Γιατί οι τηλεοράσεις Vizio είναι τόσο φθηνές; (Εξήγηση)

Οι τηλεοράσεις Vizio είναι φθηνές. Μπορείτε να αγοράσετε μια Smart TV 50” 4K HDR για κάτω από $500 . Πώς είναι αυτό δυνατόν? Σε αυτό το άρθρο, θα μοιραστώ μαζί σας μερικούς από τους λόγους για τους οποίους οι τηλεοράσεις Vizio είναι τόσο φθηνές.

Μια τηλεόραση Vizio που δείχνει την ταινία Lion King στην οθόνη.

Οι τηλεοράσεις Vizio κατασκευάζονται σε χώρες του τρίτου κόσμου

Οι τηλεοράσεις Vizio είναι φθηνές επειδή η παραγωγή τους ανατίθεται σε χώρες με χαμηλότερο εργατικό κόστος.

Η Vizio κατασκευάζει τις τηλεοράσεις της στο Μεξικό, την Κίνα και το Βιετνάμ . Πιο συγκεκριμένα, η Vizio κατασκευάζει τα προϊόντα της βάσει συμφωνιών με κατασκευαστές πρωτότυπου σχεδιασμού (ODM) σε αυτές τις χώρες.

Ένας ODM (κατασκευαστής πρωτότυπου σχεδιασμού) είναι μια εταιρεία που παίρνει τις αρχικές προδιαγραφές μιας άλλης εταιρείας και κατασκευάζει το προϊόν με βάση τις προδιαγραφές σχεδιασμού.

Τα ODM επιτρέπουν σε εταιρείες όπως η Vizio να πωλούν προϊόντα χωρίς να σχεδιάζουν όλο το υλικό ή να επενδύουν σε ακριβά εργοστάσια.

Το ODM παρέχει την κατασκευή, αλλά εταιρείες όπως η Vizio διατηρούν συχνά τα δικαιώματα σχεδιασμού.

Η Vizio βασίζεται σε μεγάλο βαθμό σε αυτούς τους κατασκευαστές για την κατασκευή εξαρτημάτων για τις τηλεοράσεις τους, όπως πάνελ LCD και OLED, πολωτές, πλακέτες κυκλωμάτων, chipset κ.λπ.

Δεδομένου ότι η Vizio αναθέτει σε εξωτερικούς συνεργάτες την παραγωγή της, δεν χρειάζεται να επικεντρωθεί στην κατασκευή. Το μόνο που χρειάζεται να κάνει η Vizio είναι να εμπορεύεται και να διανέμει τα προϊόντα της. Έτσι, εταιρείες όπως η Vizio χρησιμοποιούν οφέλη από την αλυσίδα εφοδιασμού από άλλες χώρες για να μειώσουν το κόστος και να ενισχύσουν τα κέρδη.

Το Vizio βρίσκεται σε φάση επέκτασης

Επωνυμίες όπως η Vizio, η TCL και η Hisense είναι νεότερες στην αγορά. Σε αντίθεση με τις καθιερωμένες μάρκες, πρέπει να αυξήσουν τη βάση των πελατών τους από νωρίς.

See also  Γιατί οι τηλεοράσεις TCL είναι τόσο φθηνές; (Εξήγηση)

Για να προσελκύσουν πελάτες, δέχονται μικρότερα κέρδη αντί να τα μεγιστοποιούν. Χωρίς αυτήν την προσέγγιση, οι πιθανότητές τους να κερδίσουν την αναγνώριση της επωνυμίας πέφτουν.

Σε μια συνέντευξη στο podcast του Verge , ο chief technology officer της Vizio, Bill Baxter, ισχυρίζεται ότι «αυτή είναι μια άθλια επιχείρηση» και «είναι μια βιομηχανία περιθωρίου 6%.

Η κύρια στρατηγική δεν είναι να κερδίζετε χρήματα από τις πωλήσεις της τηλεόρασης. Οι σημερινές μάρκες Smart TV τιμολογούν τις τηλεοράσεις για να καλύψουν το κόστος. Κερδίζουν μετά την πώληση της τηλεόρασης.

Αυτό με φέρνει στο επόμενο σημείο μου…

Τα κέρδη της Vizio έρχονται μετά την αγορά της τηλεόρασης

Επωνυμίες όπως η Vizio δεν μπορούν να τιμολογήσουν πολύ υψηλές τις τηλεοράσεις τους. Για να ανταγωνιστεί, η Vizio τιμολογεί τις τηλεοράσεις της μόνο για να καλύψει το κόστος. Δεν χρειάζεται να κερδίζουν από κάθε πώληση τηλεόρασης. Πως? Δημιουργία εσόδων μετά την αγορά.

Οι τηλεοράσεις Vizio έχουν χαμηλή τιμή. Τα κέρδη τους προέρχονται από τη συλλογή δεδομένων, τις διαφημίσεις και τις πωλήσεις περιεχομένου. Όταν παρακολουθείτε τηλεόραση, το Vizio συλλέγει και πουλά τα δεδομένα σας. Κερδίζουν επίσης από διαφημίσεις που εμφανίζονται στις τηλεοράσεις τους.

Οι έξυπνες τηλεοράσεις Vizio προσφέρουν απευθείας ροή εκπομπών και ταινιών.

Αυτό οφείλεται στο σύστημα SmartCast με Chromecast και Apple AirPlay. Με μια αγορά Vizio TV, έχετε πρόσβαση σε εφαρμογές όπως Apple TV+, Disney+ και άλλες στην πλατφόρμα τους.

Όσο περισσότερο παρακολουθείτε, τόσο περισσότερα κερδίζει το Vizio από αυτές τις εφαρμογές. Οι περισσότερες τηλεοράσεις σήμερα, συμπεριλαμβανομένης της Vizio, είναι «έξυπνες» με internet, διαφημίσεις και ενσωματωμένη ροή. Γι’ αυτό και η τιμή τους είναι χαμηλή.

Η Vizio τοποθετείται ως οικονομικό εμπορικό σήμα

Ένας άλλος λόγος που οι τηλεοράσεις Vizio είναι προσιτές είναι η στρατηγική αγοράς τους.

See also  Είναι οι μικρότερες τηλεοράσεις καλύτερες για παιχνίδια; (Επεξήγηση για αρχάριους)

Το Vizio δεν ανταγωνίζεται premium μάρκες όπως η Sony και η LG. Στοχεύουν στην αγορά μεσαίας κατηγορίας, ξεχωρίζοντας με την τιμή και όχι με τα χαρακτηριστικά.

Το Vizio προσφέρει ποιότητα και χαρακτηριστικά παρόμοια με μάρκες premium αλλά σε χαμηλότερη τιμή. Για παράδειγμα, η σειρά M έχει όλα όσα χρειάζεστε για παιχνίδια .

Σύμφωνα με τα στοιχεία του CNBC για το 2021 , περίπου το 50% του πληθυσμού των ΗΠΑ ανήκει στη μεσαία τάξη.

Νομίζω ότι η στρατηγική αγοράς της Vizio είναι έξυπνη. Εστιάζοντας στην αγορά μεσαίας κατηγορίας, προσφέρουν προσιτές τηλεοράσεις υψηλής ποιότητας σε καταναλωτές που δεν θέλουν να ξοδέψουν πολλά.

Οι τηλεοράσεις Vizio δεν έχουν όλες τις καμπάνες και τις σφυρίχτρες

Η Vizio πουλά τηλεοράσεις σε χαμηλότερες τιμές, μειώνοντας επιπλέον δυνατότητες και χρησιμοποιώντας αξεσουάρ χαμηλότερης ποιότητας. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να αποκτήσετε ένα φθηνότερο τηλεχειριστήριο και έναν πιο αδύναμο επεξεργαστή.

Έχω δοκιμάσει μερικές τηλεοράσεις Vizio στη ζωή μου. Έχω παρατηρήσει ιδιαίτερα μια διαφορά στην ποιότητα του τηλεχειριστηρίου σε σύγκριση με ακριβότερες μάρκες όπως η Samsung και η Sony.

Η διεπαφή χρήστη (UI) στις τηλεοράσεις Vizio δεν είναι πάντα ομαλή. Έχω παρατηρήσει περιστασιακές επιβραδύνσεις στη διεπαφή SmartCast. Ωστόσο, τα περισσότερα από αυτά τα ζητήματα μπορούν να επιλυθούν με μια ενημέρωση υλικολογισμικού.

Πιστεύω ότι το Vizio στοχεύει να κάνει τις τηλεοράσεις προσβάσιμες σε όλους. Ενδέχεται να στερούνται ορισμένα premium χαρακτηριστικά, αλλά προσφέρουν καλή αξία για την τιμή .

Ανταγωνισμός στον τηλεοπτικό κλάδο

Σε μια προσπάθεια να κλέψουν πελάτες από τους ανταγωνιστές τους ή να κερδίσουν μερίδιο αγοράς, οι εταιρείες μειώνουν τις τιμές των προϊόντων και των υπηρεσιών τους. Αυτό είναι αυτό που είναι γνωστό ως πόλεμος τιμών .

See also  Είναι καλές και αξιόπιστες οι τηλεοράσεις Element; (Ειλικρινής κριτική)

Οι τηλεοράσεις Vizio είναι γνωστό ότι είναι προσιτές, αλλά η μάρκα αντιμετωπίζει σκληρό ανταγωνισμό. Πολλές μάρκες οικονομικών τηλεοράσεων, όπως η Hisense, η RCA και η Insignia, διεκδικούν μερίδιο αγοράς.

Όλες αυτές οι μάρκες ανταγωνίζονται τη Vizio. Σε βιομηχανίες με έντονο ανταγωνισμό, οι πόλεμοι τιμών είναι συνηθισμένοι. Οι ανταγωνιστές έχουν κίνητρο να μειώσουν τις τιμές για μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς.

Εάν μια μάρκα όπως το Insignia μειώσει τις τιμές της τηλεόρασής της, η Vizio μπορεί επίσης να ρίξει τις τιμές, καθώς ανταγωνίζονται στην ίδια αγορά.

Αυτά είναι προφανώς καλά νέα για τους καταναλωτές, καθώς μπορούν να αγοράσουν έξυπνες τηλεοράσεις σε προσιτές τιμές. Στην πραγματικότητα, ορισμένες τηλεοράσεις Vizio έχουν τιμή κάτω από 200 $ , κάτι που είναι εντυπωσιακό.

Scroll to Top