Γιατί το Spotify αφαιρεί τραγούδια από τη λίστα αναπαραγωγής μου; (ΛΥΘΗΚΕ)

Εν ολίγοις: ορισμένα τραγούδια ενδέχεται να εμφανίζονται γκριζαρισμένα ή να αφαιρεθούν από τη λίστα αναπαραγωγής σας λόγω προβλημάτων αδειοδότησης με τον κάτοχο των δικαιωμάτων. Άλλες φορές, υπάρχει μια νέα έκδοση του τραγουδιού.

Ξοδέψατε μήνες δημιουργώντας την απόλυτη λίστα αναπαραγωγής στο Spotify, μόνο για να βρείτε μερικά τραγούδια που έχουν αφαιρεθεί από τη λίστα. Ενοχλητικό, το ξέρω. Εδώ είναι μερικοί λόγοι για τους οποίους συμβαίνει αυτό.

Έχετε συμπληρώσει το όριο τραγουδιών της λίστας αναπαραγωγής

Εάν έχετε παρατηρήσει ότι το Spotify αφαιρεί τραγούδια από τη λίστα αναπαραγωγής σας, μπορεί να είναι ότι έχετε φτάσει το όριο τραγουδιών της λίστας αναπαραγωγής ή πλησιάζετε έναν αριθμό κοντά στο όριο.

Το όριο των τραγουδιών που μπορείτε να προσθέσετε σε μια λίστα αναπαραγωγής Spotify είναι περίπου 10.000. Είναι πιθανό να υπερβείτε ελαφρώς αυτό το όριο, αλλά μπορεί να αντιμετωπίσετε προβλήματα όταν πλησιάζετε το όριο.

Τα διπλά τραγούδια δεν θα υπολογίζονται ως ένα τραγούδι αλλά ως ο αριθμός των φορών που έχουν αποθηκευτεί.

Λάβετε υπόψη ότι λόγω των τεχνικών περιορισμών της εφαρμογής Spotify, είναι πιθανό η εφαρμογή να δυσλειτουργεί όταν πλησιάζετε σε τόσο υψηλό βαθμό (περίπου 10.000 τραγούδια).

Δυστυχώς, αυτή τη στιγμή δεν είναι δυνατή η αύξηση ή η κατάργηση αυτού του ορίου.

Εάν πρόκειται για συλλογική λίστα αναπαραγωγής, κάποιος αφαίρεσε το τραγούδι

Να θυμάστε ότι όταν μια λίστα αναπαραγωγής Spotify είναι συνεργατική, οποιοσδήποτε έχει τον σύνδεσμο σε αυτήν θα μπορεί να προσθέσει ή να αφαιρέσει τραγούδια, οπότε πιθανότατα κάποιος άλλος τα αφαίρεσε.

Μια συλλογική λίστα αναπαραγωγής επιτρέπει στους φίλους ή/και στα μέλη της οικογένειάς σας να προσθέτουν, να αφαιρούν και να αναδιατάσσουν κομμάτια. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το τι μπορείτε ή δεν μπορείτε να κάνετε εδώ .

Το τραγούδι έχει αφαιρεθεί από τον κάτοχο των δικαιωμάτων

Τα τραγούδια σας δεν θα πρέπει να εξαφανίζονται από τις δικές σας λίστες αναπαραγωγής Spotify, ωστόσο, μερικές φορές τα κομμάτια αφαιρούνται για λόγους αδειοδότησης ή/και δικαιωμάτων.

Λάβετε υπόψη ότι ενώ το Spotify θέλει όλη τη μουσική του κόσμου, η διαθεσιμότητα των κομματιών μπορεί να διαφέρει με την πάροδο του χρόνου και μεταξύ χωρών, ανάλογα με τις άδειες από τους κατόχους δικαιωμάτων.

See also  Γιατί το Spotify λογοκρίνει τις λέξεις; (Εξήγηση)

Από τη στιγμή που ο κάτοχος θέλει να αφαιρεθεί το τραγούδι του, το Spotify δεν μπορεί να κάνει τίποτα άλλο από το να σεβαστεί την απόφασή του. Εάν συμβαίνει αυτό, το τραγούδι θα αφαιρεθεί επίσης από τη λίστα αναπαραγωγής σας.

Λάβετε υπόψη ότι το Spotify είναι μια πλατφόρμα όπου καλλιτέχνες και δημιουργοί προσθέτουν οι ίδιοι τα κομμάτια τους. Δεν είναι σαν το Spotify να επιλέγει και να επιλέγει ποιος καλλιτέχνης πρέπει να είναι στην πλατφόρμα. 

Επίσης, εάν ένα τραγούδι σε μια λίστα αναπαραγωγής είναι γκριζαρισμένο, είναι πιθανό οι συμφωνίες άδειας χρήσης με τον καλλιτέχνη ή/και τις δισκογραφικές εταιρείες ή την ιδιοκτησία των δικαιωμάτων να έχουν αλλάξει από τότε που τα προσθέσατε στη λίστα αναπαραγωγής σας.

Υπάρχει μια νέα έκδοση του τραγουδιού

Μερικές φορές η δισκογραφική ή ο κάτοχος ενός τραγουδιού μπορεί όχι μόνο να αφαιρέσει το τραγούδι από το Spotify αλλά να ανεβάσει μια νεότερη έκδοση του τραγουδιού στη θέση της παλιάς έκδοσης.

Με αυτόν τον τρόπο το παλιό τραγούδι δεν θα είναι πλέον ορατό στις λίστες αναπαραγωγής.

Μπορείτε να το ελέγξετε αναζητώντας τα τραγούδια που αφαιρέθηκαν από τη λίστα αναπαραγωγής σας στη βιβλιοθήκη Spotify. Εάν όντως συμβαίνει αυτό, θα μπορείτε να βρείτε τις νέες εκδόσεις μέσω της γραμμής αναζήτησης.

Θυμηθείτε ότι ορισμένα τραγούδια ενδέχεται να αφαιρεθούν από τη βιβλιοθήκη του Spotify λόγω προβλημάτων αδειοδότησης και ενδέχεται να εμφανίζονται γκριζαρισμένα ή να καταργηθούν εντελώς.

Υπάρχουν περιπτώσεις που αυτά τα τραγούδια προστίθενται ξανά στο Spotify με τον ίδιο τίτλο/έτος, αλλά επαναφορτώνονται ως άλλες εκδόσεις του τραγουδιού με νέα μεταδεδομένα και ένα νέο “Ημερομηνία Προσθήκης”. 

Τα τραγούδια δεν αφαιρούνται από τα τραγούδια που σας αρέσουν αν δεν τα έχετε ακούσει εδώ και πολύ καιρό.

Το Spotify αφαιρεί συνεχώς τραγούδια για να διατηρήσει την ποιότητα

Πρόσφατα, το Spotify πέρασε και αφαίρεσε έναν εκτιμώμενο αριθμό 750.000 τραγουδιών. Έχω δει πολλούς ανθρώπους να παραπονιούνται για αυτό και το βίωσα κι εγώ.

See also  Το Spotify Pay by Mobile δεν λειτουργεί; (Λύθηκε)

Ο λόγος είναι ότι τα εν λόγω τραγούδια χρησιμοποιούσαν ψεύτικες ροές ή/και bots για να ενισχύσουν τις ροές ή είχαν προβλήματα με την προβολή που έκαναν να φαίνεται σαν να χρησιμοποιούν ψεύτικες ροές και οπαδούς bot.

Με άλλα λόγια, το Spotify έχει το δικαίωμα να αφαιρέσει τραγούδια εάν έχει εντοπιστεί απάτη ροής (ψευδείς ροές) ή υπάρχει παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων (χρησιμοποιώντας beats άλλων).

Στην πραγματικότητα, το Spotify έχει αφαιρέσει το 7% των τραγουδιών που δημιουργήθηκαν με την υπηρεσία μουσικής Boomy που δημιουργείται από AI από τον ιστότοπό του για φερόμενη χρήση bots για την ενίσχυση του αριθμού ροής του.

Μερικά τέθηκαν πίσω επειδή δεν χρησιμοποιούσαν ψευδείς ενισχύσεις και ορισμένα τραγούδια αποκαταστάθηκαν από δισκογραφικές εταιρείες, αλλά πολλά από αυτά τα τραγούδια έχουν αφαιρεθεί εξ ολοκλήρου από την πλατφόρμα Spotify.

Αυτός είναι προφανώς ένας τεράστιος αριθμός τραγουδιών και μπορεί να είναι μέρος του λόγου για τον οποίο ορισμένα τραγούδια από τις λίστες αναπαραγωγής Spotify έχουν αφαιρεθεί. Απλώς έτσι είναι.

Το Spotify συχνά αφαιρεί τραγούδια και άλμπουμ από την πλατφόρμα του για να διατηρήσει την ποιότητά του ως υπηρεσία ροής μουσικής. Δυστυχώς, μπορούν να αφαιρέσουν κατά λάθος τραγούδια που είναι καλά.

Ενώ η εταιρεία δεν εξηγεί ποτέ ρητά τι συμβαίνει, τελικά πληρώνετε για άδεια ροής και όχι για δικά σας τραγούδια. Έτσι, οποιοδήποτε τραγούδι θα μπορούσε να αφαιρεθεί ανά πάσα στιγμή από τη λίστα αναπαραγωγής σας.

Εάν το θυμάστε αυτό και θυμάστε ότι είστε στο έλεος του Spotify, θα έχετε πολύ λιγότερη απογοήτευση στο μέλλον. Είναι απλώς μέρος του κόσμου ροής μουσικής.

Το Spotify διέγραψε τη λίστα αναπαραγωγής σας επειδή είναι πολύ δημοφιλής

Εντάξει, ακούστε με. Θα ακούγεται σαν μια μεγάλη θεωρία συνωμοσίας, αλλά υπάρχει πιθανότητα το Spotify να διέγραψε τη λίστα αναπαραγωγής σας επειδή έχει γίνει δημοφιλής και έχει ξεπεράσει τις δικές του λίστες αναπαραγωγής.

Ένας φίλος μου έχει playlist από το 2016. Έχει κερδίσει μεγάλη έλξη και κοντά στους χίλιους followers. Δυστυχώς, το Spotify του έστειλε πρόσφατα τα ακόλουθα σε ένα email:

«Διαπιστώσαμε ότι το παρακάτω περιεχόμενο παραβιάζει τις πολιτικές περιεχομένου μας και το καταργήσαμε. Ανατρέξτε στους Όρους και Προϋποθέσεις Χρήσης του Spotify για περισσότερες πληροφορίες.”

– Απάντηση μέσω email του Spotify

Το όνομα της λίστας αναπαραγωγής ονομάστηκε “Pop/Alternative”. Είχε μια βασική περιγραφή χωρίς προσβλητική γλώσσα και δεν περιλάμβανε καν προσαρμοσμένη εικόνα.

See also  Το Spotify δεν λειτουργεί στο Google Home; (Λύθηκε)

Ο φίλος μου πέρασε ώρες και το Spotify δεν ήταν καθόλου χρήσιμο.

Δεδομένων των συνθηκών, πιστεύει ότι η λίστα αναπαραγωγής του μπορεί να είναι άλλο ένα θύμα του Spotify που καταργεί λίστες αναπαραγωγής χρηστών παρόμοιες με τις δικές του λίστες αναπαραγωγής προκειμένου να ελέγχει το περιεχόμενο.

Ωστόσο, νομίζω ότι υπάρχουν δύο πιθανοί λόγοι για αυτό.

Ένας, ένας χρήστης ή αρκετοί χρήστες έχουν αναφέρει τη λίστα αναπαραγωγής ως προσβλητική, προφανώς για να προσπαθήσουν να φτάσουν το δικό τους υψηλότερο στα αποτελέσματα αναζήτησης. Δεύτερον, το Spotify πιστεύει ότι η λίστα αναπαραγωγής ανταγωνίζεται τη δική της.

Είτε έτσι είτε αλλιώς, αυτή είναι απλώς η θεωρία μου. Δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι είναι αλήθεια ή όχι. Παρακαλώ πάρτε το με λίγο αλάτι. Όπως έχω ξαναπεί, χρησιμοποιούμε το Spotify και πρέπει να τηρούμε τους κανόνες του.

Ζητήστε βοήθεια από την εξυπηρέτηση πελατών

Υπήρχε μια εποχή που το Spotify αφαίρεσε ένα τραγούδι από τη λίστα αναπαραγωγής μου. Χρειάστηκε να αφιερώσω περισσότερα από 30 λεπτά για να επαληθεύσω το όνομα του τραγουδιού γιατί μου έκανε συντροφιά για πολύ καιρό.

Έκανα λοιπόν ό,τι ήταν λογικό επικοινωνώντας με την εξυπηρέτηση πελατών του Spotify . Ένα μέλος του φόρουμ μου είπε ότι μπορούν να με βοηθήσουν να ανακτήσω μια συγκεκριμένη λίστα αναπαραγωγής σε μια συγκεκριμένη ημερομηνία.

Ευτυχώς, η υποστήριξη πελατών μπόρεσε να μου πει τι καταργήθηκε πρόσφατα από το εν λόγω playlist και εντοπίστηκε το τραγούδι που έψαχνα.

Νομίζω ότι το Spotify θα πρέπει να παρέχει μια επιλογή για την ενεργοποίηση του ιστορικού εκδόσεων για λίστες αναπαραγωγής. Είναι ωραίο να μπορώ να βλέπω πώς έχει αλλάξει το γούστο μου ή να ακούω ξανά τα τραγούδια αυτής της ομάδας/της σειράς.

Εάν συμφωνείτε με αυτήν την ιδέα, μπορείτε να ψηφίσετε εδώ .

Scroll to Top