Γιατί το Spotify ακούγεται άσχημα στο αυτοκίνητό μου; (Λύθηκε)

Εν ολίγοις: Το Spotify μπορεί να ακούγεται άσχημα στο αυτοκίνητό σας εάν έχει πρόσβαση στο μικρόφωνό σας. Απενεργοποιήστε τη λειτουργία “Hey Spotify”, ανακαλέστε την πρόσβαση στο μικρόφωνο και, στη συνέχεια, εκτελέστε μια καθαρή επανεγκατάσταση.

Έχετε συνειδητοποιήσει ότι το Spotify ακούγεται άσχημα στο αυτοκίνητό σας; Μην ανησυχείς, δεν είσαι μόνος. Ακολουθούν 5 από τους πιο συνηθισμένους λόγους για τους οποίους το Spotify ακούγεται παραμορφωμένο, ήσυχο, πνιχτό και χαμηλό στο αυτοκίνητό σας.

1. Χρησιμοποιείτε το CarPlay για να παίξετε το Spotify

Το Spotify ακούγεται υπέροχο με ακουστικά Bluetooth ή ηχεία iPhone, αλλά η ποιότητα ήχου είναι πολύ χαμηλή σε σχέση με το CarPlay. Είναι σαν η έξοδος ήχου να είναι αθόρυβη και σβησμένη.

Η Apple παρουσίασε το CarPlay το 2014 ως έναν τρόπο ενσωμάτωσης του iPhone και του ταμπλό ενός αυτοκινήτου. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, πάνω από το 80% των νέων αυτοκινήτων που πωλήθηκαν για να το υποστηρίξουν, δήλωσε η Apple το 2021 .

Δυστυχώς, πολλοί χρήστες του Spotify παραπονιούνται ότι η ποιότητα του ήχου είναι κακή στο CarPlay. Δείτε τι είχε να πει ένας χρήστης του CarPlay για την ποιότητα ήχου του Spotify στο αυτοκίνητό του:

«Έχω εγκαταστήσει μια κεντρική μονάδα Kenwood DMX 9707S στο αυτοκίνητό μου. Ο ήχος ακούγεται φανταστικός όταν χρησιμοποιείτε το YouTube, το Apple Music ή άλλες εφαρμογές. Αλλά, Spotify; Ακούγεται σαν χάος. Φαίνεται ότι το Spotify προσπαθεί να κάνει κάτι με το μικρόφωνό μου και αυτό ενεργοποιεί την κεντρική μονάδα να το αντιμετωπίζει σαν τηλεφωνική κλήση και όχι σαν μουσική/περιεχόμενο.”

– Χρήστης αυτοκινήτου Spotify

Αυτό που βρίσκω ενδιαφέρον είναι ότι το Spotify ακούγεται καλύτερα μέσω Bluetooth σε σύγκριση με το CarPlay, ενώ το Apple Music ακούγεται καλύτερα στο CarPlay σε σύγκριση με το Bluetooth.

Λύση: Απενεργοποιήστε τη δυνατότητα “Hey Spotify”.

Απενεργοποιήστε τη λειτουργία “Hey Spotify” εάν το Spotify ακούγεται κακό στο CarPlay. Πρέπει να απενεργοποιήσετε τα δικαιώματα μικροφώνου και πρέπει να απενεργοποιήσετε το “Hey Spotify” μέσα στην ίδια την εφαρμογή.

See also  Το Spotify δεν λειτουργεί στο Xbox; (Εδώ είναι η λύση)

Ανοίξτε την εφαρμογή και πατήστε το εικονίδιο με το γρανάζι για να μεταβείτε στις Ρυθμίσεις και, στη συνέχεια, πατήστε “Φωνητικές αλληλεπιδράσεις”. Μπορείτε να απενεργοποιήσετε το “Hey Spotify” ή να πατήσετε τα δικαιώματα μικροφώνου για να απενεργοποιήσετε πλήρως τη λειτουργία φωνής.

Φαίνεται ότι το Spotify διαθέτει μια λειτουργία παθητικής εκμάθησης που ζητά από το CarPlay να υποβαθμίσει τον ήχο για να επιτρέψει την “αποστολή και λήψη”. Μόλις απενεργοποιήσετε αυτήν τη δυνατότητα, το πρόβλημα επιλύεται.

2. Το Spotify χρειάζεται καθαρή επανεγκατάσταση

Μερικές φορές, το μόνο που χρειάζεστε είναι μια καθαρή επανεγκατάσταση. Είναι διαφορετικό από μια κανονική επανεγκατάσταση, επειδή μια καθαρή επανεγκατάσταση θα αφαιρέσει πρώτα τα παλιά προγράμματα οδήγησης και στη συνέχεια θα εγκαταστήσει τα νέα.

Πώς να καθαρίσετε την επανεγκατάσταση του Spotify στο iOS

 • Ανοίξτε το Spotify.
 • Πατήστε το εικονίδιο με το γρανάζι στην επάνω δεξιά γωνία.
 • Πατήστε Αποθήκευση και μετά Διαγραφή προσωρινής μνήμης.
 • Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις της συσκευής σας και, στη συνέχεια, πατήστε Γενικά.
 • Πατήστε Αποθήκευση iPhone.
 • Επιλέξτε Spotify από τη λίστα εφαρμογών.
 • Πατήστε Αποφόρτωση της εφαρμογής και επιβεβαιώστε.
 • Στη συνέχεια, πατήστε Διαγραφή εφαρμογής και επιβεβαιώστε.
 • Μόλις διαγραφεί η εφαρμογή, απενεργοποιήστε εντελώς τη συσκευή σας.
 • Περιμένετε μερικά λεπτά.
 • Πατήστε και κρατήστε πατημένο το κουμπί Επάνω (ή Πλαϊνό) μέχρι να ενεργοποιηθεί η οθόνη.
 • Ενεργοποιήστε ξανά τη συσκευή σας.
 • Εγκαταστήστε το Spotify από το App Store.

Πώς να καθαρίσετε την επανεγκατάσταση του Spotify στο Android

 • Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις του τηλεφώνου σας.
 • Επιλέξτε Εφαρμογές ή Εφαρμογές.
 • Επιλέξτε Διαχείριση εφαρμογών.
 • Βρείτε και επιλέξτε Spotify στη λίστα των εφαρμογών σας.
 • Πατήστε Διαγραφή δεδομένων.
 • Μεταβείτε στο Storage > Android > Data και διαγράψτε έναν φάκελο που ονομάζεται com.spotify.music.
 • Απενεργοποιήστε τη συσκευή σας.
 • Περιμένετε μερικά λεπτά.
 • Ενεργοποιήστε ξανά τη συσκευή σας.
 • Ανοίξτε το Google Play και εγκαταστήστε την εφαρμογή Spotify Music.
See also  Αναπαραγωγή Spotify Gapless (Επεξήγηση για αρχάριους)

Μετά από μια καθαρή επανεγκατάσταση, κάντε μια γρήγορη επανεκκίνηση στη συσκευή σας. Μόλις πραγματοποιήσετε μια καθαρή επανεγκατάσταση, η μουσική και τα podcast που έχετε κατεβάσει θα διαγραφούν και οι ρυθμίσεις σας θα επαναφερθούν στις προεπιλογές.

3. Το Spotify χρησιμοποιεί το μικρόφωνό σας

Εάν η μουσική που παίζεται από το Spotify εξακολουθεί να ακούγεται άσχημα μετά από μια καθαρή επανεγκατάσταση, δοκιμάστε να ανακαλέσετε την άδεια για το Spotify να χρησιμοποιεί το μικρόφωνο στη συσκευή σας.

Πώς να απενεργοποιήσετε την πρόσβαση στο μικρόφωνο του Spotify στο iOS

 1. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις του κινητού σας.
 2. Πατήστε Απόρρητο. 
 3. Πατήστε Μικρόφωνο.
 4. Θα βρείτε τη λίστα με τις εφαρμογές που έχουν πρόσβαση στο μικρόφωνό σας.
 5. Απενεργοποιήστε την πρόσβαση του Spotify στο μικρόφωνό σας.

Πώς να απενεργοποιήσετε την πρόσβαση στο μικρόφωνο του Spotify στο Android

 1. Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις στη συσκευή σας.
 2. Πατήστε Εφαρμογές.
 3. Πατήστε Spotify.
 4. Πατήστε Δικαιώματα.
 5. Επιλέξτε Να μην επιτρέπεται.

Μπορείτε επίσης να ελέγξετε την πρόσβαση στο μικρόφωνο του Spotify από τις ρυθμίσεις της εφαρμογής Spotify. Μόλις ανακαλέσετε την πρόσβαση του Spotify στο μικρόφωνό σας, η ποιότητα του ήχου στο αυτοκίνητό σας θα πρέπει να βελτιωθεί.

4. Η κανονικοποίηση ήχου είναι ενεργοποιημένη

Σύμφωνα με το Spotify , η κανονικοποίηση είναι μια λειτουργία που εξισορροπεί την ένταση μεταξύ απαλών και δυνατών τραγουδιών, δημιουργώντας μια πιο ομοιόμορφη εμπειρία ακρόασης. 

Με απλά λόγια, είναι η ρύθμιση που κανονικοποιεί την ένταση κάθε τραγουδιού στην εφαρμογή Spotify, ώστε να μην λαμβάνετε τραγούδια πιο δυνατά ή πιο αθόρυβα το ένα από το άλλο.

Πολλοί άνθρωποι συζητούν εάν πρέπει να ενεργοποιήσουν ή να απενεργοποιήσουν την κανονικοποίηση, αλλά από την εμπειρία μου, η ενεργοποίησή της μειώνει την ποιότητα του ήχου στο αυτοκίνητό μου (με δυσκολία νιώθω το μπάσο να κινεί το κάθισμά μου).

Λύση: απενεργοποιήστε την κανονικοποίηση

Εάν το Spotify ακούγεται άσχημα στο αυτοκίνητό σας (χαμηλή ένταση και σίγαση), απενεργοποιήστε την κανονικοποίηση. Η κανονικοποίηση της έντασης φαίνεται να προκαλεί τόσα πολλά προβλήματα συνολικά, ακόμη και όταν δεν βρίσκεστε στο αυτοκίνητο.

See also  Γιατί το Spotify χρειάζεται το μικρόφωνό μου; (Εξήγηση)

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με την κανονικοποίηση ήχου του Spotify εδώ .

5. Η ένταση του τηλεφώνου σας δεν έχει ρυθμιστεί στο μέγιστο

Μερικοί άνθρωποι δεν μεγιστοποιούν ποτέ την ένταση στο Spotify. Αυτό σημαίνει ότι η έξοδος ήχου που παράγεται από το Spotify δεν θα είναι η καλύτερη. Αντίθετα, ρυθμίστε την ένταση στο στερεοφωνικό του αυτοκινήτου σας.

Λύση: μεγιστοποιήστε την ένταση στο Spotify

Ένα πράγμα που μπορείτε να κάνετε για να αυξήσετε την ποιότητα του ήχου που έρχεται από το Spotify είναι να αυξήσετε την ένταση του τηλεφώνου σας στο μέγιστο και, στη συνέχεια, να προσαρμόσετε την ένταση από το στερεοφωνικό του αυτοκινήτου σας.

Αυτό επιτρέπει στο Spotify να παράγει τη μέγιστη απόδοση ήχου και να διασφαλίζει ότι η ποιότητα είναι στα καλύτερά της. Εάν δεν μεγιστοποιήσετε την ένταση του ήχου στο τηλέφωνο, η ποιότητα του ήχου δεν θα είναι η καλύτερη.

6. Το υλικολογισμικό της κεντρικής μονάδας δεν είναι ενημερωμένο

Κάθε στερεοφωνικό αυτοκινήτου έχει υλικολογισμικό. Εάν το υλικολογισμικό είναι παλιό, ενδέχεται να αντιμετωπίζετε προβλήματα ποιότητας ήχου κάθε φορά που ακούτε μουσική από την εφαρμογή Spotify.

Σύμφωνα με τον Crutchfield , το υλικολογισμικό είναι βασικά ο προγραμματισμός στο παρασκήνιο μιας συσκευής. Βοηθά μια συσκευή, σε αυτήν την περίπτωση, το στερεοφωνικό του αυτοκινήτου σας, να κάνει αυτό που υποτίθεται ότι πρέπει να κάνει.

Λύση: ενημερώστε το υλικολογισμικό του στερεοφωνικού αυτοκινήτου σας

Για να διατηρήσετε το στερεοφωνικό του αυτοκινήτου σας να λειτουργεί καλά, θα πρέπει να ενημερώσετε το υλικολογισμικό στην πιο πρόσφατη έκδοση. Καταχωρίστε την αγορά σας στον κατασκευαστή για να βεβαιωθείτε ότι έχετε ειδοποιηθεί για σημαντικές ενημερώσεις.

Scroll to Top