Γιατί οι τηλεοράσεις RCA είναι τόσο φθηνές; (Εξήγηση)

Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί οι τηλεοράσεις RCA είναι τόσο φθηνές;

Ανακαλύψτε τους παράγοντες που διαμορφώνουν την τιμολόγησή τους, από τοποθεσίες παραγωγής και έξυπνες λειτουργίες έως τον ανταγωνισμό του κλάδου και την εξελισσόμενη αγορά της τηλεόρασης.

Ανακαλύψτε πώς η RCA διατηρεί το ανταγωνιστικό της πλεονέκτημα σε ένα ταχέως μεταβαλλόμενο τοπίο.

Μια εικόνα ενός 55" Τηλεόραση RCA.

1. Οι τηλεοράσεις RCA κατασκευάζονται κυρίως στην Κίνα

Οι τηλεοράσεις RCA είναι φθηνές επειδή κατασκευάζονται στην Κίνα, όπου το κόστος εργασίας είναι χαμηλότερο. Η έρευνά μου δείχνει ότι οι περισσότερες τηλεοράσεις RCA κατασκευάζονται στην Κίνα. Μερικά κατασκευάζονται στο Μεξικό, αλλά σχεδόν όλα προέρχονται από την Ασία.

Όσον αφορά τα ηλεκτρονικά είδη, οι περισσότερες μάρκες αναθέτουν την παραγωγή τους στην Κίνα λόγω του χαμηλού κόστους εργασίας και της τεράστιας δεξαμενής εργασίας. Οι τηλεοράσεις RCA δεν διαφέρουν.

Οι επιχειρηματικές πρακτικές έχουν αλλάξει γρήγορα στην Κίνα. Η βιομηχανική παραγωγή στην Κίνα βασίζεται σε ένα δίκτυο προμηθευτών, κατασκευαστών, διανομέων και πρακτορείων.

Όλοι αυτοί οι παίκτες συνεργάζονται και ανταγωνίζονται, καθιστώντας την ηλεκτρονική παραγωγή στην Κίνα πολύ αποτελεσματική. Εταιρείες όπως η RCA χρησιμοποιούν την αποτελεσματική αλυσίδα εφοδιασμού της Κίνας για να μειώσουν το κόστος και να ενισχύσουν τα κέρδη.

2. Η RCA βγάζει χρήματα αφού πάρετε την τηλεόραση στο σπίτι

Οι τιμές της τηλεόρασης έχουν πέσει τα τελευταία χρόνια. Οι κατασκευαστές τηλεοράσεων, όπως η RCA, βλέπουν τώρα ότι αποκομίζεται μεγαλύτερο κέρδος όταν παρακολουθείτε στο σπίτι.

Οι κατασκευαστές δεν βασίζονται μόνο στις πωλήσεις της τηλεόρασης. Η RCA, για παράδειγμα, μπορεί να παρακολουθεί και να πουλά τα δεδομένα προβολής σας σε διαφημιστές. Βγάζουν χρήματα όταν παρακολουθείς.

Σχεδόν όλες οι τηλεοράσεις που πωλούνται τώρα είναι smart TV. Η RCA πουλά και τους δύο τύπους: έξυπνο και μη έξυπνο.

See also  Πού κατασκευάζονται οι τηλεοράσεις RCA; (Ελέγξαμε)

Οι έξυπνοι χρησιμοποιούν Roku TV ή το WebOS της LG. Και οι δύο πλατφόρμες σάς επιτρέπουν να έχετε πρόσβαση σε υπηρεσίες όπως Netflix, Amazon, Hulu, HBO, CBS και Sling TV.

Η λειτουργία smart TV σάς επιτρέπει να έχετε πρόσβαση σε περιεχόμενο από διάφορες υπηρεσίες. Οι έξυπνες τηλεοράσεις συγκεντρώνουν δεδομένα σχετικά με τις συνήθειες των θεατών: ποιος παρακολουθεί, συχνότητα και διάρκεια. Αυτά τα δεδομένα είναι αυτό που λαχταρούν οι διαφημιστές.

Η RCA δίνει αυτά τα δεδομένα θεατών στους διαφημιστές. Αυτό βοηθά στη στόχευση διαφημίσεων που μπορεί να αρέσουν στους θεατές. Δεδομένου ότι αυτά τα δεδομένα δεν συνδέονται συχνά με προσωπικές πληροφορίες, είναι ένας λόγος για τον οποίο οι τηλεοράσεις RCA κοστίζουν λιγότερο.

3. Οι τιμές της οθόνης LCD έχουν γίνει φθηνότερες

Ένας άλλος λόγος για τον οποίο οι τηλεοράσεις RCA είναι τόσο προσιτές οφείλεται στην πτώση της τιμής των πάνελ LCD. Οι τιμές πάνελ τηλεόρασης LCD για μεγέθη όπως 43 ιντσών έως 65 ιντσών μειώθηκαν έως και 3% τον Φεβρουάριο του 2022.

Υπάρχει επιβεβαίωση ότι η τιμή των πάνελ LCD συνέχισε να μειώνεται τα τελευταία χρόνια.

Η πτώση της τιμής οφείλεται στην υπερπροσφορά πάνελ LCD και οι τιμές θα σταθεροποιηθούν όταν η προσφορά ταιριάζει με τη ζήτηση.

Υπάρχουν επίσης αναφορές ότι η Samsung σχεδιάζει να μειώσει τον αριθμό των οθονών τηλεόρασης που παραγγέλνει. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να υπάρχουν πλεονάζουσες οθόνες που οι κατασκευαστές θέλουν να πουλήσουν φτηνά.

Λόγω των μειώσεων των παραγγελιών, οι κατασκευαστές οθονών LCD μείωσαν την παραγωγή, γεγονός που πιθανότατα οδηγεί σε πλεόνασμα οθονών.

4. Περισσότερος ανταγωνισμός για RCA

Οι εταιρείες μειώνουν τις τιμές των προϊόντων ή των υπηρεσιών τους με στόχο να κλέψουν πελάτες από τους ανταγωνιστές τους ή να κερδίσουν μερίδιο αγοράς. Αυτό ονομάζεται πόλεμος τιμών.

See also  Είναι οι τηλεοράσεις Hisense καλές για παιχνίδια; (Ειλικρινής κριτική)

Οι τηλεοράσεις RCA είναι γνωστές για την προσιτή τιμή τους, αλλά αντιμετωπίζουν σκληρό ανταγωνισμό από μάρκες οικονομικών τηλεοράσεων όπως η Sceptre, η TCL και η Hisense. α>

Είναι σύνηθες να βλέπουμε πολέμους τιμών σε βιομηχανίες με έντονο ανταγωνισμό και πολλά συγκρίσιμα προϊόντα. Υπάρχει ένα κίνητρο για έναν ανταγωνιστή να μειώσει τις τιμές για να κερδίσει μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς.

Αν Η Hisense μειώσει τις τιμές της τηλεόρασης, η RCA, που δραστηριοποιείται στην ίδια θέση, συχνά αισθάνεται υποχρεωμένη να κάνει το ίδιο. Αυτά είναι εξαιρετικά νέα για τους καταναλωτές, καθώς σημαίνει πιο προσιτές έξυπνες τηλεοράσεις.

Στην πραγματικότητα, ορισμένες τηλεοράσεις RCA έχουν τιμές λίγο κάτω από 200 $, ένα εξαιρετικά χαμηλό κόστος.

5. Οι τηλεοράσεις γίνονται φθηνότερες

Οι τηλεοράσεις δεν είναι πλέον πολυτέλεια. Οι τηλεοράσεις έχουν εξελιχθεί από σαν έπιπλα σε απλά ένα άλλο κομμάτι της τεχνολογίας.

Ενώ οι τιμές πολλών προϊόντων αυξάνονται, οι τιμές της τηλεόρασης στην πραγματικότητα πέφτουν. Σύμφωνα με το Statista, η μέση τιμή της τηλεόρασης μειώνεται συνεχώς από το 2013.

Το 2021, η τιμή μειώθηκε σε περίπου 330 δολάρια ΗΠΑ. Αυτή η τάση θα συνεχιστεί και μέχρι το 2026 η μέση τιμή μιας τηλεόρασης θα έχει μειωθεί σε περίπου 292,71 δολάρια ΗΠΑ.

Το Γραφείο Στατιστικών Εργασίας των ΗΠΑ αναφέρει ότι οι τιμές της τηλεόρασης το 2023 είναι 99,24% χαμηλότερες από το 1950, μια διαφορά περίπου 992,43 $.

Με απλά λόγια, μια τηλεόραση με τιμή 1.000 $ το 1950 θα ήταν μόλις 7,57 $ το 2023. Αυτό αντιπροσωπεύει ένα ετήσιο ποσοστό αποπληθωρισμού 6,47% από το 1950 έως το 2023.

Καθώς η βιομηχανία της τηλεόρασης μειώνει τις τιμές, η RCA πρέπει επίσης να μειώσει τις τιμές της τηλεόρασης.

See also  Είναι καλές και αξιόπιστες οι τηλεοράσεις Element; (Ειλικρινής κριτική)
Scroll to Top