Γιατί το Spotify ξεθωριάζει μέσα και έξω; (Εξήγηση)

Παρατηρείτε αυτό το περίεργο εφέ “εξασθένισης μέσα και έξω” κατά τη διάρκεια κάθε μετάβασης τραγουδιού στο Spotify; Μην ανησυχείτε, δεν είναι σφάλμα. Είναι στην πραγματικότητα μια δυνατότητα στο Spotify για να βελτιώσετε την ακουστική σας εμπειρία.

Ας μιλήσουμε για το crossfade του Spotify. 

Γιατί το Spotify ξεθωριάζει μέσα και έξω;

Το fade στο τέλος των τραγουδιών είναι μια δυνατότητα στο Spotify που ονομάζεται crossfade . Έχει σχεδιαστεί για να αφαιρεί τη σιωπή μεταξύ των κομματιών επικαλύπτοντας 2 κομμάτια, ξεθωριάζοντας από το πρώτο ενώ ξεθωριάζουν στο επόμενο.

Όταν δύο τραγούδια διασταυρώνονται, δεν υπάρχουν κενά μεταξύ των κομματιών. Και οι δύο μουσικές συνεχίζουν να παίζουν. Αυτό ενισχύει την εμπειρία ακρόασης επειδή δεν υπάρχουν άβολες παύσεις.

Το Crossfade είναι μια τεχνική , που χρησιμοποιείται συχνά από DJ, που δημιουργεί μια ομαλή μετάβαση από τον έναν ήχο στον άλλο. Η πρώτη πηγή μπορεί να εξασθενίσει ενώ η δεύτερη ξεθωριάζει και όλα αναμειγνύονται μαζί.

Πώς λειτουργεί το Spotify crossfade;

Το Spotify crossfade λειτουργεί επικαλύπτοντας 2 κομμάτια, ξεθωριάζοντας από το πρώτο ενώ ξεθωριάζουν στο επόμενο. Σας επιτρέπει να ορίσετε ένα crossfade οπουδήποτε μεταξύ 1 και 12 δευτερολέπτων.

Για παράδειγμα, εάν ορίσετε ένα crossfade 5 δευτερολέπτων, τα τραγούδια θα εξασθενίσουν ως εξής:

Τα πρώτα 5 δευτερόλεπτα του επόμενου τραγουδιού στην ουρά θα αρχίσουν να ξεθωριάζουν. Όταν απομένουν 5 δευτερόλεπτα στο τραγούδι που παίζει αυτήν τη στιγμή, θα αρχίσει σταδιακά να σβήνει.

Μετά από 5 δευτερόλεπτα, το crossfade έχει ολοκληρωθεί και θα ακούτε μόνο το επόμενο τραγούδι.

Πώς να αλλάξετε το fade στο Spotify

Το Crossfade είναι απενεργοποιημένο σε νέους λογαριασμούς Spotify από προεπιλογή, αλλά μπορείτε να το ενεργοποιήσετε και να το ρυθμίσετε αρκετά γρήγορα τόσο σε κινητά όσο και σε επιτραπέζιους υπολογιστές. Δείτε πώς μπορείτε να αλλάξετε το fade στο Spotify.

See also  Γιατί το Spotify ακούγεται άσχημα στο αυτοκίνητό μου; (Λύθηκε)

Πώς να αλλάξετε το fade στο Spotify (κινητά και tablet)

 1. Ανοίξτε την εφαρμογή Spotify.
 2. Πατήστε Ρυθμίσεις (εικονίδιο με το γρανάζι στην επάνω δεξιά γωνία).
 3. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε Αναπαραγωγή.
 4. Στην περιοχή Crossfade, χρησιμοποιήστε το ρυθμιστικό για να προσαρμόσετε την ποσότητα του crossfade.

Πώς να αλλάξετε το fade στο Spotify (επιτραπέζιος υπολογιστής)

 1. Εκκινήστε την εφαρμογή Spotify.
 2. Κάντε κλικ στο όνομα χρήστη σας στην επάνω δεξιά γωνία.
 3. Κάντε κλικ στις Ρυθμίσεις.
 4. Κάντε κύλιση προς τα κάτω μέχρι να φτάσετε στην Αναπαραγωγή.
 5. Ενεργοποιήστε την πρώτη επιλογή, Crossfade τραγούδια.
 6. Χρησιμοποιήστε το ρυθμιστικό για να προσαρμόσετε την ποσότητα crossfade.

Η καλύτερη ρύθμιση crossfade του Spotify

Μόλις ενεργοποιήσετε το crossfade στον λογαριασμό σας στο Spotify, η ρύθμιση θα εφαρμοστεί σε όλα τα τραγούδια σας, συμπεριλαμβανομένων των playlist και των άλμπουμ, επομένως είναι καλύτερο να βρείτε την καλύτερη ισορροπία που σας ταιριάζει.

Πόσα δευτερόλεπτα είναι το καλύτερο crossfade του Spotify;

Η καλύτερη ρύθμιση crossfade του Spotify είναι περίπου 5 δευτερόλεπτα. Ένα μικρότερο ή μεγαλύτερο crossfade μπορεί να ακούγεται καλύτερα, αλλά το μήκος μετάβασης crossfade είναι θέμα προσωπικού γούστου.

Σας προτείνω να πειραματιστείτε για να βρείτε αυτό που σας ταιριάζει. Υπάρχουν ομάδες τραγουδιών που μου αρέσει να ακούω με 12 δευτερόλεπτα crossfade, αλλά προσωπικά επιμένω με 5 δευτερόλεπτα crossfade στο Spotify.

Το Spotify crossfade δεν λειτουργεί (διορθώθηκε)

Η ενεργοποίηση crossfade στο Spotify είναι αρκετά απλή. Ωστόσο, κάποιοι αντιμετωπίζουν το θέμα του crossfade που δεν λειτουργεί. Το crossfade του Spotify δεν λειτουργεί για 2 λόγους:

 1. Δεν μπορείτε να ορίσετε crossfade όταν χρησιμοποιείτε το Spotify Connect.
 2. Η εναλλαγή αναπαραγωγής χωρίς κενά είναι απενεργοποιημένη.
 3. Η εφαρμογή σας Spotify δεν είναι ενημερωμένη .
See also  Γιατί η ουρά μου στο Spotify συνεχίζει να εκκαθαρίζεται; (Λύθηκε)

Εάν το πρόβλημα παραμένει, ανοίξτε το Spotify, απενεργοποιήστε το crossfade και, στη συνέχεια, επανεκκινήστε το Spotify. Στη συνέχεια, ενεργοποιήστε ξανά το crossfade και αλλάξτε την τιμή. Ας ελπίσουμε ότι αυτό λειτουργεί για εσάς.

Μπορείτε πάντα να επικοινωνήσετε με το Spotify για να σας βοηθήσει να διαγνώσετε το πρόβλημα. Με βάση την εμπειρία μου, η ομάδα υποστήριξής τους ήταν πάντα χρήσιμη και γρήγορη στην επίλυση προβλημάτων. 

Scroll to Top