Έλεγχος ήχου Apple Music: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Το Sound Check είναι μια δυνατότητα στο Apple Music και στο iTunes που επιτρέπει σε όλα τα τραγούδια σας να παίζουν στο ίδιο επίπεδο έντασης, επειδή ορισμένα τραγούδια είναι πιο δυνατά από άλλα.

Σε αυτό το άρθρο, θα εξηγήσω όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον Έλεγχο ήχου της Apple Music, συμπεριλαμβανομένου του τι πρέπει να κάνετε εάν ο Έλεγχος ήχου της Apple Music δεν λειτουργεί.

 

Πώς λειτουργεί το Apple Music Sound Check;

Το Sound Check, γνωστό και ως Loudness Normalization, είναι μια δυνατότητα διαθέσιμη στο Apple Music και στο iTunes που επιτρέπει στους ακροατές να ακούν όλα τα τραγούδια τους με την ίδια περίπου ένταση.

Σύμφωνα με την Apple , δείτε πώς λειτουργεί ο Έλεγχος ήχου:

Ο Έλεγχος ήχου προσδιορίζει πρώτα την ένταση ενός κομματιού και στη συνέχεια αποθηκεύει αυτές τις πληροφορίες στα μεταδεδομένα του αρχείου. Στη συνέχεια, τα μεταδεδομένα χρησιμοποιούνται για την αύξηση ή τη μείωση της έντασης του ήχου κάθε κομματιού για να αποφευχθούν ενοχλητικές αλλαγές έντασης ενώ μια συσκευή ανακατεύει τα τραγούδια.Αλλά γιατί χρειάζεστε εξαρχής το Sound Check; Λοιπόν, αυτό συμβαίνει επειδή ορισμένα τραγούδια δημιουργούνται πιο δυνατά από άλλα, ανάλογα με την ποιότητα του αρχείου, την εγγραφή ή το είδος της μουσικής που αναπαράγεται.

Χωρίς τον Έλεγχο ήχου, θα μπορούσατε να ακούτε ένα τραγούδι σε μια απολύτως λογική ένταση, μόνο που θα ενθουσιαστείτε από τη δυνατή ένταση του επόμενου τραγουδιού στο Apple Music.

Η λειτουργία Έλεγχος ήχου μπορεί επίσης να ρυθμίσει σωστά την ένταση ανά άλμπουμ και όχι ανά τραγούδι, επιτρέποντας άλμπουμ που βασίζονται σε διαφορές έντασης μεταξύ των κομματιών.

Για παράδειγμα, το Sound Check στο Apple Music μπορεί να ρυθμίσει σωστά την ένταση του ήχου για το The Dark Side of the Moon των Pink Floyd, για να διατηρήσει τους προβλεπόμενους όγκους για ολόκληρο το κομμάτι του άλμπουμ.

Ο Έλεγχος ήχου κάνει τη μουσική πιο δυνατή;

Ο έλεγχος ήχου δεν κάνει τη μουσική πιο δυνατή. Πράγματι, τα τραγούδια που έχουν γίνει mastering δυνατά θα αναπαράγονται σε χαμηλότερη ένταση που μπορεί να κάνει τα κομμάτια να ακούγονται πιο αδύναμα .

See also  Χρειάζεστε Internet για Apple Music; (Εξήγηση)

Αυτό ισχύει με άλλες τεχνολογίες ελέγχου έντασης. Το Spotify έχει τη δική του έκδοση που ονομάζεται κανονικοποίηση ήχου , η οποία είναι ισοδύναμη με τον Έλεγχο ήχου στο Apple Music.

Ο έλεγχος ήχου επηρεάζει την ποιότητα;

Ο Έλεγχος ήχου ΔΕΝ μειώνει την ποιότητα της μουσικής σας. Σταματήστε με αυτήν την παραπληροφόρηση γιατί έχω δει πολλούς ιστότοπους εκεί έξω να λένε ότι ο έλεγχος ήχου επηρεάζει την ποιότητα του τραγουδιού.

Το Sound Check εξετάζει μόνο τα μεταδεδομένα του τραγουδιού για να προσδιορίσει τη μέση ένταση και, στη συνέχεια, αυξάνει ή μειώνει την ένταση της αναπαραγωγής, ώστε να έχετε μια πιο συνεπή εμπειρία ακρόασης.

Επίσης, δεν «κανονικοποιεί» τα αρχεία και δεν αυξάνει την ένταση των πιο αθόρυβων τμημάτων μέσα σε ένα τραγούδι για να τα κάνει να ταιριάζουν με τα πιο δυνατά μέρη. Το δυναμικό εύρος σε όλο το τραγούδι είναι το ίδιο.

Πρέπει να ενεργοποιήσετε τον Έλεγχο ήχου στο Apple Music;

Επειδή πολλές τέτοιες τεχνολογίες είναι διαθέσιμες στους ακροατές, θα πρέπει πάντα να μιξάρετε και να κυριαρχήσετε τα κομμάτια σας με τρόπο που να καταγράφει τον επιθυμητό ήχο, ανεξάρτητα από την ένταση της αναπαραγωγής.

Εάν θέλετε η Apple Music να παίζει τραγούδια στην αρχική της «δυνατότητα» χωρίς η Apple να παραποιεί τον τρόπο που θα έπρεπε να ακούγεται, τότε θα πρέπει να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία Έλεγχος ήχου.

Από την άλλη πλευρά, αν δεν θέλετε να συνεχίσετε να αλλάζετε την ένταση του ήχου στη συσκευή σας και θέλετε να απολαύσετε μια ομάδα τραγουδιών στην ίδια περίπου ένταση, θα πρέπει να ενεργοποιήσετε τον Έλεγχο ήχου.

Το Sound Check δεν συμπιέζει καθόλου την ποιότητα του ήχου. Αλλάζει μόνο το επίπεδο έντασης. Απλα ΔΟΚΙΜΑΣΕ το. Αν σας αρέσει, κρατήστε το αναμμένο, αν δεν το απενεργοποιήσετε. Κάποιοι το απολαμβάνουν, κάποιοι απλά όχι.

Παλιά προτιμούσα να το έχω απενεργοποιημένο, αλλά ειδικά με τόσο πολύ περιεχόμενο Dolby Atmos στο Apple Music αυτή τη στιγμή, νιώθω ότι η λειτουργία Έλεγχος ήχου πρέπει να είναι ενεργοποιημένη.

See also  Το Apple Music Dolby Atmos δεν λειτουργεί και δεν εμφανίζεται; (Κάνε αυτά)

Ο Έλεγχος ήχου είναι χρήσιμος με το Dolby Atmos επειδή θα κάνει στερεοφωνικά και κομμάτια Atmos να παίζουν με την ίδια ένταση. Εξασφαλίζει ότι δεν θα κωφεύω ανάμεσα στο να ακούω Atmos και στερεοφωνικές εκδόσεις.

Πραγματικά πιστεύω ότι το Sound Check σίγουρα βοηθάει, αν και μπορείτε ακόμα να παρατηρήσετε μια μικρή διαφορά έντασης κατά καιρούς, ειδικά αν έχετε μια λίστα αναπαραγωγής με μικτά είδη.

Τι να κάνετε εάν το Apple Music Sound Check δεν λειτουργεί

Τώρα που καταλαβαίνετε πώς λειτουργεί ο Έλεγχος ήχου, ήρθε η ώρα για κάποια αντιμετώπιση προβλημάτων. Πολλοί άνθρωποι έχουν παρατηρήσει ότι ο Έλεγχος ήχου της Apple Music δεν λειτουργεί για αυτούς.

Μερικές φορές, δεν έχει το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα της «κανονικοποίησης» της έντασης σε όλα τα κομμάτια. Τα περισσότερα κομμάτια είναι παρόμοια σε ένταση, αλλά μερικά είναι αρκετά πιο δυνατά.

Στην περίπτωσή μου, πρέπει να προσαρμόσω την ένταση επειδή ορισμένα τραγούδια είναι πολύ δυνατά ή πολύ ήσυχα, κάτι που έπρεπε να κάνω συχνά, καθώς συνήθως ανακατεύω ολόκληρη τη μουσική μου συλλογή.

Μετά από πολλές ώρες προσαρμογών και πειραματισμών, ανακάλυψα μια λύση για να κάνω τον Έλεγχο ήχου της Apple Music να λειτουργεί στο μέγιστο των δυνατοτήτων του. Θα χρειαστείτε ένα MacBook για αυτό.

1. Ρυθμίστε την ένταση του ήχου στο 100% για όλα τα κομμάτια χρησιμοποιώντας ένα MacBook

Χρησιμοποιώντας ένα MacBook , μπορείτε να αλλάξετε την ένταση του ήχου για όλα τα τραγούδια ή για μεμονωμένα τραγούδια ή να ρυθμίσετε τα τραγούδια να αναπαράγονται στην ίδια ένταση. Αυτός είναι ο λόγος που είπα ότι θα χρειαστείτε ένα MacBook για αυτό το hack.

Στο MacBook σας, επισημάνετε όλα τα κομμάτια σας και, στη συνέχεια, κάντε δεξί κλικ. Επιλέξτε Πληροφορίες τραγουδιού και, στη συνέχεια, μεταβείτε στις Επιλογές όπου θα δείτε την επιλογή να σύρετε το ρυθμιστικό έντασης.

 

 

Σύρετε το ρυθμιστικό έντασης στο +100% και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο OK. Μου πήρε περίπου 10 λεπτά για να εφαρμόσει το Apple Music τις ρυθμίσεις και στα 15.000 κομμάτια μου στη βιβλιοθήκη μου.

See also  Σφάλμα και αποκοπή της Apple Music (Επίλυση)

2. Ενεργοποιήστε τον Έλεγχο ήχου σε όλες τις συσκευές

Αφού μεγιστοποιήσετε την ένταση όλων των τραγουδιών, ενεργοποιήστε την επιλογή Έλεγχος ήχου. Μεταβείτε στη Μουσική > Προτιμήσεις ή Μουσική > Ρυθμίσεις. Κάντε κλικ στην καρτέλα Αναπαραγωγή και επιλέξτε Έλεγχος ήχου.

Θα πρέπει επίσης να ενεργοποιήσετε τον Έλεγχο ήχου σε άλλες συσκευές σας, όπως το iPhone και το iPad, εάν τα έχετε. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις , πατήστε Μουσική και επιλέξτε την εναλλαγή Έλεγχος ήχου .

3. Επιτρέψτε στη βιβλιοθήκη σας να συγχρονίζεται μεταξύ συσκευών

Μόλις ενεργοποιηθεί ο Έλεγχος ήχου σε όλες τις συσκευές, επιτρέψτε στη βιβλιοθήκη σας να συγχρονιστεί μεταξύ των συσκευών σας. Κάνοντας αυτό θα επιτρέψετε στην Apple Music να εφαρμόσει τις ρυθμίσεις που έχετε ορίσει.

Στο Mac σας, ανοίξτε την εφαρμογή Apple Music. Μεταβείτε στο Αρχείο > Βιβλιοθήκη > Οργάνωση βιβλιοθήκης. Στη συνέχεια, επιλέξτε Ενοποίηση αρχείων. Στη συνέχεια, μεταβείτε στην επιλογή Μουσική > Ρυθμίσεις ή Μουσική > Προτιμήσεις.

Κάντε κλικ στην καρτέλα Γενικά και επιλέξτε Συγχρονισμός βιβλιοθήκης. Μόλις τελειώσετε, κάντε κλικ στο OK. Περιμένετε να συγχρονιστεί η βιβλιοθήκη σας. Για να ελέγξετε την κατάσταση, μεταβείτε στο κάτω μέρος της πλαϊνής γραμμής και κάντε κλικ στην Ενημέρωση βιβλιοθήκης Cloud.

 

Θα πρέπει επίσης να το κάνετε αυτό στην κινητή συσκευή σας. Βεβαιωθείτε ότι είναι συνδεδεμένο με το ίδιο Apple ID και, στη συνέχεια, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Μουσική. Στη συνέχεια, βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει την εναλλαγή Συγχρονισμός βιβλιοθήκης .

 

Και αυτό είναι όλο. Μετά την αύξηση της έντασης όλων των κομματιών μου στο 100% Ο έλεγχος ήχου μειώνει τα πάντα σε ένα λίγο πολύ ίσο επίπεδο. Δεν είναι τέλειο, αλλά είναι αρκετά καλό.

Επειδή ο Έλεγχος ήχου είναι αποτελεσματικός μόνο στη μείωση των υπερβολικά δυνατών κομματιών, η αύξηση της έντασης όλων των κομματιών στο Apple Music θα τους επιτρέψει να παίζουν στο ίδιο επίπεδο έντασης.

Scroll to Top