Γιατί το Spotify λογοκρίνει τις λέξεις; (Εξήγηση)

Το Spotify δεν λογοκρίνει τη μουσική με κανέναν τρόπο. Αν θέλετε μια επίδειξη, αναζητήστε την αγαπημένη σας κατάρα στο Spotify. Οποιαδήποτε μουσική έχει λογοκριθεί υποβλήθηκε έτσι.

Καταλαβαίνω την ανησυχία σας. Συχνά, θέλουμε να ακούμε ένα τραγούδι όπως ακριβώς είναι χωρίς φίλτρα. Αν παρατηρήσετε ένα τραγούδι στο Spotify με λογοκριμένες κατάρες, εδώ είναι μερικοί λόγοι.

1. Ακούτε την καθαρή έκδοση του τραγουδιού

Τα ακατάλληλα τραγούδια έχουν προστεθεί με ετικέτα από το Spotify. Προσέξτε τις ετικέτες ΣΥΝΕΧΗΣ ή E σε οποιεσδήποτε κυκλοφορίες. Εάν το τραγούδι που ακούτε λογοκρίνεται, ίσως ακούτε την καθαρή έκδοση.

Τα τραγούδια και τα άλμπουμ υποβάλλονται συχνά στο Spotify με δύο μορφές: τη ρητή έκδοση και την καθαρή (λογοκριμένη) έκδοση. Κατά συνέπεια, το Spotify θα θεωρήσει ότι είναι πανομοιότυπα.

Για παράδειγμα, δύο εκδοχές του τραγουδιού θα συγκεντρωθούν μαζί. Ένα από αυτά θα είναι ορατό, αλλά το άλλο μπορεί να αποκαλυφθεί κάνοντας κλικ στο διπλότυπο βέλος που βλέπετε στα δεξιά του τίτλου.

Γιατί όμως υπάρχουν δύο εκδοχές του ίδιου τραγουδιού;

Το Spotify στοχεύει να γίνει μια πλατφόρμα όπου οι καλλιτέχνες μπορούν να εκφραστούν. Ωστόσο, θέλουν επίσης να κάνουν την πλατφόρμα όσο το δυνατόν ασφαλέστερη για τις περισσότερες ηλικίες.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το Spotify περιλαμβάνει ρητό περιεχόμενο επειδή προσφέρουν μουσική όπως θέλει ο καλλιτέχνης να ακουστεί. Ο συμβιβασμός είναι ότι εξυπηρετούν μια καθαρή έκδοση και μια ρητή έκδοση.

Όποιος επιθυμεί να ακούσει τα αυθόρμητα λόγια ενός τραγουδιού μπορεί να ακούσει τη ρητή έκδοση. Από την άλλη, όποιος θέλει να αποφύγει τις βρισιές μπορεί να ακούσει την καθαρή εκδοχή.

See also  Γιατί μπορώ να επιλέξω τραγούδια στο Spotify χωρίς Premium;

Σημαντικό: Εάν θέλετε τα παιδιά σας να παραμείνουν ασφαλή, κατεβάστε το Spotify Kids. Το Spotify δεν μπορεί να προσθέσει ετικέτα σε όλο το ακατάλληλο περιεχόμενο, επειδή εξαρτάται από τις πληροφορίες που λαμβάνουν από τους κατόχους δικαιωμάτων.

2. Η ρητή έκδοση έχει αφαιρεθεί από το Spotify

Ένας άλλος λόγος θα μπορούσε να είναι ότι ο καλλιτέχνης έχει αφαιρέσει τη ρητή έκδοση από το Spotify, αφήνοντας μόνο την καθαρή έκδοση διαθέσιμη στην πλατφόρμα. Ο καλλιτέχνης επιλέγει αυτό, όχι το Spotify.

Για παράδειγμα, η Ariana Grande έχει πολλά ξεκάθαρα τραγούδια, αλλά είναι εντελώς αντίθετη στη χρήση του “n-word” και γι’ αυτό η ρητή έκδοση του “Let Me Love You” δεν είναι διαθέσιμη.

Εάν ακούγατε ένα ρητό τραγούδι γεμάτο κατάρες, αλλά έχει λογοκριθεί πρόσφατα, ο καλλιτέχνης μπορεί να έχει αφαιρέσει τη ρητή έκδοση από την πλατφόρμα Spotify.

3. Ο καλλιτέχνης αποφάσισε να αλλάξει το τραγούδι

Το Spotify πάντα σερβίρει μουσική με βάση το πώς σκόπευαν να κάνουν ο καλλιτέχνης και η δισκογραφική του εταιρεία. Εάν η μουσική είναι λογοκριμένη, ο καλλιτέχνης ή η δισκογραφική τους εταιρεία μπορεί να έχουν αποφασίσει να την αλλάξουν στο Spotify.

Για παράδειγμα, ένα τραγούδι που ακούω εδώ και μερικά χρόνια έχει πρόσφατα λογοκριθεί. Μερικές από τις λέξεις στους στίχους έχουν μετατραπεί σε μπερδεμένες ανοησίες.

Μερικές από τις λογοκριμένες λέξεις περιλαμβάνουν «ναρκωτικά» και «ζιζάνιο». Ωστόσο, υπάρχουν ακόμα πολλές βρισιές στο τραγούδι που δεν λογοκρίνονται. 

Λάβετε υπόψη σας, το τραγούδι φέρει την ένδειξη “explicit”. Αυτό σημαίνει ότι ο καλλιτέχνης ή η δισκογραφική εταιρεία αποφάσισε να αλλάξει τον τρόπο αναπαραγωγής του τραγουδιού στην πλατφόρμα Spotify. Το Spotify δεν το άλλαξε, αλλά ο καλλιτέχνης.

See also  Γιατί είναι τόσο κακές οι προτάσεις μου στο Spotify;

4. Το ρητό φίλτρο είναι ενεργοποιημένο

Τα ακατάλληλα τραγούδια γεμάτα βρισιές δεν είναι διαθέσιμα εάν είναι ενεργοποιημένο το άσεμνο φίλτρο. Ενδέχεται να έχετε αλλάξει μια ρύθμιση εντός της εφαρμογής Spotify για να εξαιρέσετε ακατάλληλο περιεχόμενο με έναν μόνο διακόπτη.

Βεβαιωθείτε ότι επιτρέπετε ακατάλληλο περιεχόμενο από τις Ρυθμίσεις.

Όταν το ακατάλληλο περιεχόμενο είναι απενεργοποιημένο, το ακατάλληλο περιεχόμενο (τραγούδια, τίτλοι και εξώφυλλο άλμπουμ) εξακολουθεί να είναι ορατό στα αποτελέσματα αναζήτησης και στις λίστες αναπαραγωγής, αλλά είναι γκριζαρισμένα, οπότε ένα άτομο δεν μπορεί να κάνει κλικ σε αυτά.

Επειδή η ρητή έκδοση είναι κλειδωμένη, σας εμφανίζεται η καθαρή έκδοση του τραγουδιού. Μόλις απενεργοποιήσετε αυτήν τη ρύθμιση, η ρητή έκδοση κάθε τραγουδιού θα πρέπει να είναι διαθέσιμη για ακρόαση.

Scroll to Top