Γιατί οι τηλεοράσεις TCL είναι τόσο φθηνές; (Εξήγηση)

Οι τηλεοράσεις TCL είναι γνωστές ως αξιόπιστες παρά τις φθηνές τιμές τους. Αλλά γιατί είναι τόσο προσιτά; Σε αυτό το άρθρο, θα εξηγήσω μερικούς από τους λόγους για τους οποίους οι τηλεοράσεις TCL είναι τόσο φθηνές.

Μια τηλεόραση TCL που δείχνει το παιχνίδι Call of Duty Vanguard στην οθόνη.

 

1. Η TCL κατασκευάζει τα δικά της εξαρτήματα τηλεόρασης

Ένας μεγάλος λόγος για τον οποίο οι τηλεοράσεις TCL είναι τόσο φθηνές είναι ότι η TCL είναι ένας κορυφαίος προμηθευτής πάνελ παγκοσμίως.

Δεν έχουν μεσάζοντες που τους «φορτώνουν» για ανταλλακτικά καθώς φτιάχνουν πολλά δικά τους. Η TCL λαμβάνει τα περισσότερα πάνελ τηλεοράσεων LCD από την εταιρεία της, την CSOT, η οποία είναι κορυφαία εταιρεία κατασκευής πάνελ.

Στην πραγματικότητα, το νεότερο εργοστάσιο πάνελ τους είναι τεράστιο, και καλύπτει πάνω από 11 εκατομμύρια πόδια² . Είναι σχεδόν 260 στρέμματα. Η TCL διαμορφώνει επίσης τα δικά της ντουλάπια, παράγει τις δικές της πλακέτες και ακόμη και τα δικά της προγράμματα οδήγησης ηχείων.

Η TCL μπορεί να μειώσει το κόστος παραγωγής τηλεόρασης. Ορισμένες μάρκες, όπως η Sony και η Samsung, αγοράζουν πάνελ αντί να κατασκευάζουν δικά τους. Ο έλεγχος της TCL στην παραγωγή της επιτρέπει στην εταιρεία να εξοικονομήσει χρήματα για εσάς.

Αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους οι τηλεοράσεις TCL είναι πολύ φθηνές.

2. Το TCL βρίσκεται σε φάση επέκτασης

Μάρκες όπως η Samsung, η Sony και η LG είναι ήδη γνωστές για την ποιότητα.

Οι μάρκες όπως η TCL, η Vizio και η Hisense είναι νέες. Εστιάζουν στο να αποκτήσουν περισσότερους πελάτες τώρα, όχι μόνο στα κέρδη. Για να προσελκύσουν αγοραστές, αυτές οι νέες μάρκες δέχονται χαμηλότερα κέρδη.

3. Η TCL τοποθετείται ως οικονομικό εμπορικό σήμα

Οι επωνυμίες συχνά τοποθετούνται δείχνοντας πώς διαφέρουν από τους ανταγωνιστές. Για την TCL, είναι ξεκάθαρο ότι στοχεύουν να θεωρηθούν ως επωνυμία «οικονομικής τηλεόρασης».

See also  Είναι οι τηλεοράσεις RCA καλές και αξιόπιστες; (Ειλικρινής κριτική)

Οι άνθρωποι συχνά λένε ότι πληρώνετε για την επωνυμία.

Για παράδειγμα, η Sony χρεώνει πάντα περισσότερα λόγω της επωνυμίας της, όπως ακριβώς κάνει το Polo για τα πουκάμισα και το Bose για τον ήχο. Η TCL θέλει να είναι μια προσιτή επιλογή.

Σύμφωνα με το CNBC , το 2021, περίπου το 50% του πληθυσμού των ΗΠΑ ήταν μεσαία τάξη. Ως επωνυμία οικονομικής τηλεόρασης, η TCL προσελκύει περισσότερους αγοραστές και έχει λιγότερους αντιπάλους από κολοσσούς όπως η Samsung και η Sony.

4. Το TCL κρατά τα πράγματα απλά

Με την χαμηλότερη τιμή των τηλεοράσεων τους, μειώνουν την ποιότητα των αξεσουάρ και παρακάμπτουν ορισμένες λειτουργίες. Για παράδειγμα, τα τηλεχειριστήρια μπορεί να είναι φθηνότερα και οι επεξεργαστές μπορεί να είναι λιγότερο ισχυροί.

Έχω αγοράσει αρκετές τηλεοράσεις TCL στη ζωή μου. Κάτι που αξίζει να παρατηρήσετε είναι η διαφορά στην ποιότητα του τηλεχειριστηρίου και στην ανταπόκριση της διεπαφής χρήστη (UI).

Η τηλεόρασή μου TCL Roku λειτουργεί καλά για σχεδόν 2 χρόνια. Ωστόσο, μερικές φορές παρατηρώ επιβραδύνσεις στη διεπαφή Roku. Η επιβράδυνση βελτιώνεται με μια ενημέρωση υλικολογισμικού.

Προσωπικά δεν με ενοχλούν αυτές οι μικρές διαφορές στην ποιότητα, αλλά αν είστε κάποιος που δεν του αρέσουν τα αργά ή καθυστερημένα μενού, θα προτιμούσατε μια πιο ακριβή τηλεόραση.

5. Ο ποιοτικός έλεγχος δεν είναι τόσο αυστηρός όσο οι μεγαλύτερες μάρκες

Δεδομένου ότι η TCL στοχεύει στην τιμολόγηση του προϋπολογισμού, ο ποιοτικός έλεγχος ενδέχεται να μην είναι τόσο αυστηρός όσο οι μάρκες τηλεοράσεων υψηλής τιμής. Για παράδειγμα, εάν η Samsung βρει ελαττωματικές 200 από τις 2.000 τηλεοράσεις, η TCL μπορεί να επισημάνει μόνο 100 σε παρόμοια παρτίδα.

See also  Πώς να σαρώσετε κανάλια τόσο σε παλαιότερες όσο και σε Android Philips TV

Έτσι, σε σύγκριση με τη Samsung, η TCL μπορεί να πουλήσει επιπλέον 100 τηλεοράσεις από μια τέτοια παρτίδα.

Μην με παρεξηγείτε. Οι τηλεοράσεις TCL είναι εξαιρετικές, ειδικά η σειρά 6, η οποία είναι εξαιρετική για παιχνίδια. Ωστόσο, με το TCL, υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα να αποκτήσετε μια ελαττωματική μονάδα από ότι με ακριβότερες μάρκες.

6. Αποτελεσματική παραγωγή χάρη σε επενδύσεις πολλών δισεκατομμυρίων

Η TCL κατέχει το μεγαλύτερο εργοστάσιο συσκευών στον κόσμο, μαζί με πολλές άλλες μεγάλες εγκαταστάσεις παραγωγής. Η κλίμακα των εργασιών τους επεκτάθηκε με επενδύσεις πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Μέχρι σήμερα, η TCL έχει επενδύσει πάνω από 30 δισεκατομμύρια δολάρια σε υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις όπου μπορούν να δημιουργήσουν καινοτόμες τεχνολογίες οθόνης και να αναπτύξουν νέες μεθόδους παραγωγής για τηλέφωνα και τηλεοράσεις.

Μόνο το 2022, η TCL παρήγαγε πάνω από 40 εκατομμύρια τηλέφωνα, σχεδόν 10 εκατομμύρια κλιματιστικά και περισσότερες από 30 εκατομμύρια τηλεοράσεις παγκοσμίως.

Οι επενδύσεις αυτές επέτρεψαν την εκτεταμένη παραγωγή τους.

Η ανάπτυξή τους αναμένεται να συνεχιστεί. Από τις αρχικές της επενδύσεις, η TCL μπορεί να υιοθετήσει πιο αποτελεσματικές μεθόδους παραγωγής, επιτρέποντάς της να παράγει ακόμη περισσότερες τηλεοράσεις.

Παράγοντας τηλεοράσεις με χαμηλότερο κόστος, μπορούν να τις πουλήσουν σε ανταγωνιστικές τιμές. Με τα αυξημένα έσοδα, μπορούν να επανεπενδύσουν στη βελτίωση των εγκαταστάσεων τους.

Αυτός ο κύκλος ανάπτυξης και επανεπένδυσης συνεχίζεται.

7. Η TCL βγάζει χρήματα αφού πάρετε την τηλεόραση στο σπίτι

Οι τιμές των τηλεοράσεων έχουν μειωθεί με τα χρόνια, επειδή οι κατασκευαστές έχουν βρει άλλους τρόπους για να επωφεληθούν αφού αγοράσετε τα προϊόντα τους. Κερδίζουν χρήματα από τα δεδομένα που συλλέγουν μόλις αρχίσετε να χρησιμοποιείτε την τηλεόραση.

Αντί να βασίζονται αποκλειστικά στα έσοδα από τις φυσικές πωλήσεις τηλεόρασης, εταιρείες όπως η TCL συλλέγουν πληροφορίες σχετικά με τα μοτίβα προβολής σας για να τις πουλήσουν σε διαφημιστές.

See also  Γιατί οι τηλεοράσεις RCA είναι τόσο φθηνές; (Εξήγηση)

Σήμερα, οι περισσότερες τηλεοράσεις στην αγορά είναι smart TV. Η TCL παράγει τόσο έξυπνες όσο και παραδοσιακές τηλεοράσεις. Τα έξυπνα μοντέλα τους υποστηρίζουν πλατφόρμες όπως το Roku TV και το Smart Google TV.

Οι έξυπνες τηλεοράσεις μπορούν να μεταδίδουν περιεχόμενο από υπηρεσίες όπως το Netflix, το Amazon και το Hulu και μπορούν επίσης να συλλέγουν δεδομένα σχετικά με τις συνήθειες προβολής σας, όπως ποιες εκπομπές παρακολουθείτε και πόσο συχνά.

Το TCL παρέχει αυτά τα δεδομένα στους διαφημιστές, επιτρέποντας ακριβή στόχευση με βάση τα ενδιαφέροντα των θεατών. Αυτή η συλλογή δεδομένων γενικά δεν συνδέεται με προσωπικά στοιχεία.

Ωστόσο, αυτή η πρακτική συμβάλλει στις χαμηλότερες τιμές των τηλεοράσεων TCL. Οι κατασκευαστές τηλεοράσεων μπορούν να αντέξουν οικονομικά να μειώσουν τις τιμές, γνωρίζοντας ότι το κύριο κέρδος τους έρχεται όταν χρησιμοποιείτε την τηλεόραση στο σπίτι.

Scroll to Top