι καλύτερες για παιχνίδια υπολογιστή

Υπάρχουν δύο πράγματα που κάνουν τις μικρότερες οθόνες καλύτερα παιχνίδια υπολογιστή, ειδικά τα παιχνίδια σκοποβολής πρώτου προσώπου (FPS). Το πρώτο είναι η καθυστέρηση εισόδου και το δεύτερο είναι το οπτικό σας πεδίο.

Όταν παίζετε παιχνίδια shooter πρώτου προσώπου, όπως το Call of Duty ή το Counter-Strike, μια μικρότερη οθόνη είναι καλύτερη για απόδοση και παρέχει ταχύτερους χρόνους απόκρισης από το χειριστήριο.

Η καθυστέρηση εισόδου είναι ο χρόνος που χρειάζεται η οθόνη για να καταχωρήσει την ενέργεια στην οθόνη αφού κάνετε κάτι στο ποντίκι, το πληκτρολόγιο ή το χειριστήριό σας.

Όσο μικρότερη είναι η καθυστέρηση εισόδου, τόσο καλύτερη είναι η εμπειρία παιχνιδιού σας.

Συνήθως, οι χρόνοι απόκρισης βελτιώνονται σημαντικά σε μια μικρότερη οθόνη. Μια μικρότερη οθόνη έχει καλύτερη απόδοση και παρέχει ταχύτερους χρόνους απόκρισης από το χειριστήριο.

Τώρα ας μιλήσουμε για το οπτικό σας πεδίο.

Εάν παίζετε παιχνίδια shooter πρώτου προσώπου, θα θέλατε μια μικρότερη οθόνη (μεταξύ 19 και 32 ιντσών), επειδή θα μπορείτε να βλέπετε ολόκληρη την οθόνη όταν κοιτάζετε στο κέντρο της οθόνης.

Με μια μικρότερη οθόνη, δεν έχετε παρά να μετακινήσετε ελαφρά τα μάτια σας, για να δείτε τον μίνι χάρτη. Με μια μεγαλύτερη οθόνη, θα μπορούσατε να μετακινηθείτε προς τα πίσω, αλλά μειώνει το πόσο καλά μπορείτε να δείτε το όλο θέμα.

Φυσικά, υπάρχουν περισσότερα για να δούμε και περισσότερα για να καλύψουμε σε μια μεγαλύτερη τηλεόραση. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι ποτέ δεν ήμουν τόσο καλός όσο στο Call of Duty όσο έπαιζα στην παλιά φορητή μου τηλεόραση 13″.

See also  Πώς να σαρώσετε κανάλια στο Haier TV (Πλήρης οδηγός βίντεο)

Στην πραγματικότητα, πολλοί επαγγελματίες και λάτρεις των παιχνιδιών υπολογιστή προτιμούν μια οθόνη μέγιστου μεγέθους 24″ καθώς οποιαδήποτε μεγαλύτερη σας εμποδίζει να κρατήσετε ολόκληρη την οθόνη στο κεντρικό οπτικό σας πεδίο.

Δεν θέλετε να τραβήξετε την προσοχή σας σε άλλες περιοχές της οθόνης για να εντοπίσετε στόχους, για παράδειγμα, κάτι που απαιτεί να κοιτάξετε ξανά στο στόχαστρο εάν κάποιος εχθρός σας εκπλήξει.

Θα το θεωρούσα μειονέκτημα.

Εν ολίγοις, οι μικρότερες τηλεοράσεις είναι καλύτερες για παιχνίδια FPS σε υπολογιστή, επειδή ολόκληρη η οθόνη βρίσκεται στο κεντρικό οπτικό σας πεδίο. Οι μεγαλύτερες οθόνες είναι καλύτερες για casual, καθηλωτικά παιχνίδια.

Το ευρύτερο δεν είναι πάντα καλύτερο

Ένα εξαιρετικά κοινό λάθος είναι ότι οι άνθρωποι πιστεύουν ότι όσο πιο ευρεία είναι η οθόνη, τόσο το καλύτερο.

Στην πραγματικότητα, για να έχετε μια οθόνη τηλεόρασης να καλύπτει το οπτικό σας πεδίο, δεν χρειάζεστε μια ευρύτερη οθόνη. Χρειάζεστε “εσείς” για να μετακινηθείτε, πιο κοντά ή πιο μακριά από την οθόνη σας.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο υπάρχουν υψηλότερες αναλύσεις επειδή δεν χρειάζεται να πλησιάσετε για να δείτε τα pixel. Το ανθρώπινο μάτι μπορεί να δει λεπτομέρειες μόνο σε μια ορισμένη κλίμακα, τελικά.

Τα pixel σε μια οθόνη μπορεί να είναι αρκετά μικρά ώστε να μην φαίνονται από το ανθρώπινο μάτι.

Αυτός είναι ο λόγος που η ανάλυση 4K σε ένα smartphone είναι εντελώς άσκοπη. Δεν μπορούμε να δούμε τη διαφορά αν δεν φέρουμε τα μάτια μας 2 ίντσες μακριά από την οθόνη (παρακαλώ μην το κάνετε αυτό).

Είναι κακές οι μορφές που είναι ευρύτερες από το 16:9; Οχι. Είναι υπέροχα, αλλά μόνο αν σκοπεύετε να τα χρησιμοποιήσετε αντί για δύο ξεχωριστές οθόνες, συνήθως για λόγους εργασίας. Αλλά για gaming; Εντελώς άσκοπο.

See also  Είναι καλές και αξιόπιστες οι τηλεοράσεις Insignia; (Ειλικρινής κριτική)

Οι μεγαλύτερες οθόνες είναι καλύτερες για κονσόλες επόμενης γενιάς

Φυσικά, το μέγεθος της οθόνης δεν είναι τόσο σημαντικό για casual gaming.

Εάν παίζετε αργά, περιστασιακά παιχνίδια όπως το The Sims ή το Civilization, θα θέλατε πραγματικά μια μεγαλύτερη οθόνη για να έχετε την πιο καθηλωτική εμπειρία θέασης.

Ορισμένοι παίκτες επιλέγουν επίσης μεγαλύτερες οθόνες τηλεοράσεων, επειδή είναι πιο κατάλληλες για παιχνίδια πολλαπλών παικτών σε χωριστή οθόνη (σε μια μικρότερη οθόνη παιχνιδιών, οι πιο λεπτές λεπτομέρειες τείνουν να χάνονται).

Εάν παίζετε ένα παιχνίδι αγώνων με έναν φίλο, όπως το Mario Kart ή το Gran Turismo για παράδειγμα, μια μεγάλη οθόνη τηλεόρασης θα ήταν πραγματικά πολύ απολαυστική και καθηλωτική.

Το καλύτερο μέγεθος οθόνης για παιχνίδια

Οι μικρότερες τηλεοράσεις είναι καλύτερες για παιχνίδια εάν κάθεστε 3 έως 5 πόδια μακριά από την οθόνη, ειδικά εάν παίζετε παιχνίδια shooter πρώτου προσώπου σε υπολογιστή.

Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα πράγματα, οι οθόνες 24 ιντσών είναι οι καλύτερες για παιχνίδια εάν κάθεστε λιγότερο από 3 πόδια από την οθόνη, ενώ οι οθόνες 27 ιντσών λειτουργούν καλύτερα όταν κάθεστε περίπου 4 πόδια μακριά.

Το να κάθεστε πιο κοντά θα έχει ως αποτέλεσμα μεγαλύτερη δυσκολία στην επεξεργασία όλων όσων συμβαίνουν στην οθόνη. Εάν βρίσκεστε περίπου 5 πόδια μακριά, μια οθόνη 32 ιντσών είναι κατάλληλη για παιχνίδια.

Στην πραγματικότητα, οι 32 ίντσες θεωρούνται πλέον ένα από τα καλύτερα μεγέθη οθόνης για gaming. Προσφέρει περισσότερο χώρο, διατηρώντας παράλληλα την αναλογία διαστάσεων 16:9, δίνοντας στο μοντέλο 27 ιντσών μεγάλη επιτυχία.

Οι υπερμεγέθεις οθόνες δεν είναι για όλους τελικά.

Scroll to Top