Γιατί μπορώ να επιλέξω τραγούδια στο Spotify χωρίς Premium;

Εν ολίγοις: Είτε ακούτε Spotify στον υπολογιστή σας είτε ακούτε μία από τις 15 επιλεγμένες λίστες αναπαραγωγής του Spotify. Ακόμη και χωρίς το Premium, μπορείτε να επιλέξετε και να παραλείψετε τραγούδια όσο θέλετε.

Γνωρίζετε ότι οι δωρεάν χρήστες του Spotify περιορίζονται στην τυχαία αναπαραγωγή τραγουδιών, επομένως μπορεί να αποτελεί έκπληξη όταν μπορείτε να επιλέξετε τραγούδια στο Spotify χωρίς Premium. Ας το συζητήσουμε.

Μπορείτε να επιλέξετε τραγούδια στο Spotify Free;

Στην εφαρμογή για κινητά, δεν μπορείτε να επιλέξετε ένα συγκεκριμένο τραγούδι για αναπαραγωγή με τη δωρεάν έκδοση. Μπορείτε να επιλέξετε μόνο ένα άλμπουμ ή μια λίστα αναπαραγωγής, αλλά τα τραγούδια ανακατεύονται για εσάς.

Ο μόνος τρόπος που μπορείτε να επιλέξετε τραγούδια στο Spotify δωρεάν είναι ακούγοντας από υπολογιστή (αλλά θα βλέπετε διαφημίσεις) ή ακούγοντας μία από τις 15 επιμελημένες λίστες αναπαραγωγής του Spotify στην ενότητα “Made for You”.

Μπορείτε να παραλείψετε τραγούδια στο Spotify Free;

Στην εφαρμογή για κινητά, μπορείτε να παραλείψετε μόνο έξι τραγούδια την ώρα με τη δωρεάν έκδοση. Με την έκδοση Premium, ωστόσο, μπορείτε να παραλείψετε όσα τραγούδια θέλετε.

Γιατί μπορώ να επιλέξω τραγούδια στο Spotify χωρίς Premium;

Ανοίγεις το Spotify μια μέρα και συνειδητοποιείς ότι μπορείς να επιλέξεις τραγούδια χωρίς συνδρομή Premium. Ακολουθούν 4 λόγοι για τους οποίους μπορείτε να επιλέξετε τραγούδια στο Spotify χωρίς Premium.

1. Ακούτε σε επιτραπέζιο υπολογιστή ή υπολογιστή

Ακούτε Spotify στον υπολογιστή σας; Αν ναι, τότε είναι ο λόγος που μπορείτε να επιλέξετε τραγούδια χωρίς Premium. Μπορείτε να επιλέξετε τραγούδια ακόμα και με τη δωρεάν έκδοση στην επιφάνεια εργασίας σας.

Η μόνη διαφορά μεταξύ του Spotify Free και του Premium σε επιτραπέζιο υπολογιστή είναι οι διαφημίσεις.

See also  Σημασία Spotify Automix (Επεξήγηση για αρχάριους)

Το Spotify Premium στην επιφάνεια εργασίας δεν έχει διαφημίσεις. Η δωρεάν έκδοση σάς επιτρέπει να κάνετε τα πάντα στο Premium, αλλά θα βλέπετε διαφημίσεις banner και διαφημίσεις που παίζονται μία φορά κάθε 30 λεπτά .

Το κατάλαβα όταν κατέβασα το Spotify στον υπολογιστή μου και συνδέθηκα στον λογαριασμό μου, ο οποίος είχε όλα τα τραγούδια μου αποθηκευμένα από το τηλέφωνό μου. Μπορώ ελεύθερα να παραλείψω και να παίξω όποιο τραγούδι θέλω χωρίς Premium. 

Μερικοί άνθρωποι μπόρεσαν επίσης να απολαύσουν τα προνόμια Premium ενώ άκουγαν τη δωρεάν έκδοση του Spotify στα tablet και τα iPad τους. Υποθέτω ότι τα tablet λειτουργούν σαν επιτραπέζιες συσκευές.

2. Ακούτε την επιλεγμένη λίστα αναπαραγωγής του Spotify

Ένα από τα προνόμια της χρήσης της δωρεάν έκδοσης Spotify είναι οι λίστες αναπαραγωγής κατά παραγγελία . 

Όταν χρησιμοποιείτε για πρώτη φορά τη δωρεάν έκδοση, σας ενθαρρύνουμε να επιλέξετε 5 ή περισσότερους καλλιτέχνες που σας αρέσουν, ώστε το Spotify να μάθει περισσότερα για τους αγαπημένους σας καλλιτέχνες, τραγούδια και είδος.

Από εκεί, το Spotify χρησιμοποιεί τα δεδομένα από το γούστο σας για να σας παρουσιάσει 15 εξατομικευμένες και επιμελημένες λίστες αναπαραγωγής. Κάθε χρήστης θα πάρει κάτι διαφορετικό.

Όταν ακούτε μια από τις 15 επιμελημένες λίστες αναπαραγωγής του Spotify, μπορείτε να αναπαράγετε τραγούδια με οποιαδήποτε σειρά και να παραλείψετε όσο θέλετε, ακόμα κι αν χρησιμοποιείτε τη δωρεάν έκδοση του Spotify.

Αυτές περιλαμβάνουν δημοφιλείς λίστες αναπαραγωγής σύνταξης και λίστες αναπαραγωγής αλγοριθμικά προσαρμοσμένες στις προτιμήσεις ακρόασης σας, όπως Daily Mix, Discover Weekly και Release Radar.

Μπορείτε να βρείτε αυτές τις λίστες αναπαραγωγής στην ενότητα “Made for You” στην “Αρχική σελίδα”.

See also  Το Spotify δεν λειτουργεί σε δεδομένα κινητής τηλεφωνίας; (Εδώ είναι η λύση)

Τα τραγούδια σε αυτές τις λίστες αναπαραγωγής αλλάζουν συχνά με βάση το ιστορικό ακρόασης. Ωστόσο, εάν υπάρχει ένα μπλε εικονίδιο τυχαίας αναπαραγωγής δίπλα στον τίτλο της λίστας αναπαραγωγής, μπορείτε μόνο να κάνετε τυχαία αναπαραγωγή τραγουδιών.

3. Ο λογαριασμός σας είναι νέος

Εάν έχετε δημιουργήσει τον λογαριασμό σας στο Spotify τις τελευταίες 7 ή 14 ημέρες, ίσως μπορείτε να απολαύσετε τις λειτουργίες Premium που προσφέρουν αυτήν τη στιγμή σε νέους χρήστες σε ορισμένες αγορές.

Οι νέοι δωρεάν λογαριασμοί έχουν τη δυνατότητα να επιλέγουν και να παραλείπουν τραγούδια για 7 ή 14 ημέρες (ανάλογα με την αγορά), ώστε να μπορούν να μάθουν περισσότερα για το Spotify και να ανακαλύψουν νέα μουσική και podcast.

4. Σας έχουν δοθεί προνόμια Premium τυχαία

Εάν μπορείτε να επιλέξετε τραγούδια στο Spotify χωρίς Premium, θα μπορούσατε να είστε ένας από τους λίγους τυχερούς που έλαβαν προνόμια Premium τυχαία.

Σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που διεξήγαγε το Android Authority , το 27% των αναγνωστών του μπόρεσαν να απολαύσουν προνόμια Premium, όπως επιλογή και παράλειψη τραγουδιών χωρίς όριο, ακόμη και με τη δωρεάν έκδοση Spotify.

Δεν είμαι σίγουρος αν πρόκειται για μια προώθηση που εκτελεί η εταιρεία χωρίς να το πει σε κανέναν ή αν κάτι έχει χαλάσει στο Spotify. Ό,τι κι αν είναι, κανείς δεν θα παραπονιόταν όταν τους δοθούν δωρεάν προνόμια.

Η εικασία μου είναι ότι σας έχει δοθεί κάποιο είδος “demo” τυχαία. Νομίζω ότι αυτή είναι μια από τις μεθόδους του Spotify για τη μετατροπή περισσότερων δωρεάν χρηστών σε συνδρομητές Premium.

Scroll to Top