Γιατί είναι τόσο κακές οι προτάσεις μου στο Spotify;

Το Spotify έχει επαινεθεί από πολλούς ανθρώπους για τις επί τόπου συστάσεις του.

Με τη βοήθεια του εκπληκτικού αλγορίθμου του , το Spotify λειτουργεί σαν μηχανή συστάσεων, προτείνοντας μουσική με βάση αυτά που έχουν ήδη ακούσει οι χρήστες ή έχουν αποθηκεύσει για μελλοντική ακρόαση.

Ωστόσο, ορισμένοι άνθρωποι βρίσκουν τις συστάσεις τους στο Spotify ως κακές. Αν είστε ένα από αυτά τα άτομα, δείτε γιατί οι προτάσεις σας στο Spotify είναι τόσο κακές και πώς να τις διορθώσετε.

Γιατί οι προτάσεις σας στο Spotify είναι τόσο κακές;

Οι προτάσεις σας στο Spotify είναι τόσο κακές επειδή δεν σας αρέσουν αρκετά τραγούδια και δεν δημιουργείτε λίστες αναπαραγωγής. Το αντίθετο ισχύει επίσης, το οποίο είναι να έχετε πάρα πολλά “κακά τραγούδια” στη βιβλιοθήκη σας.

1. Δεν σας αρέσουν τα τραγούδια και δεν δημιουργείτε λίστες αναπαραγωγής

Ένας μεγάλος λόγος για τον οποίο λαμβάνετε κακές προτάσεις Spotify είναι ότι είστε πολύ παθητικός. Οι προτάσεις Spotify βασίζονται σε αυτά που σας αρέσουν και σε αυτά που προσθέτετε στις λίστες αναπαραγωγής σας.

Εάν δεν σας άρεσαν ποτέ τραγούδια ή δεν έχετε προσθέσει τραγούδια στις λίστες αναπαραγωγής σας, το Spotify δεν θα γνωρίζει πολλά για το γούστο σας. Πώς μπορούν να σου προτείνουν τραγούδια που σου αρέσουν αν δεν ξέρουν τι σου αρέσει;

Πάρτε για παράδειγμα το “Discover Weekly”. Κάθε Δευτέρα, το Spotify κυκλοφορεί μια λίστα αναπαραγωγής “Discover Weekly”, η οποία είναι ένας συνδυασμός 30 τραγουδιών εξατομικευμένων για εσάς με βάση το μουσικό σας γούστο.

Ο αλγόριθμος “Discover Weekly” επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από τα τραγούδια που προσθέτετε στις λίστες αναπαραγωγής. Μπορείτε να ακούσετε ένα τραγούδι πολλές φορές, αλλά αν δεν το προσθέσετε στη βιβλιοθήκη σας, δεν θα λάβετε παρόμοια τραγούδια.

2. Πάρα πολλά τυχαία τραγούδια στη βιβλιοθήκη σας

Οι συστάσεις σας είναι κακές γιατί δεν προσθέτετε τραγούδια στη βιβλιοθήκη σας, αλλά ισχύει και το αντίθετο. Μπορεί να υπάρχουν πάρα πολλά τυχαία τραγούδια στη βιβλιοθήκη του Spotify.

Ρίξτε μια ματιά στη λίστα αναπαραγωγής σας. Ίσως ήρθε η ώρα να απαλλαγείτε από όλες αυτές τις λίστες αναπαραγωγής των 200 τραγουδιών που σχεδιάζατε να ακούσετε όταν ήσασταν έφηβοι. Διατηρήστε τη βιβλιοθήκη σας καθαρή από τραγούδια που δεν σας αρέσουν.

See also  Αναπαραγωγή Spotify Gapless (Επεξήγηση για αρχάριους)

3. Ακούτε τραγούδια σε μια ιδιωτική συνεδρία

Ακούτε τραγούδια σε Private Session; Εάν ναι, θα μπορούσατε να αποκρύψετε τη Δραστηριότητα Ακρόασης από το Spotify. Εξάλλου, οι συστάσεις βασίζονται στις ακουστικές σας συνήθειες.

Σύμφωνα με το Spotify , η ακρόαση ενός τραγουδιού σε μια ιδιωτική περίοδο λειτουργίας διακόπτει τη δραστηριότητα ακρόασης και ενδέχεται να μην επηρεάσει τις μουσικές σας προτάσεις, όπως το Discover Weekly.

Είναι σημαντικό να απενεργοποιήσετε το Private Session για να ενημερώσετε το Spotify τι ακούτε.

Μπορείτε να επαναφέρετε τις προτάσεις του Spotify;

Δεν μπορείτε να επαναφέρετε τις προτάσεις του Spotify εκτός εάν δημιουργήσετε νέο λογαριασμό.

Οι προτάσεις τραγουδιών βασίζονται στο ιστορικό ακρόασης του Spotify και δεν μπορούν να επαναφερθούν. Αυτό συμβαίνει επειδή τα κομμάτια αποτελούν πλέον μέρος του αλγορίθμου σας και αυτό δεν μπορεί να αλλάξει με μη αυτόματο τρόπο.

Ωστόσο, μπορείτε να λάβετε καλύτερες προτάσεις Spotify.

Πώς να λαμβάνετε καλύτερες προτάσεις στο Spotify

Για να λάβετε καλύτερες μουσικές προτάσεις από το Spotify, πρέπει να γνωρίζουν περισσότερα για το γούστο σας. Ακολουθούν 7 πρακτικές συμβουλές που μπορείτε να κάνετε για να λάβετε καλύτερες προτάσεις στο Spotify.

1. Συνέχισε να ακούς τραγούδια που σου αρέσουν

Ο καλύτερος τρόπος για να λάβετε καλύτερες προτάσεις Spotify είναι να συνεχίσετε να ακούτε τα τραγούδια που σας αρέσουν, κάτι που θα βοηθήσει τον αλγόριθμο να μάθει περισσότερα για εσάς και το μουσικό σας γούστο που προτιμάτε.

Είναι φυσιολογικό να λαμβάνετε κακές μουσικές προτάσεις στην αρχή, αλλά συνεχίστε να ακούτε τα αγαπημένα σας τραγούδια και λίστες αναπαραγωγής και σύντομα θα λάβετε το Daily Mix με το μουσικό σας περιεχόμενο.

2. Βεβαιωθείτε ότι το Private Session είναι απενεργοποιημένο

Μια άλλη σημαντική λεπτομέρεια είναι να βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε ενεργοποιημένη τη λειτουργία “Ιδιωτική περίοδος λειτουργίας”. Διαφορετικά, δεν θα κάνετε τίποτα για να βελτιώσετε τις προτάσεις σας στο Spotify.

See also  Γιατί η ουρά μου στο Spotify συνεχίζει να εκκαθαρίζεται; (Λύθηκε)

Σύμφωνα με το Spotify , η ακρόαση ενός τραγουδιού σε μια ιδιωτική περίοδο λειτουργίας διακόπτει τη δραστηριότητα ακρόασης και ενδέχεται να μην επηρεάσει τις μουσικές σας προτάσεις, όπως το Discover Weekly.

Δείτε πώς μπορείτε να απενεργοποιήσετε το Private Session σε κινητό:

  1. Πατήστε Αρχική σελίδα
  2. Πατήστε Ρυθμίσεις.
  3. Στην ενότητα Απόρρητο και κοινωνικά δίκτυα, απενεργοποιήστε την επιλογή Ιδιωτική περίοδος λειτουργίας.

Δείτε πώς μπορείτε να απενεργοποιήσετε την Ιδιωτική περίοδο λειτουργίας στην επιφάνεια εργασίας:

  1. Κάντε κλικ στο κάτω βέλος στην επάνω δεξιά γωνία.
  2. Κάντε κλικ στην επιλογή Ιδιωτική συνεδρία.

Ένα λουκέτο στην εικόνα του προφίλ σας σημαίνει ότι η ιδιωτική συνεδρία είναι ενεργή. Η ιδιωτική συνεδρία τελειώνει αυτόματα όταν κάνετε επανεκκίνηση του Spotify ή μετά από μια μακρά περίοδο αδράνειας.

Γενικά, εάν οι προτάσεις που λαμβάνετε δεν ταιριάζουν με το γούστο σας, προσπαθήστε να αποφύγετε τη χρήση των Ιδιωτικών συνεδριών, ώστε οι αλγόριθμοι του Spotify να σας γνωρίσουν καλύτερα.

3. Ακούστε νέο περιεχόμενο

Το καλύτερο μέρος των προτάσεων μουσικής είναι η προβολή τραγουδιών που δεν γνωρίζατε ποτέ, γι’ αυτό είναι σημαντικό να εξερευνήσετε νέο περιεχόμενο και να περιηγηθείτε σε τραγούδια που ενδεχομένως σας αρέσουν.

4. Προσθέστε περισσότερα τραγούδια στα τραγούδια και τις λίστες αναπαραγωγής που σας αρέσουν

Μόλις βρείτε τα τραγούδια που σας αρέσουν, προσθέστε τα στα τραγούδια και τις λίστες αναπαραγωγής που σας αρέσουν. Για να βελτιώσετε τη μουσική που προτείνετε, είναι σημαντικό να ασχολείστε ενεργά με το περιεχόμενο που σας αρέσει.

Το Spotify λαμβάνει υπόψη τη βιβλιοθήκη σας όταν προτείνει μουσική, επομένως είναι σημαντικό να συμπληρώσετε τη βιβλιοθήκη σας με περισσότερα τραγούδια που σας αρέσουν. Περισσότερα τραγούδια ισοδυναμούν με καλύτερες προτάσεις.

5. Χρησιμοποιήστε το κουμπί “Απόκρυψη αυτού του τραγουδιού”.

Το ίδιο ισχύει και για τα τραγούδια. μισώ. Αν δεν σας αρέσει ένα τραγούδι, είναι σημαντικό να το πείτε στο Spotify. Ενώ το Spotify δεν έχει κουμπί “δεν μου αρέσει”, έχει κουμπί “Απόκρυψη αυτού του τραγουδιού”.

See also  Το πρόγραμμα αναπαραγωγής βίντεο Spotify δεν λειτουργεί (Επιλύθηκε)

Αν συναντήσετε ένα τραγούδι που δεν σας αρέσει, μη διστάσετε να πατήσετε το κουμπί “Απόκρυψη αυτού του τραγουδιού”. Πατώντας το κουμπί απόκρυψης, το Spotify ξέρει να παραλείψει αυτό το κομμάτι και να παίξει λιγότερα τραγούδια όπως αυτό.

Δείτε πώς μπορείτε να κρύψετε ένα τραγούδι:

1. Ανοίξτε την εφαρμογή Spotify στη συσκευή σας Android ή iOS.

2. Βρείτε το τραγούδι που θέλετε να κρύψετε.

3. Μόλις βρείτε το τραγούδι, πατήστε στις τρεις τελείες δίπλα του.

4. Πατήστε στην επιλογή Απόκρυψη αυτού του τραγουδιού.

5. Η επιλογή Hide Song θα αλλάξει σε Hidden.

Τόσο απλό είναι. Όσο περισσότερο χρησιμοποιείτε το κουμπί “Απόκρυψη αυτού του τραγουδιού”, τόσο καλύτερες γίνονται οι προτάσεις σας στο Spotify, επειδή γνωρίζουν περισσότερα για τη μουσική που δεν σας αρέσει.

6. Παραλείψτε τα τραγούδια που μισείτε πριν από 30 δευτερόλεπτα

Είναι σημαντικό να παραλείπετε τραγούδια που μισείτε πριν από 30 δευτερόλεπτα. Ο πρώην διευθυντής προϊόντων, Matthew Ogle, είπε ότι το γλυκό σημείο για να κάνεις συστάσεις είναι τα 30 δευτερόλεπτα ακρόασης ενός τραγουδιού.

Ένας από τους αλγόριθμους του Spotify εξετάζει πόσο καιρό κάποιος ακούει ένα τραγούδι. Εάν ακούτε ένα τραγούδι για περισσότερο από 30 δευτερόλεπτα, το σύστημα αναγνωρίζει ότι σας αρέσει το τραγούδι.

Από την άλλη πλευρά, εάν παραλείψετε το τραγούδι πριν από 30 δευτερόλεπτα, ο αλγόριθμος το ερμηνεύει ως “αντίχειρες κάτω” και δεν θα το προτείνει ξανά.

7. Να είστε υπομονετικοί και δώστε στο Spotify να επιμεληθεί τραγούδια για εσάς

Τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, να είστε υπομονετικοί.

Ο αλγόριθμος έχει σχεδιαστεί για να αγνοεί απότομες, προσωρινές αιχμές στη νέα δραστηριότητα ακρόασης. Εξετάζει τη συνέπεια για μεγάλο χρονικό διάστημα για να προτείνει την καλύτερη μουσική για εσάς.

Αυτό είναι ένα καλό πράγμα. Εάν έχετε δώσει στον φίλο σας πρόσβαση στον λογαριασμό σας στο Spotify, αλλά δεν μοιράζεστε τις ίδιες μουσικές προτιμήσεις, η ακρόαση του δεν θα επηρεάσει τις προτάσεις σας.

Scroll to Top