Γιατί η ουρά μου στο Spotify συνεχίζει να εκκαθαρίζεται; (Λύθηκε)

Εν ολίγοις: Θα χρειαστεί να περιμένετε για την επόμενη ενημέρωση λογισμικού, όπου το Spotify διορθώνει το σφάλμα. Ωστόσο, μπορείτε να δημιουργήσετε μια προσωρινή λίστα αναπαραγωγής που να λειτουργεί ως ουρά αντί να δημιουργεί στην ουρά τραγούδια. 

Όταν προσθέτετε τραγούδια σε μια ουρά, το Spotify μερικές φορές διαγράφει ολόκληρη την ουρά. Επιπλέον, αν παίξετε το τραγούδι που θέλετε να προσθέσετε, ούτε αυτό θα παίξει τίποτα. Εδώ είναι μερικές λύσεις.

Σχετικά με την ουρά Spotify

Μίλησα, λοιπόν, με κάποιον που παρακολουθεί μαθήματα δομών δεδομένων και αλγορίθμων.

Για να κατανοήσετε την ουρά του Spotify, θα πρέπει να κατανοήσετε τη θεμελιώδη ιδέα της ουράς. Όταν βλέπετε ποια τραγούδια παίζονται στη συνέχεια, βλέπετε μια λίστα διπλά συνδεδεμένη.

Δεν χρειάζεται να ξέρετε τι σημαίνει αυτό, αλλά η ιδέα είναι ότι μια λίστα μπορεί να πάει μπροστά και πίσω. Με άλλα λόγια, μπορεί να μεταβεί στο επόμενο τραγούδι ή να παίξει το προηγούμενο τραγούδι.

Μια ουρά Spotify είναι ελαφρώς διαφορετική. Το πρώτο πράγμα που μπαίνεις σε μια ουρά είναι πάντα το πρώτο πράγμα που βγαίνεις από μια ουρά. Αλλά μόλις κάτι βγει από μια ουρά, έχει φύγει και ξεχαστεί.

Μια ουρά δεν κρατά τη μνήμη του τι ήταν προηγουμένως αποθηκευμένο σε αυτήν. Το μόνο πράγμα που βλέπει μια ουρά είναι οτιδήποτε βρίσκεται στο μπροστινό μέρος (το παλαιότερο αντικείμενο που βρίσκεται στην ουρά).

Από την πλευρά του χρήστη, είναι ανόητο. Αλλά από την άποψη του προγραμματισμού, είναι απόλυτα λογικό. Το κλείσιμο ή η επανεκκίνηση της εφαρμογής Spotify θα καθαρίσει τα τραγούδια σας στην ουρά. 

Τι να κάνετε εάν το Spotify συνεχίσει να καθαρίζει την ουρά σας

Μετά από ώρες έρευνας, ανακάλυψα ότι πρόκειται για σφάλμα του Spotify. Μπορείτε να περιμένετε να σας το διορθώσει το Spotify, αλλά θα προτιμούσα να είμαι προληπτικός και να επιλύσω το πρόβλημα. Ακολουθούν μερικές διορθώσεις:

See also  Το Spotify δεν λειτουργεί στο Google Home; (Λύθηκε)

1. Ενημερώστε το Spotify στην πιο πρόσφατη έκδοση

Τα εξαφανιζόμενα κομμάτια στην ουρά στο Spotify είναι στην πραγματικότητα κάτι που έχει συμβεί σε πολλούς χρήστες. Στην πραγματικότητα, το ζήτημα έχει αναγνωριστεί από τους προγραμματιστές του Spotify.

Αρχικά, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η εφαρμογή σας Spotify είναι ενημερωμένη στην πιο πρόσφατη έκδοση. Οι προγραμματιστές εκδίδουν ενημερώσεις για τη διόρθωση σφαλμάτων και σφαλμάτων εντός της εφαρμογής.

Από τον Δεκέμβριο του 2022, οι προγραμματιστές του Spotify με χαρά είπαν ότι αυτό το ζήτημα έχει διορθωθεί για χρήστες κινητών. Απλώς βεβαιωθείτε ότι η εφαρμογή σας είναι ενημερωμένη στην πιο πρόσφατη έκδοση.

2. Αποσυνδεθείτε και συνδεθείτε ξανά δύο φορές

Εάν έχετε ενημερώσει το Spotify στην πιο πρόσφατη έκδοση, αλλά τα τραγούδια σας στην ουρά εξακολουθούν να εξαφανίζονται, το επόμενο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να αποσυνδεθείτε από τον λογαριασμό σας στο Spotify και μετά να συνδεθείτε ξανά. Κάντε το δύο φορές.

Συχνά, η εκτέλεση μιας απλής αποσύνδεσης είναι αρκετή για να διορθωθούν απλά προβλήματα, όπως η διαγραφή ουρών. Κάντε αυτό πρώτα πριν κάνετε οτιδήποτε άλλο. Ίσως, αυτό είναι το μόνο που χρειάζεται να κάνετε.

3. Επισημάνετε τα τραγούδια ως αγαπημένα

Εάν το Spotify συνεχίζει να καθαρίζει την ουρά σας κάθε φορά που προσθέτετε ένα τραγούδι, θα πρέπει πρώτα να σας αρέσει. 

Βρήκα αυτή τη λύση τυχαία. Αφού επισήμανα ένα τραγούδι ως αγαπημένο, μπόρεσα να το προσθέσω στην ουρά μου και το Spotify θα το έπαιζε κανονικά χωρίς να καθαρίσει την ουρά μου. 

Συχνά, ένα τραγούδι δεν παίζεται αφού το έχετε προσθέσει σε μια ουρά, αλλά τη στιγμή που σας αρέσει, το τραγούδι θα προστίθεται στην ουρά και το Spotify παίζει το τραγούδι.

See also  Το Spotify Pay by Mobile δεν λειτουργεί; (Λύθηκε)

Είναι αρκετά απογοητευτικό όταν καθαρίζεται ολόκληρη η ουρά και το μόνο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να επισημάνετε ένα τυχαίο τραγούδι ως αγαπημένο. Απέχει πολύ από την ιδανική λύση αλλά λειτουργεί προς το παρόν.

Θυμηθείτε, θα πρέπει πρώτα να σας αρέσει το τραγούδι πριν το προσθέσετε σε μια ουρά.

4. Παίξτε ένα τυχαίο τραγούδι πριν από την αναπαραγωγή τραγουδιών στην ουρά

Μια άλλη λύση είναι να ανοίξετε την εφαρμογή Spotify και, στη συνέχεια, να παίξετε ένα τυχαίο τραγούδι (που δεν βρίσκεται στην ουρά) προτού αρχίσετε να ακούτε πραγματικά τα τραγούδια στην πραγματική σας ουρά.

Μόλις παίξετε αυτό το τυχαίο τραγούδι, επιστρέψτε στη λίστα αναπαραγωγής ή στην ουρά. Το Spotify θα πρέπει να διατηρεί την ουρά σας ανέπαφη και θα πρέπει να μπορείτε να απολαμβάνετε τραγούδια στην ουρά σας.

Αλλά μην αγγίξετε τίποτα άλλο, διαφορετικά, η ουρά μπορεί να διαγραφεί.

5. Απενεργοποιήστε το Enhance and Shuffle

Δύο πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να βεβαιωθείτε ότι το Spotify δεν ξεκαθαρίζει την ουρά σας είναι να απενεργοποιήσετε τη Βελτίωση και τη τυχαία αναπαραγωγή. Και οι δύο λειτουργίες ενδέχεται να επηρεάσουν την τρέχουσα ουρά τραγουδιών σας στο Spotify.

Όταν πατάτε το κουμπί Βελτίωση, συμβαίνουν πολλά πράγματα.

Το Spotify αναλύει τη μουσική που έχετε ήδη προσθέσει στη λίστα αναπαραγωγής και χρησιμοποιεί αυτές τις πληροφορίες για να εισάγει τα δικά του προτεινόμενα τραγούδια. Θα βλέπετε ένα προτεινόμενο τραγούδι μετά από κάθε δύο κομμάτια.

Η λειτουργία Shuffle , από την άλλη πλευρά, ανακατεύει τις αγαπημένες σας λίστες αναπαραγωγής αναμιγνύοντας τη σειρά αναπαραγωγής του τραγουδιού στην ουρά. Όταν ανακατεύετε τις λίστες αναπαραγωγής σας στο Spotify, τυχαιοποιεί τα τραγούδια που αναπαράγονται.

See also  Το πρόγραμμα αναπαραγωγής βίντεο Spotify δεν λειτουργεί (Επιλύθηκε)

Εάν θέλετε το Spotify να αναπαράγει τραγούδια με συγκεκριμένη σειρά, βεβαιωθείτε ότι τόσο το κουμπί Βελτίωση όσο και η λειτουργία Τυχαία αναπαραγωγή είναι απενεργοποιημένα. Διαφορετικά, μπορούν και οι δύο να καθαρίσουν την ουρά σας.

6. Δημιουργήστε μια λίστα αναπαραγωγής αντί για μια ουρά

Αντί να κάνετε ουρά, κάντε μια λίστα αναπαραγωγής.

Η ιδέα είναι απλή. Δημιουργήστε μια λίστα αναπαραγωγής ειδικά για τον σκοπό της ουράς τραγουδιών. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να χρειαστεί να τροποποιείτε τη λίστα αναπαραγωγής κάθε φορά που ανοίγετε την εφαρμογή Spotify.

Ξέρω ότι είναι πολύ περισσότερη δουλειά (σε σύγκριση με την απλή προσθήκη ενός τραγουδιού σε μια ουρά), αλλά δεν πρόκειται να χάσετε χρόνο και να απογοητευτείτε για το γεγονός ότι το Spotify μπορεί να ξεκαθαρίσει την ουρά σας.

Ο μέγιστος αριθμός τραγουδιών που επιτρέπεται να προσθέσετε σε μια λίστα αναπαραγωγής Spotify ήταν 10.000. Τώρα, δεν υπάρχει όριο. Συγκριτικά, ο μέγιστος αριθμός σε μια ουρά είναι περίπου 80.

Συνιστώ να προσθέσετε τραγούδια που σας αρέσουν σε αυτήν τη λίστα αναπαραγωγής “ουράς” και στη συνέχεια να τα ταξινομήσετε με βάση τις προσωπικές σας προτιμήσεις. Σκεφτείτε το περισσότερο ως μια μόνιμη ουρά, αν θέλετε. 

Μέχρι την ημέρα που το Spotify δεν ξεκαθαρίσει την ουρά σας, μπορείτε να δημιουργήσετε μια λίστα αναπαραγωγής.

7. Καθαρίστε, εγκαταστήστε ξανά την εφαρμογή Spotify

Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, μπορείτε να πραγματοποιήσετε μια καθαρή επανεγκατάσταση της εφαρμογής Spotify. Ενδέχεται να υπάρχουν ορισμένα κατεστραμμένα αρχεία που προκαλούν προβλήματα, όπως η διαγραφή του Spotify των κομματιών σας στην ουρά.

Εάν θέλετε να μάθετε πώς να το κάνετε, αυτή η χρήσιμη ανάρτηση στην Κοινότητα Spotify θα σας δείξει πώς να πραγματοποιήσετε μια καθαρή επανεγκατάσταση με βάση τη συσκευή που χρησιμοποιείτε.

Scroll to Top