Γιατί το Spotify Shuffle συνεχίζει να παίζει τα ίδια τραγούδια;

Το Spotify, μια από τις κορυφαίες πλατφόρμες ροής μουσικής στον κόσμο, αντιμετώπισε ερωτήματα σχετικά με την τυχαιότητα της δυνατότητας τυχαίας αναπαραγωγής. Ενώ η πλατφόρμα χρησιμοποιεί αλγόριθμους για να εξασφαλίσει ποικιλία τραγουδιών, πολλοί χρήστες έχουν παρατηρήσει μοτίβα που φαίνονται λιγότερο από τυχαία.

Αυτό το άρθρο εμβαθύνει στις περιπλοκές του αλγόριθμου τυχαίας αναπαραγωγής του Spotify, την εξέλιξή του και πώς συγκρίνεται με άλλες υπηρεσίες ροής μουσικής.

Μια κινητή συσκευή που δείχνει το λογότυπο Spotify στην οθόνη.

Είναι το Spotify Shuffle πραγματικά τυχαίο;

Το Spotify Shuffle δεν είναι πραγματικά τυχαίο.

Από την κυκλοφορία του, το Spotify έχει χρησιμοποιήσει μια μέθοδο που ονομάζεται Shuffle Fisher-Yates για να τυχαιοποιήσει τα τραγούδια. Αυτή η μέθοδος εξασφαλίζει μια εντελώς τυχαία σειρά.

Ωστόσο, η αληθινή τυχαιότητα μπορεί μερικές φορές να μας φαίνεται λιγότερο τυχαία.

Για παράδειγμα, αν αναστρέψετε ένα νόμισμα πολλές φορές, το να βάζετε κεφαλές τέσσερις φορές στη σειρά μπορεί να φαίνεται ασυνήθιστο, αλλά είναι απολύτως δυνατό σε μια τυχαία σειρά.

Αυτή η παρανόηση της τυχαιότητας είναι γνωστή ως «Η πλάνη του Τζογαδόρου ».

Στους χρήστες του Spotify δεν άρεσε να ακούνε τραγούδια από τον ίδιο καλλιτέχνη κοντά, ακόμα κι αν ήταν αποτέλεσμα αληθινής τυχαίας. Έτσι, το Spotify αποφάσισε να προσαρμόσει τη μέθοδο ανακάτευσής του για να κάνει τους χρήστες πιο χαρούμενους.

Σύμφωνα με το τμήμα Μηχανικών του Spotify , το Spotify δημιούργησε τον δικό του αλγόριθμο «shuffle». Η κύρια ιδέα ήταν να διαδοθούν πιο ομοιόμορφα τραγούδια από τον ίδιο καλλιτέχνη σε μια λίστα αναπαραγωγής.

Φανταστείτε ότι έχετε μια λίστα αναπαραγωγής με τραγούδια από πολλούς καλλιτέχνες. Η νέα μέθοδος προσπαθεί να κατανείμει τα τραγούδια κάθε καλλιτέχνη ομοιόμορφα στη λίστα αναπαραγωγής. Με αυτόν τον τρόπο, δεν θα ακούσετε δύο τραγούδια από τον ίδιο καλλιτέχνη να παίζουν το ένα μετά το άλλο, αλλά η σειρά εξακολουθεί να φαίνεται τυχαία.

See also  Σημασία Spotify Automix (Επεξήγηση για αρχάριους)

Πώς συγκρίνεται το Shuffle του Spotify με αυτό της Apple Music;

Από την εμπειρία μου, η δυνατότητα τυχαίας αναπαραγωγής της Apple Music φαίνεται πιο τυχαία από αυτή του Spotify. Η αναπαραγωγή της Apple Music δεν είναι τέλεια , αλλά είναι διαισθητική.

Η Apple Music έχει μια συντόμευση ” Fresh Shuffle “. Ορίζετε έναν αριθμό ημερών και αποφεύγετε τα τραγούδια που έχετε ακούσει κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Για παράδειγμα, η ρύθμιση σε 30 ημέρες σημαίνει ότι παραλείπει τα τραγούδια που έχετε ακούσει εκείνη την περίοδο, αλλά ανακατεύει τα υπόλοιπα. Είναι φοβερό και το χρησιμοποιώ όλη την ώρα.

Ωστόσο, δεν είναι μια ενσωματωμένη δυνατότητα Apple Music. Πρέπει να προσθέσετε το γραφικό στοιχείο Συντομεύσεις στην αρχική οθόνη του iPhone ή του iPad και, στη συνέχεια, να ρυθμίσετε μια προσαρμοσμένη συντόμευση για Fresh Shuffle.

Πώς να κάνετε το Spotify Shuffle καλύτερο (πιο τυχαίο)

Ο αλγόριθμος αναπαραγωγής του Spotify δεν είναι τέλειος. Αρκετοί χρήστες παρατήρησαν ότι ο αλγόριθμος δίνει προτεραιότητα στα τραγούδια που το Spotify αντιλαμβάνεται ότι απολαμβάνετε περισσότερο.

Το περιβάλλον στο οποίο λειτουργεί η εφαρμογή Spotify ενδέχεται να αλλάξει, καθιστώντας τον αρχικό αλγόριθμο λιγότερο αποτελεσματικό. Για παράδειγμα, αλλαγές στη συμπεριφορά των χρηστών ή στη δυναμική της αγοράς.

Μπορεί να υπάρχουν σφάλματα κωδικοποίησης ή σφάλματα που εμποδίζουν τη σωστή εκτέλεση του αλγόριθμου.

Εάν αισθάνεστε ότι η δυνατότητα αναπαραγωγής του Spotify συνεχίζει να παίζει τα ίδια τραγούδια, δείτε μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να την κάνετε πιο τυχαία.

1. Απενεργοποιήστε το Automix

Εάν το Spotify Shuffle συνεχίσει να παίζει τα ίδια τραγούδια, δοκιμάστε να απενεργοποιήσετε την Automix.

Στο κινητό, μεταβείτε στην Αρχική σελίδα > Ρυθμίσεις > Αναπαραγωγή > Αυτόματη μίξη . Στην έκδοση για υπολογιστή, κάντε κλικ στο όνομα του προφίλ σας και επιλέξτε Ρυθμίσεις > Αναπαραγωγή > Αυτόματη μίξη και απενεργοποιήστε το.

See also  Το Spotify Pay by Mobile δεν λειτουργεί; (Λύθηκε)
Η διεπαφή Spotify για τον έλεγχο των ρυθμίσεων Crossfade.

 

Το Automix είναι μια λειτουργία τεχνητής νοημοσύνης στο Spotify που αναμιγνύει αυτόματα περιεχόμενο παρακάμπτοντας τις εισαγωγές και τις εξαγωγές για να παράγει απρόσκοπτη μετάβαση μεταξύ των κομματιών.

Η απενεργοποίηση της Automix βοηθά στην επίτευξη τυχαίας τυχαίας αναπαραγωγής στο Spotify.

Αφού απενεργοποίησα το Automix, η λίστα μου με τα 2.000 τραγούδια έπαιζε πιο τυχαία. Ανακάλυψα ότι το Automix παίζει τραγούδια που είναι παρόμοια. Εάν το απενεργοποιήσετε, θα λάβετε μια πιο τυχαία σειρά τραγουδιών.

2. Ανακατέψτε τις λίστες αναπαραγωγής σας με μη αυτόματο τρόπο

Έχω κάνει κάποιες δοκιμές. Η λειτουργία αναπαραγωγής Spotify δεν περιορίζεται σε 150 τραγούδια. Μπορεί να δει περίπου 100 τραγούδια κοντά στην τρέχουσα θέση σας στη λίστα αναπαραγωγής.

Δεν με πιστεύεις; Δοκίμασέ το.

Κάντε κύλιση σε ένα τυχαίο τραγούδι στη μέση των τραγουδιών που σας αρέσουν ή σε οποιαδήποτε άλλη λίστα. Παίξτε το τραγούδι και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Τυχαία αναπαραγωγή. Η λειτουργία τυχαίας αναπαραγωγής θα επιλέγει κυρίως τραγούδια κοντά σε αυτό που παίξατε.

Δοκιμάστε αυτό στο τηλέφωνό σας. Η δυνατότητα αναπαραγωγής Spotify εκεί είναι πιο τυχαία. Ενώ το Spotify μπορεί να προτιμά τα τραγούδια που παίζετε συχνά, λαμβάνει υπόψη ολόκληρη τη λίστα αναπαραγωγής.

Εάν η λίστα αναπαραγωγής σας έχει πολλά τραγούδια, επιλέξτε ένα τραγούδι και, στη συνέχεια, πατήστε το κουμπί Τυχαία αναπαραγωγή πολλές φορές. Με αυτόν τον τρόπο θα δημιουργηθεί μια νέα ουρά τυχαίας αναπαραγωγής.

3. Αλφαβητισμός τίτλων τραγουδιών

Αλλάξτε τη σειρά των λιστών αναπαραγωγής ταξινομώντας τες ανά τίτλο τραγουδιού. Στη συνέχεια, παίξτε τη λίστα με τη σειρά από το AZ. Αυτή η μέθοδος δεν είναι η καλύτερη λύση, αλλά είναι καλύτερη από το τίποτα προς το παρόν.

See also  Το Spotify συνεχίζει να μεταβαίνει στο Web Player; (Λύθηκε)

Είπα στον φίλο μου για αυτό το hack και μπόρεσε να βρει μια τυχαία ουρά τραγουδιών.

4. Ενεργοποιήστε την επανάληψη πριν από την τυχαία αναπαραγωγή

Εάν έχετε τεράστιο αριθμό τραγουδιών στη βιβλιοθήκη σας, δοκιμάστε να ενεργοποιήσετε την επανάληψη πριν ανακατέψετε.

Έχω χρησιμοποιήσει αυτήν τη μέθοδο στις μεγαλύτερες λίστες αναπαραγωγής μου με πάνω από 2.000 τραγούδια. Πριν χρησιμοποιήσω αυτήν τη μέθοδο, το Spotify θα έπαιζε μόνο περίπου 30 τραγούδια από τη λίστα των 2.000 τραγουδιών μου. 

Μετά την ενεργοποίηση της επανάληψης πριν την ανακάτεμα, μπόρεσα να βρω μια πιο τυχαία ουρά τραγουδιών.

5. Χρησιμοποιήστε το Spotify Playlist Randomizer

Εάν τίποτα δεν λειτουργεί για εσάς από την εφαρμογή Spotify, μπορείτε να δοκιμάσετε να χρησιμοποιήσετε ένα εργαλείο τρίτου μέρους για να τυχαιοποιήσετε τη μουσική σας. Ανακάλυψα ένα εργαλείο που μπορεί να τυχαιοποιήσει αποτελεσματικά τις λίστες αναπαραγωγής.

Ονομάζεται Spotify Playlist Randomizer . Βεβαιωθείτε ότι είναι αυτό του Steven Aleong. Αυτό το εργαλείο αλλάζει τη σειρά των τραγουδιών στη λίστα αναπαραγωγής σας.

Αφού τη χρησιμοποιήσετε, μπορείτε να αναπαράγετε τη λίστα χωρίς να χρειάζεστε τη λειτουργία τυχαίας αναπαραγωγής.

Για να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο, θα πρέπει να ελέγξετε την ταυτότητα του λογαριασμού σας στο Spotify. Τα στοιχεία ελέγχου ταυτότητας αποθηκεύονται μόνο για την τρέχουσα συνεδρία σας. Μόλις η συνεδρία σας τελειώσει με τον ιστότοπο, θα πρέπει να πραγματοποιήσετε ξανά έλεγχο ταυτότητας για να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο.

Scroll to Top